شبکه خبری العربیه گزارش داد اعضای سپاه پاسداران و گروه حزبالله لبنان که تحت حمایت تهران فعالیت میکند، در حملات هوایی مشترک و گسترده آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثیها در یمن کشته شدند.
ایران اینترنشنال - این شبکه خبری روز جمعه به نقل از منابع مطلع که نامشان فاش نشده، این خبر را منتشر کرد.
معاون فرماندهی مرکزی آمریکا در ماه فوریه تایید کرده بود که نیروهای سپاه پاسداران در یمن حضور دارند و «دوش به دوش» حوثیها فعالیت میکنند.
تلویزیون المسیره وابسته به حوثیها روز جمعه اعلام کرد در حملات آمریکا و بریتانیا به مواضع این گروه در استان حدیده یمن که روز پنجشنبه صورت گرفت، ۱۶ نفر کشته و ۴۱ نفر زخمی شدند.
آمریکا و بریتانیا اعلام کردند این حملات، بخشی از تلاشها برای بازدارندگی این گروه از ایجاد اختلال بیشتر در کشتیرانی تجاری در دریای سرخ بود.
فرماندهی مرکزی آمریکا گفت نیروهای آمریکایی و بریتانیایی ۱۳ هدف را در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن هدف قرار دادند.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
وزارت دفاع بریتانیا هم اعلام کرد عملیات مشترک، سه نقطه در شهر بندری حدیده در حاشیه دریای سرخ را هدف قرار داد که به گفته این وزارتخانه پهپادها و تسلیحات زمین به هوا در آن قرار دارند.
وزارت دفاع بریتانیا نوشت: «مثل همیشه، در برنامهریزی حملات نهایت دقت به کار گرفته شد تا هرگونه خطر برای غیرنظامیان یا زیرساختهای غیرنظامی به حداقل برسد.»
در واکنش به این حمله، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز جمعه از جامعه جهانی و مجامع بینالمللی و نیز کشورهای اسلامی خواست تا «به وظایف قانونی و انسانی خود نسبت به حمایت از مردم مظلوم یمن و مخالفت با اقدامات تحریکآمیز و ماجراجویانه آمریکا و انگلیس در منطقه عمل کنند».
او این حملات را «تداوم نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی یمن و حمله به شهروندان این کشور» دانست.
خبر کشته شدن اعضای سپاه پس از آن منتشر شد که خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران تایید کرد که جمهوری اسلامی «فنآوری» موشکهای بالستیک ضد شناور خود را در اختیار حوثیهای یمن قرار داده است.
خبرگزاری امنیتی تسنیم روز چهارشنبه نهم خرداد در گزارشی خبر داد فنآوری اولین موشک بالستیک دریایی جمهوری اسلامی با نام «قدر»، در اختیار گروه انصارالله یمن موسوم به حوثیها قرار گرفته است.
جمهوری اسلامی پیشتر بارها گفته است از حوثیها حمایت تسلیحاتی نمیکند.
امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، ۲۹ بهمن سال گذشته در نامهای به شورای امنیت اعلام کرد حکومت ایران در انتقال سلاح به حوثیهای یمن دست ندارد.
پیشتر، مایکل اریک کوریلا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان بار دیگر به حمایت گسترده جمهوری اسلامی از نیروهای نیابتی خود در منطقه اشاره کرد و گفت است حملات حوثیها به کشتیهای جنگی آمریکا و کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ و نیز حملات گروههای نیابتی جمهوری اسلامی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، «نتیجه مستقیم» تهدید ایران است که به تدریج در حال گسترش است.
این ژنرال ارشد آمریکایی اضافه کرد حملات اوایل فوریه ایالات متحده به نیروهای نیابتی ایران در خاورمیانه، گروههای شبهنظامی در عراق و سوریه را از حمله به نیروهای آمریکایی منصرف کرده اما در برابر شورشیان حوثی در یمن موثر نبوده است.
آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفتوگو با ایراناینترنشنال تاکید کرد: «آمریکا برای رسیدگی به همه تهدیدهای جمهوری اسلامی، از نقض حقوق بشر در ایران تا حمایت از حوثیها در حمله به خطوط کشتیرانی بینالمللی، حمایت از تروریسم و تشدید تنشهای هستهای، از همه ابزارهای موجود استفاده میکند و هیچ گزینهای را از روی میز حذف نخواهد کرد.»
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا نیز هشدار داد کشورش برای «مقابله مستقیم» با حملات حوثیها تردیدی به خود راه نخواهد داد.
گیلاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل نیز با محکوم کردن حکومت ایران گفت: «کسی که حماس، حزبالله و حوثیها را حمایت میکند و عروسکگردان آنهاست، جمهوریاسلامی است.»