ورزش سه نوشت: این روزها بحث داغ موضوع انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال است و اینکه آیا مهدی تاج برای سومین بار بر این صندلی داغ تکیه میزند یا خیر
دو روز پیش شایعهای منتشر شد مبنی بر اینکه علیرضا دبیر علاقمند به حضور در این انتخابات است، اما با وجود وایرال شدن این خبر اهالی ورزش چندان آن را جدی نگرفتند.
رئیس فدراسیون کشتی از جایی برای این موضوع وسوسه شد که دوستان و اطرافیانش او را به این مسیر تشویق کرده و به قول معروف وسوسهاش کردند.
حالا دبیر دو سه روزی است که به شکل جدی به این موضوع فکر میکند تا پس فردا که مهلت ثبت نام در انتخابات فدراسیون به پایان میرسد، در این رقابت سیاسی ورزشی شرکت کند یا نه.
آیا علیرضا دبیر با فشار محمدباقر قالیباف رئیس آینده فدراسیون فوتبال میشود؟
پیام یونسیپور - ایران وایر
طبق گزارشهای رسانههای رسمی در ایران، «علیرضا دبیر»، گزینه احتمالی برای ریاست بر فدراسیون فوتبال خواهد بود. دو روایت متفاوت از سوی دو رسانه نزدیک به حکومت، از آنچه «تمناها برای حضور علیرضا دبیر در انتخابات فدراسیون فوتبال» دانستهاند، رونمایی کردهاند.
روزنامه «اطلاعات» مدعی شده است که یک مقام ارشد حکومتی از علیرضا دبیر خواسته تا وارد عرصه انتخابات فدراسیون فوتبال شود و خبرگزاری «ایرنا» در خبری تعدیل شده، ادعا کرده است که «اعضای مجمع فدراسیون فوتبال و افراد تاثیرگذار در فوتبال ایران» از او خواستهاند وارد انتخابات فدراسیون فوتبال شود.
چرا روزنامه اطلاعات در گزارش خبری خود نامی از «محمدباقر قالیباف»، رییس مجلس شورای اسلامی نیاورده است؟
***
محمد باقر قالیباف پس از به دست آوردن وزارت ورزش و جوانان از طریق نیروی تحمیلی خود «احمد دنیامالی» به دولت «مسعود پزشکیان»، حالا سعی میکند از طریق یکی از جنجالیترین مدیران ورزشی کشور، مهمترین فدراسیون ورزشی ایران را نیز در دست بگیرد.
از علاقه همیشگی قالیباف به مدیریتهای ورزشی چه میدانیم؟
قالیباف در سالهای حضورش در فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، شهرداری تهران و ریاست بر مجلس شورای اسلامی، نگاهی خاص به «فوتبال» برای قدرتنمایی داشته است.
او باشگاه پاس تهران که وابسته به نیروی انتظامی بود را به محلی برای هزینههایی گزاف و در آن زمان فراتر از سطح فوتبال ایران تبدیل کرد. در میانههای دهه ۱۳۸۰ خورشیدی، در دیدار فرماندهان نیروی انتظامی با «علی خامنهای»، گلایهای به گوش رهبر جمهوری اسلامی رسید مبنیبر اینکه سربازهای نیروی انتظامی در مرزها و پاسگاههای دورافتاده از کمترین امکانات ممکن برخوردار نیستند و قرارداد کاپیتان تیم پاس «جواد نکونام» ۲۲۰ میلیون تومان (معادل ۲۴۰ هزار دلار یا حدود ۲۰ میلیارد تومان کنونی) است. رهبر ایران دستور توقف بودجه باشگاه پاس را صادر کرد.
پاس از تهران به همدان منتقل شد و پس از آن، تا مرز انحلال پیش رفت.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
قالیباف که خود سرتیپ سپاه پاسداران است، سپس همان سبک مدیریت را با سرتیپ پاسدار «مصطفی آجرلو» در شهرداری تهران و در سازمان ورزش پیاده کرد. سازمانی که در آن طی بیش از یک دهه، چهرههایی مانند مصطفی آجرلو و علیرضا دبیر، بهعنوان رییس این سازمان و عضو شورای شهر، متهم به مواردی ازجمله «فساد مالی»، «جعل سند» و «کلاهبرداری» شدند.
همین میل به در دست داشتن بخشی از قدرت ورزش کشور، با حضور او در راس مجلس شورای اسلامی، افزایش یافت. گزارشها از تحمیلی بودن «حمید سجادی»، نخستین وزیر ورزش دولت «ابراهیم رئیسی» و پس از آن دستوری بودن وزارت احمد دنیامالی، گزینه نزدیک به محمدباقر قالیباف در شورای شهر به دولت مسعود پزشکیان خبر میدهند.
محمدباقر قالیباف پیشاز این دو بار در جریان انتخابات فدراسیون فوتبال، در تحمیل گزینه خود یعنی مصطفی آجرلو در انتخابات این فدراسیون ناکام ماند. او حالا مایل است روی یک «اسب جدید» برای پیروزی در انتخاباتی که بیشتر به انتصابات شباهت دارد، شرط ببندد؛ علیرضا دبیر.
چرا ادعای خبرگزاری دولت خلاف واقع است؟
خبرگزاری ایرنا برای سفیدشویی خبری که روزنامه اطلاعات از درخواست و سفارش یک چهره بالارتبه حکومتی از علیرضا دبیر برای ورود به انتخابات منتشر کرده نوشته است: «اعضای مجمع فدراسیون فوتبال و افراد تاثیرگذار در این رشته ورزشی از چند روز قبل سراغ علیرضا دبیر رفتهاند و طی نشستهای مختلف، از رییس جوان فدراسیون کشتی درخواست کردند تا برای انتخابات فدراسیون فوتبال کاندیدا شود.»
ادعای ایرنا را میتوان از چند زاویه غیرواقعی دانست. نخست اینکه «افراد تاثیرگذار» در مجمع فدراسیون فوتبال، قاعدتا باید «جمعیت اکثریت صاحب رای» باشند.
در «مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال» هیاتهای استانها با ۳۲ رای، بیشترین کلونی آرای این انتخابات را در دست دارند. تمامی این ۳۲ تن توسط رییس فدراسیون فوتبال و با حمایت او در ادوار گذشته انتخاب شدهاند و به همین دلیل، بسیاری انتخابات فدراسیونها را «مهندسی شده» از سوی روسای فدراسیونها میدانند.
پساز آن مدیران عامل باشگاههای لیگ برتر با ۱۶ رای و مدیران عامل باشگاههای لیگ یک با ۸ رای، در ردههای بعدی قرار دارند.
وقتی بدانیم در کل ۸۷ تن در مجمع انتخاباتی حق رای دارند و از همین سه کلونی، ۵۶ رای از ۸۷ رای را تشکیل میدهند، متوجه میشویم که «هیچ گروه بزرگ» یا «هیچ کلونی تاثیرگذار مهمی در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال» سراغ علیرضا دبیر نرفتهاند.
آیا میتوان از عملکرد دبیر در فدراسیون کشتی دفاع کرد؟
ایرنا در بخشی از گزارش خود در حمایت از حضور احتمالی علیرضا دبیر در انتخابات فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی نوشته است: «ساختوسازهای فدراسیون کشتی که شاید تا نیم قرن دیگر این فدراسیون نیاز به هیچ تجهیزاتی نداشته باشد و موفقیت تیم ملی کشتی ایران در المپیک یکی از دلایلی است که نفرات علاقهمند به حضور علیرضا دبیر در مجمع فدراسیون فوتبال به آن استناد کردهاند.»
موضوع نخست اینکه «ساختوسازها در حوزه سختافزاری» و «تامین ورزشگاهها» برعهده فدراسیونهای ورزشی نیست و در سراسر جهان، دولتها یا شهرداریها چنین وظیفهای را برعهده دارند، گاهی نیز معدود باشگاههای متمول مانند «رئال مادرید» براساس درآمدهای متفاوت و نجومی خود، اقدام به ساخت ورزشگاههای اختصاصی میکنند.
به این ترتیب نمیتوان انتظار داشت که اعضای مجمع فدراسیون فوتبال، برای آنکه یک شخصیت متصل به حکومت برای فوتبال ایران ساختوساز راه بیاندازد، سراغ علیرضا دبیر رفته باشند.
ایرنا البته نتوانسته است به سبک مدیریتی علیرضا دبیر و دستاوردهایش اشاره کند. علیرضا دبیر تنها رییس فدراسیونی در تاریخ جمهوری اسلامی بوده که بهصورت مستقیم و جداگانه، از مجلس شورای اسلامی «بودجه» گرفته است.
تیر۱۴۰۱، «خبرآنلاین» نوشت: «مجلس بودجه ۷۰ میلیارد تومانی را برای کشتی در نظر گرفته و سیدمحمد پولادگر نیز بر این باور بود چون کشتی این بودجه را میگیرد، نیازی ندارد از وزارت ورزشوجوانان بودجهای دریافت کند.»
بااینحال، علیرضا دبیر موفق شد با فشار از ناحیه حکومت، وزارت ورزش را وادار به پرداخت بودجه ۱۵۰ میلیارد تومانی به فدراسیون کشتی کند. در عین حال در سال ۱۴۰۲، بالاترین بودجه تاریخ کمیته ملی المپیک نیز به فدراسیون کشتی با رقم ۲۳۰ میلیارد تومانی تعلق گرفت.
پساز آنکه در ماههای اخیر برخی رسانههای نزدیک به حکومت ازجمله «ورزش سه»، مدیریت علیرضا دبیر را با عبارتهایی غیرواقعی و با بزرگنمایی قابل تحسین دانسته و مدعی «عملکرد بهتر» رییس کنونی فدراسیون کشتی در مقایسه با «رسول خادم» شدند، خبرآنلاین اقدام به مقایسه تعداد مدالهای کشتیگیران آزادکار و فرنگیکار ایرانی در دوران مدیریت این دو مدیر فدراسیون کشتی ایران کرد.
خبرآنلاین نوشته بود که در دوران ریاست علیرضا دبیر، ایران موفق شده ۱۰ مدال طلا در مسابقات جهانی و المپیک کسب کند، درحالیکه در دوران ریاست رسول خادم، کشتی ایران از حضور در المپیک و بازیهای جهانی به ۱۵ مدال طلا رسیده بود. خبرآنلاین تعداد تورنمنتها در دوران مدیریت آقایان خادم و دبیر را یکسان دانسته بود.
علیرضا دبیر بیشاز آنکه کشتی ایران را آباد کند، مدیر تراز جمهوری اسلامی بوده است؛ علیه چهرههایی مردمی مانند رسول خادم موضعگیری میکند، در راهپیماییهای حکومتی حضوری فعال دارد، برای دیدار با بازماندگان و سرزدن به قبور اعضای «حزبالله» به لبنان میرود، هرگز کلامی در مورد مشکلات معیشتی یا رفاه اجتماعی مردم کشورش صحبت نمیکند، تملقگوی دائمی رهبر جمهوری اسلامی در ملاقاتهای حضوری است، به دیدار مراجع تقلید در قم میرود و از خود چهرهای ارزشی به جامعه تحویل میدهد.
چنین شخصیتی میتواند از کشتی، با خواست و فشار محمدباقر قالیباف به فدراسیون فوتبال بیاید؛ صرفا به این دلیل که آقای قالیباف به مدیریت در ورزش ایران طمعی تمام نشدنی دارد.
چرا واقعیتها را نمیپذیریم؟ سی علت