خداحافظی مرتضی طلایی با سفرهای تفریحی خود به کانادا
ایران اینترنشنال - کانادا در تازهترین بسته تحریمهای خود علیه جمهوری اسلامی، چهار مقام و پنج نهاد ایرانی را تحریم کرد که در میان اسامی تحریمشدگان، نام مرتضی طلایی، فرمانده سابق نیروی انتظامی استان تهران که سال گذشته سفرش به کانادا خبرساز شده بود نیز دیده میشود.
وزارت امور خارجه کانادا روز جمعه یازدهم آذر با انتشار بیانیهای اعلام کرد تحریمهای جدید این کشور به دلیل «سرکوب وحشیانه اعتراضات در سراسر ایران» است.
علاوه بر طلایی، حسن کرمی، فرمانده یگان ویژه و علی قناعتکار، بازپرس دادسرای اوین نیز به فهرست جدید تحریمهای کانادا علیه جمهوری اسلامی اضافه شدند.
همچنین شرکت خدمات فرودگاهی سفیران به دلیل نقش داشتن در پروازها بین ایران و روسیه برای انتقال سلاح و همچنین شرکت بهارستان کیش، از شرکتهای زیرمجموعه سپاه پاسداران که برای ساخت پهپاد، خدمات پژوهشی ارائه میکند و روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از سوی کانادا تحریم شدند.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا در بیانیهای که از سوی این وزارتخانه صادر شده، اعلام کرد: «از آنجایی که رژیم ایران به سرکوب خشونتآمیز جامعه ایران ادامه میدهد، ما همبستگی خود را با مردمی که شجاعانه رژیم را به دلیل نقض حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران محکوم میکنند، اعلام میکنیم.»
جولی در ادامه گفت: «رژیم ایران به استفاده از ترس و خشونت برای محدود کردن حقوق و آزادیهای همه ایرانیان ادامه میدهد. امروز ما حمایت خود را از کسانی که دیگر از تحمل این سرکوب سر باز میزنند، تکرار میکنیم.»
وزارت امور خارجه کانادا نوشت که این تحریمها آخرین نمونه از واکنش این کشور به «رفتار شنیع رژیم ایران در داخل و خارج از کشور» است.
همچنین کانادا اضافه کرد که به همکاری با شرکای بینالمللی خود برای مقابله با اقدامات بیثباتکننده رژیم ایران و تقویت صدای شجاعانه ایرانیانی که حاضر به خاموش شدن نیستند، ادامه خواهد داد.
تحریم مرتضی طلایی از سوی کانادا در حالی است که پیش از این سفر او به این کشور خبرساز شده بود.
نایب رییس پیشین شورای شهر تهران و رییس پلیس اسبق تهران با انتشار ویدیویی، گزارشها درباره اقامتش در کانادا را تکذیب کرد اما بعدا در مصاحبهای با «دیدهبان ایران» سفر به کانادا را تایید کرد و گفت: «اصلا من ۱۰۰ تا سفر رفتم؛ باید پاسخگو باشم؟ من دارم زندگی خودم را میکنم. شما جواب بدهید زندگی شخصی افراد به چه کسی مربوط است؟»
تحریمهای جدید کانادا اما در حالی اعلام شد که چند روز پیش، شبکه سیبیسی این کشور گزارش داد تعداد فزایندهای از ایرانیان ساکن کانادا ابراز نگرانی کردهاند از این که وابستگان جمهوری اسلامی آنها را تهدید کردهاند، تحت نظر قرار دادهاند و حتی پس از تظاهرات در شهرهای کانادا، آنان را تا مقابل خانههایشان تعقیب کردهاند.
طبق این گزارش، کنشگران ایرانی-کانادایی که مورد تهدید قرار گرفتهاند، گفتهاند این تهدیدها را به پلیس کانادا گزارش کردهاند اما پلیس به آنها پاسخی نداده است.
شهروندان ایرانی-کانادایی که از سوی عوامل جمهوری اسلامی هدف تهدید قرار گرفتهاند، به سیبیسی گفتهاند برداشت آنها این است که دولت کانادا این تهدیدها را جدی نمیگیرد.
یک ماه پیش هم وزارت امور خارجه کانادا در چهارمین بسته تحریمهای حقوق بشری خود علیه تهران، چهار فرد و دو نهاد جمهوری اسلامی از جمله فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی و فرمانده انتظامی تهران را به دلیل تلاش برای سرکوب و دستگیر کردن معترضان در ایران تحریم کرد.
بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی وزارت امور خارجه کانادا، نیروی انتظامی و جامعه المصطفی العالمیه در قم، دو نهاد تحریم شده از سوی این کشور بودند.
همچنین حسن رحیمی، فرمانده انتظامی تهران، احمد فاضلیان، معاون دادستان کل کشور، اسدالله جعفری، رییس کل دادگستری استان خراسان شمالی و مرتضی موسوی، معاون کل دادگستری استان مازندران، چهار فردی بودند که کانادا به فهرست سیاه خود اضافه کرد.
در بیانیه وزارت امور خارجه کانادا اعلام شد که سه نفر از افراد تحریم شده، مستقیما در آزار و اذیت سیستماتیک اقلیت مذهبی بهائی در ایران مشارکت داشتهاند.
همچنین پیشتر جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، از اقدام این کشور برای جلوگیری از ورود ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران و مقامات ارشد جمهوری اسلامی به این کشور خبر داد و معاون او نیز سپاه را سازمانی تروریستی خواند.
با این حال دولت کانادا هنوز کل سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار نداده است.