مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با ارسال نامهای به طور رسمی از سمت خود استعفا داد. استعفای او سه روز پس از افشای وامهای کمبهره چند عضو هیات مدیره بورس به خودشان انجام شده است.
بی بی سی - آقای عشقی روز قبل از این اعلام کرد که در برابر کنارهگیری از سمت خود مقاومت نکرده و در اولین جلسه با عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد ایران برای کنارهگیری اعلام آمادگی کرده است.
او دلیل ادامه حضورش را در این سازمان درخواست آقای همتی برای ادامه کار «طبق روال» بوده تا تغییرات مدیریتی بعدتر انجام شود.
خبر انتشار اعطای وامهای مجموعا بیش از ۱۰ میلیارد تومانی کمبهره به پنج نفر از مدیران ارشد سازمان بورس و اوراق بهادار با تصویب خودشان، واکنشهای رسمی مقامها، رسانهها و شهروندان را به همراه داشته است. این رسوایی در رسانههای ایران به «وام عشقی» مشهور شده است.
روز گذشته هم علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به آن، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یک زمان در مجلس عرض کردم این آقای عشقی بورس را عشقی اداره میکند. لشکری خبرنگار و... به سمت بنده گسیل داشت تا عملکرد خود را سفید نشان دهد.»
او افزوده است «حالا هم که واقعا «عشقی» از پول مردم وامهای میلیاردی با سود پایین برای خود در نظر گرفته واقعا که عشقی خیلی خیلی عشقی است.»
کنایه مهاجرانی به زمین افتادن «طشت رسوایی» وام عشقی؛ این شیوه مدیریت «مدیریت غارتی» است
عطاالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت: یکی از تعبیرهای رییسجمهور پزشکیان که مکرر در سخنان ایشان در دوران مبارزه انتخاباتی و پس از آن مطرح شده است «سفره جداگانه» بود.
نمونههای متعددی از سفرههای جداگانه در این مدت شاهد بوده و هستیم. آخرینش که با عنوان نمادین «وام عشقی!» طشتش از آسمان اسب زین شده، افتاد سفره جداگانه مدیران سازمان بورس در آخرین روزهای مدیریتشان بوده است. این شیوه مدیریت را میتوان «مدیریت غارتی» نامید. مدیران گویی آن سازمان یا کشور را ملک شخصی خود تلقی میکنند