Friday, Dec 23, 2022

صفحه نخست » شکست سناریو انتساب اکانت برانداز به ترانه علیدوستی + "پامکین" توییت کرد

بر اساس اطلاعات رسیده به دست «ایران‌وایر»، اکانت توییتری که پیش‌تر با انتساب آن به ترانه علیدوستی، برای این بازیگر مشهور سینمای ایران پرونده‌سازی کرده بودند، شامگاه پنج‌شنبه اول دی‌ماه در فضای اسپیس آنلاین شده و روز جمعه ۲ دی ۱۴۰۱ نیز توییت کرده است.

pumpkin.jpgپیش از این، کاربران نزدیک به حکومت، موسوم به «ارزشی‌ها»، اکانتی با نام کاربری مستعار «پامکین» در توییتر را با این عنوان که «برانداز» است، به ترانه علیدوستی نسبت داده بودند.

این صفحه در حالی از پنج‌شنبه شب فعال شده که ترانه علیدوستی از ۲۶ آذر ۱۴۰۱ بازداشت شده و در زندان به سر می‌برد.

یک منبع مطلع در همین باره به ایران‌وایر می‌گوید: «این حضور، نقطه پایانی بر شایعات پیرامون انتساب این اکانت به ترانه علیدوستی، پس از موج گسترده اکانت‌های سایبری برای مطرح کردن این سناریو جهت پرونده‌سازی برای بازیگر سینمای ایران بود که هنوز در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس است.»

پیش‌تر ایران‌وایر در گزارشی، درباره این موج پرونده‌سازی اطلاع‌رسانی کرده بود:

انتساب یک اکانت برانداز به ترانه علیدوستی، سناریوی تکراری نیروهای امنیتی

سولماز ایکدر - ایران وایر

پس از بازداشت «ترانه علیدوستی»، هنرپیشه نام‌دار سینمای ایران، برخی از اکانت‌های توییتری و رسانه‌های نزدیک به حاکمیت موج انتساب یک حساب کاربری ویژه به او را آغاز کردند.

این اولین بار نیست که پس از بازداشت یک هنرمند، چنین ادعایی مطرح و فرد بازداشت شده به عنوان صاحب یک اکانت برانداز و مروج خشونت توییتری معرفی می‌شود.

سناریوسازی نهادهای امنیتی برای معترضان بازداشت شده موضوع جدیدی نیست. آن‌ها تلاش هم نمی‌کنند داستان جدیدی بسازند و قصه‌های فیک و قدیمی را برای آدم‌های جدید تکرار می‌کنند.

سناریوی انتساب یک اکانت توییتری برانداز به یک هنرمند بازداشت شده قبلا درباره «نوشین جعفری»، عکاس سینما نیز اتفاق افتاده بود.

در دو روز گذشته، موج انتساب یک اکانت توییتری برانداز به ترانه علیدوستی، بازیگر نام‌دار سینمای ایران که از ۲۶ آذر ۱۴۰۱ در زندان به سر می‌برد، آغاز شده است. این موج ابتدا از کاربران توییتری «ارزشی» که به کاربران حامی حکومت اطلاق می‌شود، آغاز شد و به رسانه‌های نزدیک به حکومت رسید.

اولین بار حساب کاربری بدون اسم و عکس مشخص بود که این ادعا را مطرح کرد؛ حساب کاربری «فیلمساز انقلابی».

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

او ۲۹ آذر ۱۴۰۱ نوشت: «بذارید قبل از اینکه خبر رسمی بشه در قالب سوال مطرحش کنم:

-به نظرتون کدوم یک از اکانت‌های معروفِ برانداز میتونه اکانت فیک #ترانه_علیدوستی باشه؟

خدا به فریادت برسه دختر.

پس از آن بود که موج حساب‌های کاربری «آتش به اختیاران» در فضای مجازی «اکانت معروف برانداز» را معرفی کردند؛ کاربری با مشخصه «پامکین» که از زمان آغاز اعتراضات سراسری در قالب «براندازی» اخبار فیک منتشر می‌کرد.

بهانه اصلی آتش به اختیاران برای انتساب اکانت پامکین به ترانه علیدوستی٬ سکوت این حساب کاربری پس از بازداشت علیدوستی است.

این در حالی‌ است که ترانه علیدوستی ۲۶ آذر ۱۴۰۱ بازداشت شد اما آخرین توییت حساب کاربری پامکین در ۲۲ آذر ۱۴۰۱ منتشر شده است.

آتش به اختیاران پیش از این نیز با روایتی مشابه، برای یک هنرمند دیگر پاپوش امنیتی دوخته بودند.

از یار دبستانی تا پامکین

نوشین جعفری٬ عکاس سینما و تئاتر روز ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ بازداشت شد. «امیر رئیسیان»، وکیل خانواده جعفری همان روز اعلام کرد از جمله اتهاماتی که توسط برخی منابع به جعفری نسبت داده شده بودند، «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» هستند.

پیش از تایید رسمی خبر بازداشت نوشین جعفری اما کاربران نزدیک به حاکمیت در توییتر ادعا کردند که جعفری گرداننده یک حساب کاربری توییتری به نام «یار دبستانی» بوده‌ است. این در حالی بود که این حساب کاربری پس از بازداشت جعفری هم‌چنان فعال بود و هرگونه ارتباط با او را رد کرد.

سه هفته پس از بازداشت این عکاس جوان، یک فایل صوتی از او منتشر شد که می‌گفت تحت فشار است برای افشای پسورد یک حساب کاربری خاص در توییتر.

در نهایت اما به رغم تکذیب مکررش به داشتن حساب کاربری یار دبستانی و حتی فعالیت این حساب پس از بازداشت نوشین جعفری٬ او به زندان محکوم شد.

حساب‌های کاربری ترانه علیدوستی

پس از آغاز اعتراضات سراسری در ایران و بازداشت گسترده معترضان، شبکه‌های اجتماعی توییتر و اینستاگرام این امکان را فراهم کردند که حساب کاربری بازداشت شدگان به سرعت بسته شود.

این امکان خاص شبکه‌های اجتماعی پرطرف‌دار در ایران، محدود به چهره‌های خاص نبود. با این حال، بسته شدن حساب کاربری ترانه علیدوستی به مذاق رسانه‌های امنیتی خوش نیامد.

علی‌دوستی را که از ۱۸ آبان۱۴۰۱، با انتشار عکسی بدون حجاب اجباری به اعتراضات سراسری پیوسته بود، ۲۶ آذر، پس از تفتیش منزل شخصی‌ او بازداشت کردند. ساعتی پس از انتشار این خبر، حساب کاربری ترانه علیدوستی در شبکه اجتماعی اینستاگرام بسته شد.

اکانت توییتری روزنامه «ایران» اولین ارگان رسانه‌ای رسمی جمهوری اسلامی بود که به بسته شدن حساب کاربری ترانه علیدوستی واکنش نشان داد. هرچند این توییت پس از مدتی پاک شد.

11b.jpg

پس از آن اما وب‌سایت‌های خبری نزدیک به حکومت مثل «صراط‌نیوز» و «مشرق‌نیوز» هم با این ادعا که اینستاگرام صفحه علیدوستی را از دسترس خارج کرد تا دایرکت‌ها و ارتباطات او مشخص نشوند، خبر بسته شدن حساب کاربری این هنرمند در اینستاگرام را منتشر کردند.

این پاپوش قواره تن بازیگر نیست

پاپوش امنیتی ارتباط اکانت توییتری پامکین با ترانه علیدوستی خیلی زود از توییتر ارزشی به رسانه‌های نزدیک به حکومت رسید.

وب‌سایت صراط‌نیوز٬ ارگان رسانه‌ای «جبهه پایداری» از جمله رسانه‌هایی بود که با این فرض که «اکانت پامکین از زمان بازداشت ترانه علیدوستی دیگر فعالیتی نداشته»، ادعای ارتباط این دو را مطرح کرد. این رسانه هم‌چنین علیدوستی را تهدید به مجازات سخت کرد.

12b.jpg

این ادعا در حالی مطرح شد که اکانت پامکین پیش از این در اسپیس‌های شبکه اجتماعی توییتر (فضایی برای صحبت کردن) شرکت کرده و مشخص شده بود که این کاربر، مرد است؛ مردی با لهجه یکی از اقوام ایرانی که مدتی ادعا کرده بود ساکن قم و بعد از آن گفته بود ساکن یکی از کشورهای اروپایی است.

اگرچه نهادهای امنیتی ثابت کرده‌اند نیازی به اقناع سازی در رابطه با سناریوهای بی‌سروته امنیتی‌ خود ندارند.

آن‌چه برای نهادهای امنیتی مهم است، صدور کیفر‌خواست برای چهره‌هایی‌ است که خطرساز ارزیابی می‌شوند. این موضوع در مورد ترانه علیدوستی، هنرمندی در سطح جهانی که بازداشتش واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشته است، اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند.

پیش از این نیز «سمیه میرشمسی»، دستیار کارگردان،‌ فعال صنفی و عضو هیات پنج نفره «رسیدگی به خشونت علیه زنان در سینمای ایران» در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر از تهدید هنرمندان حامی ترانه علیدوستی خبر داده بود.

میرشمسی نوشته بود که تماس‌های تهدیدآمیز با هنرمندان از ۲۹ آذر ماه آغاز شده‌اند و روز صبح چهارشنبه ۳۰آذرکه هنرمندان برای چهارمین روز متوالی مقابل «اوین» پی‌گیر وضعیت ترانه علیدوستی شدند، از سوی نیروهای امنیتی تهدید شده بودند که با خشونت بازداشت خواهند شد.

انتساب یک اکانت «برانداز» و «خشونت طلب» به ترانه علیدوستی، اولین راهکاری‌ است که به ذهن امنیتی‌های جمهوری اسلامی می‌رسد برای خاموش کردن موج برخاسته در حمایت این هنرمند ایرانی.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy