آنتونیو گرسیفو - اپک تایمز
حزب کمونیست چین از اینکه آمریکا دانشجویان چینی را به جاسوسی برای آن کشور متهم کرده خشمگین است، اگرچه این رژیم بهطور مرتب از دانشجویان برای جاسوسی استفاده میکند.
پکن آمریکا را به آزار و اذیت دانشجویان چینی متهم کرد؛ اتهامی که به دنبال بازجویی از دانشجویان چینی و اخراج چند نفرشان از خاک آمریکا به این کشور وارد شده است. اما با توجه به قانون اطلاعات ملی چین، که شهروندان را ملزم به همکاری با حزب کمونیست در زمینههای اطلاعاتی میداند، سوءظن آمریکا بیاساس نبوده است.
حزب کمونیست چین مشکلی با جاسوسی از آمریکا ندارد اما از اینکه به جاسوسی متهم شود بیزار است.
به گزارش دفتر تحقیقات فدرال، حکومت چین مصمم است به اهداف توسعه ۲۰۲۵ دست یابد و در این راه به جاسوسی گستردهای روی آورده است. چینیها به دنبال سرقت اسرار ۱۰ صنعت راهبردی آمریکا هستند تا بتوانند با این کشور وارد رقابت شوند و در آینده در این بخشها دست بالا را پیدا کنند. جامعه اطلاعاتی آمریکا حزب کمونیست چین را تهدیدی جدی میداند و مدعی است که چین دانشجویان را بهعنوان عوامل اطلاعاتی خود به خدمت میگیرد.
پروژه ۲۰۲۵ که از حمایت دولت نیز برخوردار است منابع نظامی و بخش خصوصی را در قالب الگوی همجوشی نظامیمدنی به خدمت گرفته است. حزب کمونیست با استفاده از نظارت ماهوارهای، جرایم سایبری و جمعآوری اطلاعات انسانی، به دنبال جمعآوری اطلاعات گسترده است. شرکتها و مؤسسات آموزشی آمریکا جزو اهداف نرم چین برای جاسوسی محسوب میشوند، چراکه دانشجویان و مهندسان چینی اغلب در تحقیقات مهم با شرکتهای خصوصی آمریکا، دولت این کشور یا ترکیبی از هردو همکاری میکنند.
عوامل اطلاعاتی چین در حملات هماهنگ خود که با استفاده از ابزارهای مختلف صورت میگیرند، هدف واحدی را دنبال میکنند. برخی عوامل از راه دور در زمینه هک و جرایم سایبری به سرقت اطلاعات خصوصی یا سری میپردازند و این تنها بخش کوچکی از راهبرد چینیها را شامل میشود. تعداد زیادی از عوامل چینی از طریق جستجوهای اینترنتی و مرور مطالب شبکههای اجتماعی در پلتفرمهایی مانند فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام و تیکتاک به گردآوری اطلاعات عمومی میپردازند. جاسوسان چینی همچنین از برنامههای دوستیابی یا سایتهای کاریابی برای هدف گرفتن سوژههایی که ممکن است اطلاعات مورد نظر چین را در اختیار داشته یا به آنها دسترسی داشته باشند، استفاده میکنند.
اگرچه تهدید جاسوسی حزب کمونیست چین برای مقامات آمریکایی کاملاً شناخته شده است، اما سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تا حدودی از مقابله با آن ممانعت میکند. در سال ۲۰۲۱ سیا «مرکز مأموریت چین» را تأسیس کرد، که گستره و فوریبودن اقدامات آن مشابه تلاشهای ضد تروریسم پس از واقعه ۱۱ سپتامبر بود.
اما برخلاف آن دوره، اکنون دیده نمیشود که کنگره بودجه سیا را افزایش داده باشد یا سیا تعداد پرسنل خود را بیشتر کرده باشد. تخصیص بودجه برای سیا برای سال مالی ۲۰۲۴ هنوز فاش نشده است، اما در مقایسه با بودجه اختصاص داده شده به پنتاگون یا پلتفرمهای پیشرفته مجموعه ماهوارهای آمریکا، فقط بخش کوچکی را تشکیل میدهد.
همانطور که چین کمونیستی به عنوان بزرگترین تهدید نظامی ظاهر میشود، وزارت دفاع آمریکا بودجهای بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار دریافت می کند. اما با توجه به موقعیت رژیم چین به عنوان تهدید اطلاعاتی پیشرو، بودجه سیا نیز باید زیاد باشد، اما در عمل این فقط بخش کوچکی از وزارت دفاع است.
حفاظت در برابر جاسوسان حزب کمونیست چین به دلیل تواناییهای فنی ضدجاسوسی قدرتمند این رژیم و تعامل آن با عموم مردم، از جمله دانشجویان، مهندسان و تاجران، بسیار چالشبرانگیز است.
شی جین پینگ، رهبر چین، مردم را نهتنها به جاسوسی برای پکن، بلکه به جاسوسی از یکدیگر تشویق میکند، که یادآور دوران مائوتسه تونگ و انقلاب فرهنگی است. این گام به عقب نشان میدهد که حزب کمونیست چین هیچ قصدی برای مشارکت مسئولانه در نظم بینالمللی مبتنی بر قواعد عمومی ندارد. همچنین به این معناست که جامعه اطلاعاتی این حزب با محدودیتهای مالی و قانونی مشابه ایالات متحده مواجه نیست.
اگر موضوع خوردن خربزه است که...