در پی گزارش تهاتر بنزین و انبه بین ایران و پاکستان و افزایش این میوه در تهران، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت واردات انبه به ایران به صورت نامتعارف زیاد شده و «حتما اتفاقاتی در مرزها در حال رخ دادن است» و قیمت انبه از ۱۵۰ هزار تومان هفته قبل به ۸۰ هزار تومان رسیده است.
وقتی بنزین با انبه معاوضه میشود
براساس گزارشهای رسمی یکی از مقاصد قاچاق سوخت ایران مرزهای شرقی کشور است. هرچند دولت با طرح رزاق تلاش کرده جلوی قاچاق سوخت را بگیرد و در قالب این طرح سهمیه ارزی در اختیار مرزنشینان قرار دهد، اما گزارشها نشان میدهد که این طرح هم مانع از قاچاق سوخت نشده است.
یک آمار غیررسمی نشان میدهد روزانه ۷ تا ۱۲میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی از مرزهای شرقی کشور قاچاق میشود. یک آمار سرانگشتی از این حجم از فرآورده، عددی در حدود 300هزار میلیارد تومان هدررفت سرمایه را به تصویر میکشد که میتوان بخشی از کسری بودجه کل کشور را جبران کرد.
قاچاق سوخت آنچنان سازمانیافته صورت میگیرد که علاوهبر زیانهای اقتصادی موجب درگیریهای نظامی و شهادت نیروهای مرزی هم شده است؛ پدیدهای غمانگیز که گویی هیچ ارادهای برای مقابله با آن نیز وجود ندارد.
قاچاقچیهایی که سوخت را به آنسوی مرزها قاچاق میکنند، مابهازای آن همیشه پول وارد کشور نمیکنند. اخیرا رسانههای پاکستان گزارش کردهاند که در یک سال 8/2میلیارد لیتر سوخت از ایران به پاکستان قاچاق شده و در مقابل ۳۰هزار تن انبه هم از این کشور به ایران قاچاق شده است.این گزارش میافزاید، دلیل زیاد شدن انبه در تهران این است که تهاتر بنزین با انبه در مرز پاکستان زیاد شده، چون واردات رسمی انبه به ایران در دوماهه اول امسال صفر بوده است!فاصله قیمتی بنزین در ایران با کشورهای همسایه گاهی 3 تا 4 برابر است؛ موضوعی که انگیزه قاچاق را به شدت تقویت میکند. در حال حاضر قیمت هر لیتر بنزین براساس فوب خلیج فارس حدود 35هزار تومان است که در ایران نیز 3500تومان است.
آژانس اطلاعات داخلی پاکستان گزارش داده است که سالانه ۲/۸۱میلیارد لیتر سوخت از ایران به پاکستان قاچاق میشود و ۹۹۵ پمپبنزین پاکستانی سوخت قاچاقشده ایران را میفروشند و از طرفی بنابر اطلاعات همین آژانس فقط سال گذشته بیشتر از ۳۰هزار تن انبه از این کشور قاچاق شده است.
بالاگرفتن افشاگری نامزدهای انتخابات علیه دیگر