Tuesday, Jan 21, 2025

صفحه نخست » ناگفته‌های خبرنگار ایتالیایی آزادشده از زندان اوین

italian.jpgیورونیوز - چچیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی پس از آزادی از زندان اوین در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی در ایتالیا به برخی ناگفته‌هایش از دوران بازداشت در زندان اوین اشاره کرد. از بازجویی‌های طولانی با چشم‌بند گرفته تا از هوش رفتن و اجبار به قرص خوردن.

او در همین زمینه گفته «خبر آزادی‌ام را ساعت ۹ صبح روز ۸ ژانویه به من اعلام کردند. ابتدا باور نکردم، یک روز پیش از آزادی، آن‌ها به مدت ده ساعت از من بازجویی کردند.»

مصاحبه‌کننده: «ده ساعت؟ یک‌باره؟»

چچیلیا سالا: بله

مصاحبه‌کننده: با چشم‌بند؟

چچیلیا سالا: بله

مصاحبه‌کننده: بدون وقفه؟

چچیلیا سالا: نه، وقفه‌های کوتاهی هم داشتیم. در یکی از این بازجویی‌ها از حال رفتم و آن‌ها قرصی به من دادند تا آرام شوم. من آن را مصرف کردم چون به آن نیاز داشتم. در آن لحظه بازجویی تمام شد چون دیگر قادر به پاسخگویی نبودم.

مصاحبه‌کننده: و همیشه یک نفر از تو بازجویی می‌کرد؟

چچیلیا سالا: همیشه توسط همان شخص بازجویی می‌شدم. فردی که اتفاقا خیلی روان انگلیسی صحبت می‌کرد. از سؤالاتی که می‌پرسید، متوجه شدم او ایتالیا را نیز خوب می‌شناسد.

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

ارتباط خانواده سالا با ایلان ماسک

خانم سالا درباره ارتباط خانواده‌اش با ایلان ماسک نیز می‌گوید: «هیچ‌کس از خانواده‌ام یا دانیله راینری (دوست‌پسرش) هرگز با ایلان ماسک[به طور مستقیم] صحبت نکردند. اما دانیله راینری با آندریا استروپا، فردی از طرف ایلان ماسک در ایتالیا، تماس گرفت و از او خواست اگر ممکن است به طور مستقیم از طرف خانواده به آقای ماسک اطلاع دهد، نه از طریق روزنامه‌ها.»

ایلان ماسک روز ۱۶ ژانویه در همین زمینه در شبکه اجتماعی ایکس خود نوشت: «من [در این ماجرا] نقش کوچکی ایفا کردم.»

روابط دیپلماتیک بین آمریکا و ایران از سال ۱۹۷۹ و انقلاب اسلامی قطع شده است، درست در سالی که انقلابیون اسلامی در ایران تمامی کارکنان سفارت آمریکا را گروگان گرفتند و از آن زمان سفارت آمریکا در ایران بسته شد و بحران دیپلماتیک چند دهه‌ای میان ایران و ایالات متحده برقرار شد.

نگرانی سالا درباره ترامپ و تاثیر او بر پرونده‌اش

این خبرنگار ایتالیایی گفته «دو ماه پیش از به گروگان‌گرفته شدن من در ایران، نیویورک تایمز خبری منتشر کرد که ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل در نیویورک ملاقات کرده است.»

او درباره نفش ایالات متحده در آزادی‌اش گفته «اگر دونالد ترامپ [رئیس‌جمهور منتخب آمریکا] به مطبوعات می‌آمد و به شکل علنی ادعا می‌کرد که می‌خواهد اقدامات تلافی‌جویانه‌ای خاص علیه فردی از ایران انجام دهد، وضعیت من پیچیده‌تر می‌شد.»

نگران بازداشت فرسایشی بودم

او افزود: «تردیدی نداشتم که مدت طولانی‌تری در بازداشت خواهم ماند چون دیگران نیز برای مدت طولانی در بازداشت بودند. این را می‌دانستم که در انزوا به‌تدریج از لحاظ روانی فرسوده می‌شوم و می‌ترسیدم که نتوانم به این حالت ادامه دهم.»

جمهوری اسلامی ایران دهه‌هاست که از سیاست گروگان گرفتن اتباع خارجی برای لابی جهت آزاد کردن برخی نیروهای خودش در کشورهای دیگر استفاده می‌کند.

به همین خاطر برخی کشورهای اروپایی به طور خاص به شهروندانشان توصیه کرده‌اند از سفر به ایران بپرهیزند.

سیاست «گروگان‌گیری» در ایران با تاکید بر تبادل زندانیان

سیاست «گروگان‌گیری» ایران تاثیر منفی بر صنعت گردشگری این کشور گذاشته است. چنانچه بسیاری گردشگران بدون هیچگونه پیشینه سیاسی نگرانند با این سیاست مبادله مواجه شوند.

اقامت چچیلیا سالا، در زندان‌های ایران چندان به درازا نکشید. او هشتم ژانویه راهی ایتالیا شد. چند روز بعد نیز محمد عابدینی نجف‌آبادی در ایتالیا آزاد شد.

ایتالیا عابدینی، مهندس ایرانی-سوئیسی را به درخواست ایالات متحده بازداشت کرده بود. آقای عابدینی متهم بود که با دور زدن تحریم‌های آمریکا، قطعات پهپادی را به ایران قاچاق کرده است. پهپادهایی که ژانویه ۲۰۲۴ در حمله شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی به یک پایگاه نظامی آمریکایی در اردن مورد استفاده قرار گرفته بود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy