ایران وایر - «داود رکابی»، صخرهنورد ملیپوش ایران دیروز (پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱) با انتشار تصویری از خانهباغ ویران شده خانوادگیشان نوشت: «عدالت کجایی؟»
او در شرح آنچه بر زندگی خود و خانوادهاش به دست جمهوری اسلامی گذشته، خطاب به همان «عدالت» نوشته است: «ما که نگفتیم سایزش چنده و رنگش بیریخته، زندگی به تن ما فریسایزه. هر چه داد، پوشیدیم؛ غم بود، خنده بود، تلخ بود، زهر بود.»
طبق اخبار منتشر شده، جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی در زنجانرود، ویلای خانوادگی داود رکابی، برادر «الناز رکابی» را تخریب کردهاند.
الناز رکابی مهرماه سال جاری در رقابتهای صخرهنوردی کره جنوبی، بدون حجاب اجباری مبارزه کرد و پس از آن، توسط نیروهای حراست وزارت ورزش و جوانان ربوده و برای انتقال اجباری به تهران، به سفارت جمهوری اسلامی منتقل شد.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
همزمان با تخریب ویلای کوچک خانواده رکابی، دولت جمهوری اسلامی به هر یک از بازیکنان تیم فوتبال که در رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ حاضر شده بودند، ۱۵ هزار دلار فقط برای یک پیروزی مقابل تیم ملی «ولز» پاداش داد.
چرا تهدیدهای جمهوری اسلامی به مرحله عملیاتی رسیدهاند؟
منابع خبری گفتهاند داود رکابی، صخرهنورد پرافتخار ایران که تاکنون بیش از ۱۰ مدال طلا، نقره و برنز در رقابتهای ملی و بینالمللی کسب کرده، به دلیل آنچه «تخلف» نامیدهاند، به پرداخت مبلغ ۱۶۸ میلیون تومان محکوم شده است. او باید به مدت ۱۴ سال ماهیانه یک میلیون تومان به دولت پرداخت کند.
کینه حکومت جمهوری اسلامی با خانواده رکابی از جایی آغاز شد که الناز در رقابتهای بینالمللی کره جنوبی و به نشانه همبستگی با زنان معترض ایرانی، بدون حجاب اجباری رقابت کرد.
۲۵ مهر۱۴۰۱، یعنی یک روز پس از آن که ماموران حراست وزارت ورزش با کمک اعضای سفارت جمهوری اسلامی، الناز رکابی را از محل مسابقات ربوده و به سفارت جمهوری اسلامی در سئول منتقل کردند، منابع خبری «ایرانوایر» خبر دادند که داود، برادر دختر سنگنورد ایرانی صبح همان روز از سوی ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی احضار و پس از آن گروگان گرفته شده است.
۲۹ مهر، منبع خبری «ایرانوایر» تایید کرد که الناز رکابی و برادرش تهدید شدهاند که در صورت مصاحبه با رسانهها، فعالیت در فضای مجازی یا هرگونه رفتار تحریکآمیز، زمین خانوادگیشان از سوی حکومت مصادره خواهد شد.
«ایرانوایر» مهر۱۳۹۹ در گزارشی اختصاصی، خبر از دستور وزارت ورزش و جوانان برای دریافت چکهای ضمانت به ارزش بیش از یک میلیارد تومان از ورزشکاران (به غیر از رشتههای فوتبال و کشتی) برای بازگشت به کشور داد. الناز رکابی نیز که چنین ضمانتی را برای حضور در رقابتهای قهرمانی سئول به فدراسیون کوهنوردی ایران داده بود، تهدید شد که نه تنها زمین خانوادگیشان را مصادره خواهند کرد که چک شخصی او نیز از سوی فدراسیون کوهنوردی به اجرا گذاشته میشود.
الناز رکابی پس از بازگشت به ایران، در حصر خانگی است و اجازه ملاقاتهای آزادانه با سایر ورزشکاران یا مصاحبه و استفاده از تلفن همراهش را ندارد.
به نظر میرسد با توجه به گذشت زمان و فروکش کردن بازتاب بینالمللی اخبار مربوط به الناز رکابی، حالا وزارت ورزش و جوانان با همراهی نهادهای امنیتی، در حال عملیاتی کردن تهدیدهای خود در قبال این خانواده هستند.
تخریب ویلای خانوادگی الناز و داود رکابی و جریمه ۱۶۸ میلیون تومانی به دلایل نامشخص به خانوادهای که بیشترین افتخارات را در این رشته ورزشی کسب کرده بودند، بخشی از عملیات روانی وزارت ورزش و نهادهای امنیتی در قبال سایر ورزشکاران است.
آغاز تهدیدها علیه خانواده رکابی چه معنی دارد؟
الناز رکابی به محض بازگشت به ایران، مجبور به انجام مصاحبهای اجباری در فرودگاه بینالمللی تهران شد. ساعاتی بعد، او را بدون آن که فرصتی برای تغییر لباسهایش داشته باشد، از حصر در هتل «المپیک» تهران به دیدار اجباری با «حمید سجادی»، وزیر ورزش و جوانان دولت «ابراهیم رئیسی» بردند.
«ایرانوایر» مطلع شده بود که فدراسیون جهانی کوهنوردی در تماس مستقیم با وزیر ورزش و جوانان، خواستار گفتوگو با الناز رکابی و اطمینان پیدا کردن از سلامت او شده بود.
همچنین در این تماس تلفنی، نماینده فدراسیون جهانی کوهنوردی به الناز رکابی تاکید کرده بود که باید تماس مستقیم آنها در هفتههای آینده نیز حفظ شود.
بازداشت رسمی الناز رکابی میتوانست برای جمهوری اسلامی به معنی فشار برای تحریمهای گسترده ورزشی، حتی از سوی کمیته بینالمللی المپیک باشد. حضور تیم فوتبال در رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به حدی برای نظام اهمیت داشت که الناز رکابی را در حصر خانگی نگه دارد و فشارها به خانوادهاش را از روزهای پایانی حضور بازیکنان فوتبال در این رقابتها شروع کند.
به نظر میرسد وزارت ورزش و جوانان به عنوان مشاور نهادهای امنیتی و سپاه پاسداران که مسوولیت برخورد با معترضان را برعهده دارند، زمانبندی برخورد با ورزشکاران را نیز در دست گرفته است. آزاد کردن به قید وثیقه «وریا غفوری» و «پرویز برومند» در روز بازی تیم فوتبال مقابل تیم ملی امریکا، آغاز برخوردهای قهری و قضایی با خانواده رکابی از آخرین روزهای حضور تیم فوتبال در قطر و آغاز دوباره فشار برای تخریب چهرههایی مانند «علی کریمی» و «علی دایی» پس از حذف این تیم، نشانهای از یک زمانبندی هدفمند دارد.
وزارت ورزش میدانست رفتار تند و علنی با الناز رکابی باعث حساسیت کمیته بینالمللی المپیک خواهد شد و شاید برای تیم فوتبالش و حضور در جام جهانی گران تمام شود.
به نظر میرسد تخریب خانه خانوادگی الناز و داود رکابی، بخش آغازین تهدیدهای جمهوری اسلامی با چراغ سبز وزارت ورزش و جوانان باشد.