به کسی که بحرین را شوهر داد میگویند «میهندوست!»
فارس - محمدرضا پهلوی در سالهای سلطنتش در ایران قراردادهای ننگینی برجای گذاشت که مهمترین آن شوهر دادن بحرین، واگذاری آرارات و حقآبه هامون و هیرمند بود و با این کارنامه سیاه برخی او را میهندوست میخوانند.
بحرین بنا بر گواه اسناد تاریخی همواره جزئی از خاک و قلمرو ایران بوده تا اینکه در سال ۱۷۸۳ میلادی برابر با ۱۱۶۳ قبیله بنی عتبه به رهبری آل خلیفه از پایگاه خود در الزباره(قطر) به این جزیره حمله کردند و آن را به اشغال خود درآوردند. خاندان آل خلیفه پیش از این در بصره ساکن بودند که به دلیل غارتگریهایشان توسط عثمانیها به کویت رانده شده و از آنجا به الزباره (قطر) کوچ کرده بودند.پس این کشمکش بر سر این جزیره بالا گرفت تا اینکه به اشغال انگلیسیها درآمد و نهایتاً در دوران قاجار و در اوایل حکومت پهلوی، دولت انگلستان بحرین را دوباره به صاحب اصلیاش ایران واگذار کرد و بحرین به عنوان استان چهاردهم در نقشه ایران قرار گرفت.
با اینکه بحرین، حاکمیت محلی و خودمختار داشت فشارها برای واگذاری و استقلال کامل بحرین آغاز شد.سال ۱۳۴۷ محمدرضا پهلوی اعلام کرد ایران حاضر است از مالکیت بر بحرین دست بردارد. به این ترتیب مقدمات جدایی بحرین از ایران آغاز شد و پس از رأی مجلس به جدایی بحرین این اتفاق ننگین در روز ۲۳ مردادماه سال ۱۳۴۹ رخ داد و دختر مروارید نشان ایران شوهر کرد.
محمدرضا پهلوی که زمانی در واکنش به جدایی بحرین از ایران به حمله نظامی تحدید کرده و گفته بود «در صورت لزوم برای حفظ منافع تاریخی و حقوق سرزمینی خود، قدرتمندانه اقدام خواهیم کرد» با فشارهای انگلیس کم آورد و در توجیه واگذاری بحرین گفت: مجمعالجزایر بحرین نفتش تمام شده و مرواریدهایش صرفه ندارد و دیگر منطقه مهمی نیست، در حالی که فقط روزانه بیش از ۳ میلیون بشکه نفت از این جزیره و اطرافش استخراج میشد.امیرعباس هویدا نخست وزیر وقت هم در واکنش به اعتراضات به واگذاری بحرین گفت: «بحرین به مثابه یکی از دختران ما بود که این دختر شوهر کرد و رفت و چون عضوی از خانواده ما بوده باید به مانند بزرگ هر خانواده از او پشتیبانی کنیم و خواهیم کرد!»
شوهر دادنهای خاندان پهلوی به بحرین ختم نمیشود و این خاندان قله آرارت کوچک با صدها هزار هکتار سرزمین را هم در جای دیگر ایران شوهر داد.
پهلویها جایی دیگر هم قطعهای از ایران را شوهر دادند و در ازایش قراردادی برای تقسیم مساوی آب هیرمند و هامون بستند تا از این راه مشکل آب سیستان حل شود. اما در سال ۱۳۵۲ در قراردادی جدید، ۵۰ درصد حقآبه هیرمند به ۵ درصد کاهش یافت.با این کارنامه سیاه خاندان پهلوی روز گذشته و در خلال بازگشایی ورزشگاه آزادی محمد خاکپور گفت: کسی که میهنش را دوست داشت این استادیوم را ۵۰وخردهای سال پیش ساخت.