ناصر دانشفر
روزنامهٔ وطن امروز در شمارهٔ دیروز خود خبر داده که ۵۲ درصد مردم ایران از تاریخ انتخابات خبر ندارند که اساساً این موضوع مسئلهٔ آنان نیست، همچنین چندی پیش دستاندرکاران روزنامهٔ ایران اطلاع داده بودند که ۵۳ درصد مردم نام رئیس مجلس را نمیدانند.
چرایی طرح چنین مطالبی جای سؤال دارد. یعنی میخواهند بگویند که بدلیل عملکرد فاجعهبار مسئولان نظاممقدس به ویژه مجلس انقلابی و ابراهیم زمان، مردم اقبالی به شرکت در انتخابات ندارند؟ بعید است که چنین رویکردی داشته باشند، مگر میشود که یک روزنامهٔ وابسته به جناح تمامیتخواه، بنای اعتراف به شکست رویکردهای رفقای گرمابه و گلستانی داشته باشد که منابع مالی آنان را تأمین مینماید؟
بنا دارند نواقص عملکرد تبلیغاتی رسانههای وابسته به حاکمیت در موضوع انتخابات را متذکر شوند؟ این نیز منطق ندارد، چرا که بیش از این نمیتوان امکانات و توانمندی کشور را برای ترغیب خلایق بسیج نمود. این روزها از شخص رهبر گرفته تا ائمهٔ جمعهٔ، از مطبوعات گرفته تا صدا و سیمای میلی و از مسئولان نظام سیاسی کشور گرفته تا نهادهای نظامی و امنیتی همه و همه تمامی توان خود را در این راستا به کار گرفتهاند.
ممکن است بنا داشته باشند که چون همیشه با استفاده از این راهبرد که مملکت در شرایط ویژه است، به تحریک حامیان سنتی نظام بپردازند تا پای کار بیایند. همهٔ شواهد حاکی از آن است که بخشی از علاقمندان جمهوریاسلامی نیز به صف تحریم کنندگان پیوستهاند و برای تغییر عقیدهٔ آنان باید کاری کرد و چه بهتر از این که با استفاده از قرائن نشان دهیم که بنیان و اساس جمهوریاسلامی در خطر نابودی میباشد و بر دوستداران نظام واجب است که به میدان بیایند تا انقلاب آسیب نبیند. این غیر ممکن نیست اما به گمان من صرف نظر از دعوای درون گروهی بین اصولگرایان برای حذف رقبای جدید، قصه چیز دیگری است.
بدون تردید حضرات از فضای حاکم بر جامعه و ذهنیت مردم نسبت به انتخابات کاملاً مطلع میباشند و آگاهند که میزان مشارکت در شهرهای بزرگ بسیار کم و در شهرستانها هم نسبت به دورههای پیشین به طور قابل ملاحظهای از جمعیت رایدهندگان سنتی کاسته شده و تمامی تمهیدات اندیشیده شده در این زمینه برای تغییر وضعیت موجود بیفایده بوده است.
بدیهی است که نمیتوانند میزان مشارکت واقعی مردم را به عنوان نتایج انتخابات اعلام نمایند، که مایهٔ آبروریزی و شکست عیان نظام است. پس باید کاری کنند که نتایج اعلامی باورپذیر باشد. عزیزان همراه احتمالاً میدانند که میزان مشارکت در دورهٔ پیشین مجلس ۴۲ درصد بوده است. حالا به گمانم اعداد مذکور در روزنامههای ایران و وطن امروز معنا و مفهوم مییابد.
بله با توجه به این موارد، بدیهی است که اگر نتیجهٔ انتخابات توسط حاکمیتِ، بیش از دورهٔ قبل و نزدیک به اعداد نظرسنجی ادعایی باشد، باورپذیر خواهد بود و یک دستاورد بزرگ برای نظام میباشد.
شاید دچار توهم توطئه شده باشم و فکر دست بردن در نتایج انتخابات به خاطر نگاه مخالف بنده نسبت به حاکمیت باشد، اما با این اوضاع اسفناک فعلی و سابقهٔ بد رژیم در این زمینه، شاید این خیال خیلی هم دور از واقعیت نباشد.