ایران وایر - در ادامه اظهارات متفاوت مسئولین جمهوری اسلامی درباره سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش، «مهرداد بذرباش»، وزیر راه دولت رئیسی، در مصاحبهای تلویزیونی گفته: «تلفن همراه همه زنگ میخورد، اما پاسخ نمیدادند».
در روایتی متفاوت، مسئول دفتر رئیسی گفته بود تلفن امام جمعه روشن بود و او دو بار به تماسها پاسخ داده و حتی جملاتی نیز گفته است. پیشتر منصوری، معاون اجرایی رئیسی نیز مدعی شده بود که دو نفر خلبان و امام جمعه به تماسها پاسخ دادهاند.
بذرپاش که خود و تعدادی از محافظان در بالگرد جلویی بوده درباره حادثه میگوید: «حدود ساعت ۱۳.۴۰ متوجه شدیم که هلیکوپتر حامل رئیسی را گم کرده ایم..تلفن همراه همه زنگ میخورد، اما پاسخ نمیدادند. بعد از فرود در کارخانه مس سونگون خودمان با ماشینهای کارگاه کارخانه چند دسته شدیم و عملیات جستجو را آغاز کردیم.»
او افزود: «به تلفنهای اعضای بالگرد تماس میگرفتیم و برخی تلفنها مثل تلفن آقای امیرعبداللهیان، آقای استاندار و آقای آلهاشم زنگ میخورد ولی پاسخی نمیآمد و ما نگران شدیم».
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
وزیر راه دولت سیزدهم ادامه داد: «این تماسها تا حدود ساعت ۱۴.۳۰ ادامه داشت. همانزمان بود که یک تماس حداقلی با مرکز کنترل فضایی کشور برقرار شد و موقعیت تقریبی بالگرد را تشخیص دادیم و هنوز عوامل امدادی را خبر نکرده بودیم و فاصله داشتیم.»
بذرپاش در مورد اینکه چطور با وجود امکان تماس، ردیابی مکان سانحه اینقدر با تاخیر انجام شده میگوید «حداقل ۳ بیتیاس نیاز است تا موقعیت دقیق تلفن همراه مشخص شود، اما یک بیتیاس نزدیک آنجا بود.»
علاوه بر این بذرپاش، «بارندگی و مه شدید» را از عوامل کند شدن امدادرسانی عنوان کرده است.
مهرداد بذرپاش امروز در مراسم تشییع رئیسی و همراهانش گفته بود: «خیلیها به دنبال تک دورهای شدن شهید رئیسی بودند احتمالا امروز خوشحال هستند.»
پیشتر«علی ربیعی»، وزیر حسن روحانی و از چهرههای امنیتی جمهوری اسلامی در مورد این اظهارات متناقض نوشت: «هنوز بسیاری از موارد همچون مسائل فنی و خبرهای متناقضی که منتشر شد، وجود دارد که نیازمند بحثهای کارشناسی دقیق است.» او در یادداشتی در روزنامه «اعتماد»، تاکید کرد: «بدون تردید باید تمامی ابعاد این رخداد، به طور شفاف بیان شود.»
تاکنون طبق روایت رسمی جمهوری اسلامی در نیمروز ۳۰اردیبهشت۱۴۰۳ هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و همرانش در حوالی ورزقان، در آذربایجان شرقی، دچار سانحه شد و تمامی سرنشینان آن ازجمله رئیسجمهوری، وزیر امور خارجه و امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی کشته شدند.
همچنین محسن هاشمنژاد، عضو ارشد تیم عملیات جستوجو بالگرد حامل ابراهیم رئيسی گفته که این بالگرد به دلیل «اصابت با کوه» متلاشی شده بود. او افزود که دو جسد از سرنشینان سوختگی زیادی داشتند، یک جسد نیمهسوخته و یک جسد تروما و شکستگیهای زیاد و شدیدی داشت و کادر پروازی هم بیشترین آسیبها را دیده بودند.
هاشمنژاد علت مرگ امام جمعه تبریز را «خونریزی داخلی» خواند و گفت که جسد او کمی دورتر روی زمین گل آلود پیدا شد.