Friday, May 31, 2024

صفحه نخست » آیتک بارانی زن ایرانی چفیه پوش و در محاصره پلیس آلمان کیست؟

barani.jpgترتیب‌دهنده ایرانی «اعتراض‌های دانشجویی حامیان فلسطین» در شهر فرانکفورت آلمان کیست؟

داریوش معمار

طی روزهای گذشته دیدن تصاویر « آیتک بارانی» زن ایرانی که انتشار عکس او با چفیه در محاصره پلیس آلمان، موردتوجه رسانه‌ها قرار گرفت، نظرم را جلب کرد.

گفته شده او یکی از ترتیب‌دهندگان اعتراض‌های دانشجویی در شهر فرانکفورت آلمان برای حمایت از فلسطین است که برابر دوربین به‌صورت تلویحی اشاره کرده، حماس را یک گروه تروریستی نمی‌داند.

در مورد این فعال سیاسی ایرانی تحقیق کردم. طبق اطلاعات منتشر شده او تا سال ۱۳۶۱ در ایران زندگی می‌کرده است. پدرش قبل از روی کار آمدن جمهوری اسلامی فعال سیاسی بوده و زندان رفته است. آیتک بارانی پس از مهاجرت به آلمان در رشته جامعه‌شناسی و فلسفه در دانشگاه شهر فرانکفورت تحصیل‌کرده، اما کار خود را به‌عنوان یک فعال سیاسی ادامه داده است.

بررسی صفحات اجتماعی خانم بارانی در توییتر و اینستاگرام نشان می‌دهد، او فعالیت خود را در توییتر از سال ۲۰۱۴ آغاز کرده است. در آن زمان آتیک بارانی طبق توییت هایی که منتشر کرده به صورت ضمنی حامی روسیه، فعال ضدنژادپرستی و پیگیر مسائل پناهندگان است.

طبق تصاویر منتشر شده در صفحه اینستاگرام خانم بارانی، او در تاریخ ۵ مارس ۲۰۱۶ تصویر مربوط به یک کمپ چادری در کشور «صحرای غربی» هم مرز با مراکش و موریتانی منتشر کرد، پس از آن به یکباره علاقه زیادی به موضوع فلسطین و مسائل مربوط به کشور اسرائیل در شبکه اجتماعی توییتر پیدا کرده است. آیتک بارانی از ژوئن سال ۲۰۱۷ فعالیت‌های صریحی را علیه دولت اسرائیل در فضای مجازی و به‌ویژه شبکه اجتماعی توییتر آغاز کرد. خانم بارانی اکتبر سال ۲۰۱۷ در شبکه اجتماعی اینستاگرام تصاویری از سفر خود به تهران منتشر کرد، اما مشخص نیست چه مدت در ایران ساکن بوده است.

پس از سفر به تهران، اظهارنظرهای آیتک بارانی در حمایت از گروه‌های فلسطینی و انتقاد از دولت اسرائیل بسیار شدت پیدا کرده است. اما موضوع مهم ارتباط آتیک بارانی با بعضی چهره‌های شاخص ایرانی اسرائیل ستیز و حامی حکومت جمهوری اسلامی در خارج از کشور و علاقه به باز نشر و تأیید مطالب منتشر شده این افراد در شبکه اجتماعی توییتر است.

یکی از این افراد «علی علیزاده» ساکن لندن و از حامیان شناخته شده سیاست‌های حکومت جمهوری اسلامی است.

در دو مورد خاص آیتک بارانی پستی از علیزاده که در آن «کیمیا علیزاده» قهرمان ورزشی ایرانی که ناچار به پناهندگی شده را «وطن‌فروش» خوانده و پستی که در آن به دولت آمریکا به دلیل حضور در خاورمیانه حمله شده را باز نشر کرده است. همچنین خانم بارانی از سال ۲۰۱۹ هم‌زمان ضمن انتقاد جدی از دولت آمریکا و ادعای حمایت این کشور از داعش، حامیان ایرانی «خاندان پهلوی» در خارج از ایران را به باد انتقاد گرفته و در یک مورد پستی از علی علیزاده در نقد و حمله به «مسیح علینژاد» از مخالفان و منتقدان «حجاب اجباری» در ایران را نیز باز نشر کرده است. خانم بارانی طی این مدت بدل به فعال ضد اسرائیلی در فضای مجازی شد.

او ۱۲ ژوئن ۲۰۲۰ در یک پست توییتری صراحتاً به «پایان کار کشور اسرائیل» اشاره کرده است. این تاریخ هم‌زمان با اوج‌گیری تبلیغات ضد اسرائیلی جمهوری اسلامی و درخواست نابودی این کشور از سوی علی خامنه‌ای رهبر حکومت ایران است. نکته جالب دیگر در مورد آیتک بارانی این است که در طول جنبش «زن زندگی آزادی» در ایران هیچ مطلبی در توییتر و اینستاگرام خود برای حمایت از زنان و محکوم‌کردن سرکوب‌ها منتشر نکرده است.

این فعال سیاسی بارها در طول اعتراضات گسترده زنان ایران به حجاب اجباری با پسند مطالب فعالان شناخته شده سایبری جمهوری اسلامی در توییتر، نوشته آن‌ها در خصوص لزوم اعدام مخالفان حکومت ایران، تشدید سرکوب مخالفان حجاب اجباری و بازداشت و سرکوب مخالفان حکومت را با لایک تأیید کرده است.

حالا آیتک بارانی به‌عنوان یکی از سازمان‌دهندگان فعالیت‌های ضد اسرائیلی در دانشگاه شهر فرانکفورت کشور آلمان، موردتوجه رسانه‌ها گرفته و بارها تصاویر او منتشر شده است.

با مرور فعالیت‌های سیاسی آیتک بارانی در فضای مجازی شاید بتوان ادعا کرد، او یکی از کسانی است که رهبر حکومت ایران آن‌ها را بخشی از «محور مقاومت مورد حمایت جمهوری اسلامی در فلسطین» در دانشگاه‌های کشورهای غربی می‌داند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy