Friday, Jun 9, 2023

صفحه نخست » چه‌گونه مافیای رسانه‌های سپاه فرزندان نظام را می‌بلعند

fars.jpgپیام یونسی‌پور - ایران وایر

با حکم «حمید سجادی»، وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، «آرش میراسماعیلی»، رییس فدراسیون جودو از سمت خود برکنار و «نصرالله پریچهره» به عنوان جانشین و سرپرست این فدراسیون منصوب شد.

فدراسیون جودو جمهوری اسلامی از ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ و با حکم فدراسیون جهانی جودو به دلیل دخالت سیاست در امور ورزش ایران، به حالت تعلیق درآمده بود. به همین دلیل، عزل و نصب رییس فدراسیون تعلیق شده و فاقد مقبولیت بین‌المللی اهمیتی ندارد.

ششم خرداد ۱۴۰۲، «ایران‌وایر» در گزارشی به احتمال برکناری آرش میراسماعیلی از سمت خود با پرونده‌سازی خبرگزاری «تسنیم»، رسانه وابسته به سپاه پاسداران اشاره و پیش‌بینی کرده بود که «تاریخ مصرف» میراسماعیلی برای حکومت ایران به پایان رسیده است.

رسانه سپاه چه‌گونه در یک ماه آرش میراسماعیلی را برکنار کرد؟

روزنامه‌ «ايران»، ارگان مطبوعاتی دولت جمهوری اسلامی ۲۶ فروردين ۱۳۹۲ در گزارشي به صراحت از خبرگزاری‌های فارس، تسنيم، «نسيم» و «دانشجو»، روزنامه «جوان» و سايت‌یت‌های «مشرق‌نیوز» و «برهان» به عنوان شناخته شده‌ترين رسانه‌های نزديك به سپاه پاسداران نام برد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

قلم این رسانه‌ها روی ریل سیاست‌های سپاه پاسداران نشسته است و آن‌چه در حوزه‌های مختلف در قالب گزارش‌های به هم پیوسته و پرونده‌های خبری منتشر می‌کنند، به یک هدف کلی که زیر نظر سپاه تدوین شده است، خواهد رسید.

در آخرین نمونه، خبرگزاری تسنیم، یکی از شاخص‌ترین این رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گزارشی که سوم خرداد ۱۴۰۲ منتشر کرد، از ارجاع پرونده «اختلاس یک رییس فدراسیون» به وزارت ورزش و جوانان خبر داد.

این رسانه هیچ نام و نشانی به‌ صورت مستقیم یا غیرمستقیم از متهم به اختلاس و فدراسیون ورزشی مورد نظر نیاورده بود. پی‌گیری‌های «ایران‌وایر» اما نشان می‌داد که فرد مورد اشاره تسنیم، آرش میراسماعیلی، رییس فدراسیون تعلیق شده جودو جمهوری اسلامی است.

بیستم اردیبهشت نیز این خبرگزاری از صدور کیفرخواست برای همین رییس فدراسیون خبر داده بود. فروردین‌ماه سال جاری هم تسنیم از سوء‌استفاده آرش میراسماعیلی از خودرو فدراسیون جودو و استفاده شخصی از آن به عنوان یکی از مفاسد او یاد کرده بود.

این رسانه سپاه پاسداران در گزارش خود مدعی شده بود مدیرانی که پرونده فساد مالی در دستگاه قضایی داشته باشند، مطابق قانون، از ریاست فدراسیون‌های ورزشی منع یا برکنار می‌شوند.

این رسانه البته حساسیتی در قبال پرونده‌های باز فساد مالی «مهدی تاج»، رییس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی نشان نمی‌دهد.

در فاصله کمتر از دو هفته پس از انتشار آخرین گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر ورزش و جوانان حکم به برکناری آرش میراسماعیلی داد.

میراسماعیلی پیش از این در کنفرانس خبری خود حتی تلاش کرده بود با اشاره به دیدارش با «غلامحسین محسنی‌اژه‌ای»، رییس قوه قضاییه، نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی را تهدید به فاش‌گویی کند. اما در نهایت سکوت از سمت خود برکنار شد.

فارس، مشرق‌نیوز و یک پرونده‌ساز امنیتی

آرش میراسماعیلی هفتم خرداد ۱۴۰۲ در مصاحبه با رسانه‌ها، خودش را «فرزند نظام» معرفی کرد و گفت: «من، هم از بیگانگان سیلی می‌خوردم، هم از داخلی‌ها.»

اما «ژک مله دوپن»، روزنامه‌نگار و شاعر شهیر فرانسوی گفته بود: «انقلاب فرزندانش را می‌بلعد.»

آرش میراسماعیلی نخستین فرزند یا چسبیده به نظام نیست که با پرونده‌سازی رسانه‌های سپاه پاسداران و به واسطه فساد مالی‌ برکنار شد.

بخش عمده‌ای از وظیفه بلعیدن فرزندان انقلاب مانند «شهاب‌الدین عزیزی خادم» یا حذف چهره‌های شناخته شده مستقل مانند «وریا غفوری» و «مهدی مهدوی‌کیا»، برعهده دو رسانه فارس و مشرق‌نیوز بوده است.

یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سال‌های اخیر برای حذف یک چهره ورزشی از طریق پرونده‌سازی امنیتی به وسیله خبرگزاری فارس، رسانه سپاه پاسداران انجام شد.

۲۶ آذر سال ۱۴۰۰، مهدی مهدوی‌کیا با دعوت رسمی فدراسیون جهانی فوتبال، در یک بازی نمادین شرکت کرد. این بازی به مناسبت به رسمیت شناخته شدن رقابت‌های «جام عرب» و قرار گرفتن این مسابقات در تقویم فیفا برپا شده بود. روی پیراهن تمامی بازیکنانی که در این مسابقه حضور داشتند، پرچم تمامی کشورهای عضو فیفا نقش بسته بود که پرچم کشور اسرائیل هم در میان آن‌ها به چشم می‌خورد.

خبرگزاری فارس از این اتفاق به عنوان ابزاری برای حمله به فدراسیون فوتبال استفاده کرد. این رسانه سپاه پاسداران در بیش از ۲۰ گزارش، خبر، مصاحبه و راه‌اندازی کمپین، خواهان برکناری مهدی مهدوی‌کیا از سرمربی‌گری تیم امید و عزل شهاب‌الدین عزیزی‌خادم از ریاست فدراسیون فوتبال ایران شد.

فارس مشابه همین پرونده‌سازی امنیتی را برای شهاب‌الدین عزیزی خادم اجرا کرده بود؛ رییس پیشین فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی که با دولت «محمود احمدی‌نژاد» وارد عرصه مدیریت و ورزش شد ولی تاریخ مصرفش در سال ۱۴۰۰ برای سپاه، نیروهای رسانه‌ای این نهاد نظامی و جمهوری اسلامی به پایان رسید.

خبرگزاری فارس سال ۱۴۰۰ یک شرکت هنگ‌کنگی را که در اسرائیل هم شعبه داشت، به عنوان شرکتی اسرائیلی معرفی کرد که موفق شده بود به ورزش جمهوری اسلامی «نفوذ» کند؛ ماجرا بر سر مذاکره فدراسیون فوتبال با این شرکت برای ورود دستگاه‌های «وی‌ای‌آر» (VAR) به ایران بود.

نتیجه تمام این پرونده‌سازی‌ها، به برکناری شهاب‌الدین عزیزی خادم از ریاست فدراسیون فوتبال در آخرین روزهای بهمن ۱۴۰۰ انجامید.

«داریوش مصطفوی»، رییس پیشین کمیته استیناف فدراسیون فوتبال ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ مدعی شد سازمان اطلاعات سپاه پروژه برکناری شهاب‌الدین عزیزی خادم را عملی کرده بود.

«محمد جماعت»، دبیر سرویس ورزشی پیشین خبرگزاری فارس که نقشی عمده در تهیه و انتشار این گزارش‌ها داشت، هم‌‌اکنون با حفظ سمت‌های خود در رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران، مدیر رسانه‌ای تیم زیر ۲۳ سال (امید) ایران است.

محمد جماعت در ماه‌های گذشته نسبت به پرونده‌های باز فساد مالی مهدی تاج، رییس کنونی فدراسیون فوتبال و عضو سابق اطلاعات سپاه اصفهان اعتراض یا واکنشی در رسانه‌های سپاه نداشته است.

او در آخرین پرونده‌سازی‌ خود، در توییتی «یحیی گل‌محمدی»، سرمربی «پرسپولیس» را به دلیل انتقادهایش از سیاست‌های سرکوب جمهوری اسلامی، «بی‌شرافت» خطاب کرد.

در کنار خبرگزاری فارس، می‌توان به مشرق‌نیوز نیز اشاره کرد. ۱۹ تیر ۱۳۹۹، این سایت خبری وابسته به سپاه در گزارشی، انتصاب مرحوم «سهیل گوهری» به سرپرستی روابط عمومی باشگاه «استقلال» را نشانه‌ای از نفوذ و رسوخ عنصری بیگانه دانست. این رسانه، از عنوان «ضدانقلاب» برای سهیل گوهری استفاده کرده بود.

مشرق‌نیوز سهیل گوهری را شخصی با سوابق هتاکی به «شهید» و «نظام» دانسته و حضور او در استقلال را تاثرآور خوانده بود.

عصر همان روز، ساعاتی پس از انتشار این خبر، سهیل گوهری از سمت خود در باشگاه استقلال استعفا داد.

دلیل ورود رسانه‌‌های سپاه به موضوع انتصاب سهیل گوهری در باشگاه استقلال، توییت او پس از سقوط هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران بود.

گوهری پس از ساقط شدن هواپیمای اوکراینی توسط دو موشک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توییتر خود نوشت: «اگر به نفرین و لعن اعتقاد ندارید، به خودتون فشار نیارید، فحش خارمادر بدین بهشون، خودتون رو تخلیه کنید ولو در خفا.»

سهیل گوهری از هشتگ «خطای انسانی» در این توییت استفاده کرده بود.

رسانه‌های سپاه پاسداران نه براساس فساد افراد که صرفا برپایه منافع شخصی یا سیاست‌های نظام، مدیران فدراسیون‌ها را با پرونده‌سازی‌های خود تخریب و برکنار می‌کنند و سپس نماینده همان رسانه‌ها در فدراسیون بعدی به مناصب قدرت می‌رسند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy