Tuesday, May 21, 2024

صفحه نخست » اختصاصی؛ رایزنی لاریجانی، قالیباف و شمخانی برای جلوگیری از ریاست جمهوری جلیلی

janeshini.jpgاختصاصی ایران وایر

«ایران وایر» مطلع شده است که سیاستمداران محافظه کار در ایران، در تکاپو برای جلوگیری از ریاست‌جمهوری احتمالی «سعید جلیلی»، در حال تماس با افراد ذی‌نفوذ در دفتر «علی‌خامنه‌ای» هستند

یک منبع مطلع به ایران‌وایر اطلاع داده است که «محمدباقر قالیباف»، رییس کنونی مجلس شورای اسلامی، «علی لاریجانی»، رییس پیشین این مجلس که شورای نگهبان صلاحیت او را برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ رد کرد، «علی شمخانی»، که سال گذشته از دبیری شورای‌عالی امنیت ملی کنار گذاشته شد و «صادق لاریجانی»، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام که اخیرا در انتخابات مجلس خبرگان شکست خورده و از آن حذف شده، ازجمله افرادی هستند که برای جلوگیری از حمایت دفتر خامنه‌ای از ریاست جمهوری سعید جلیلی، در تلاشند.

براساس گزارش رسیده به ایران‌وایر، دلیل مخالفت این افراد با ریاست‌جمهوری احتمالی جلیلی، تندروی سیاسی و و افکار جزم‌اندیشانه او در دوره شش ساله دبیری شورای‌عالی امنیت ملی عنوان شده است که به تعبیر آن‌ها، می‌تواند باعث نارضایتی عمومی خواهد بود.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

به‌دنبال کشته شدن «ابراهیم رئیسی»، رییس‌جمهور ایران در سقوط هلیکوپتر در منطقه در شمال غربی ایران، «محمد مخبر» کفیل ریاست جمهوری شده و قرار است انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در ۸ تیر برگزار شود.

چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران باید بهار سال آینده برگزار می‌شد و ابراهیم رئیسی فرصت داشت یک بار دیگر خود را نامزد انتخابات کند.

باتوجه به آرایش سیاسی کشور و حمایت گسترده و بی‌سابقه خامنه‌ای از رئیسی، دور دوم ریاست‌جمهوری او از سوی سیاستمداران و گروه‌های سیاسی تضمین شده محسوب می‌شد، اما مرگ غیرمترقبه ابراهیم رئیسی، معادلات در این کشور را در شرایطی که گروه‌های سیاسی آماده انتخابات ریاست‌جمهوری و تغییر رییس‌جمهور نبودند، تغییر داده است.

سعید جلیلی که بر‌اساس گزارش دریافتی، تلاش برای جلوگیری از حمایت سیاسی بیت رهبری از ریاست‌جمهوری او در جریان است، در سه سال اخیر مرد پشت پرده سیاست در ایران بوده است.

گفته می‌شود که تغییرات و تحولات ازجمله جابه‌جایی نیروهایی سیاسی در مناصب مختلف دولتی و حکومتی، با در نظر گرفتن ملاحظات و پیشنهادات او انجام می‌شود.

جلیلی در‌حال‌حاضر یکی از دو نماینده علی خامنه‌ای در شورای عالی امنیت ملی و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

در دولت «محمود احمدی‌نژاد»، سعید جلیلی به‌مدت نزدیک به ۶ سال دبیر شورای‌عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد اتمی بود. در آن دوره، او بدون مجوز علنی خامنه‌ای وارد تماس مستقیم با «ویلیام برنز» معاون وزارت خارجه آمریکا شد که بعدا در دوره ریاست‌جمهوری «جو بایدن»، به ریاست سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) رسید.

در یکی از اولین دوره های مذاکرات، زمانی که «کاترین اشتون»، مسوول سیاست خارجی اتحادیه و طرف مذاکره جلیلی از سوی قدرت‌های جهانی بود، روزنامه دولتی «ایران» با سانسور لباس اشتون، باعث بروز چنان جنجال‌های عمومی شد که او در جلسات بعدی، آشکارا پوشش خود را به معیاری‌های مورد پسند مقام‌های ایرانی تغییر داد. جلیلی در یکی از مذاکرات، درخواست اشتون برای دیدار دوجانبه را هم رد کرده بود.

سعید جلیلی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰ نامزد شد، اما در هر دو انتخابات شکست خورد.

«علی اکبر ولایتی»، مشاور امور بین‌الملل خامنه‌ای که او هم در انتخابات سال ۱۳۹۲ نامزد انتخابات بود، در مناظره‌های تلویزیونی به تندی به عملکرد جلیلی تاخته و گفته بود «دیپلماسی فقط خشونت نشان دادن و سرسختی نشان دادن نیست» و «آنچه که مردم می‌بینند این است که شما چند سال مسوول مذاکرات هسته‌ای هستید و یک قدم هم پیش نرفتید و هر روز تحریم‌ها بیشتر و فشارش روی مردم می‌آید.»

آقای جلیلی از بانفوذترین مخالفان توافق اتمی برجام است. او در زمان به دست آمدن این توافق به نماینده خامنه‌ای در شورای عالی امنیت ملی گفته بود «اگر برجام توافق خوبی بود، رهبر انقلاب، مجلس و شورای‌عالی امنیت ملی، ۲۸ شرط برای اجرای آن اضافه نمی‌کردند. برجام بدون این شروط واویلاست.»

«علی باقری کنی»، معاون جلیلی، در زمانی که او دبیر شورای‌عالی امنیت ملی بود، اکنون با کشته شدن «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر خارجه که از سرنشینان هلیکوپتر رئیسی بوده، سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی شده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy