محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی در دوران ریاست جمهوری او، خواستار آن شد که جمهوری اسلامی به جای کشورهای ثالث از طریق افراد داخل آمریکا با ترامپ مذاکره کند
ایران اینترنشنال - او در مصاحبه با شبکه خبری ایران۲۴ گفت که کشورهای واسطه به دنبال این هستند که از طریق واسطهگری مشکلات خود را حل کنند و ممکن است نظرات طرفین را درست منتقل نکنند.
واعظی تاکید کرد که ترامپ اکنون چهار سال تجربه ریاست جمهوری دارد و با دوره اول ریاستجمهوری متفاوت است.
در هفتههای گذشته گزارشهایی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای مذاکره با دونالد ترامپ منتشر شده است.
در همین حال پیش از آغاز به کار رسمی دونالد ترامپ، نیویورکتایمز به نقل از دو مقام جمهوری اسلامی که نخواستند نامشان فاش شود، خبر داد که ایلان ماسک روز دوشنبه ۲۱ آبان با امیرسعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، دیدار و با او درباره راههای کاهش تنشها بین تهران و واشینگتن گفتوگو کرده است.
با این حال مقامهای جمهوری اسلامی این خبر را تکذیب کردند.
جو ویلسون، نماینده جمهوریخواه در نامهای به دونالد ترامپ با اشاره به اینکه فشار حداکثری، جمهوری اسلامی را ورشکسته خواهد کرد، نوشت: «ایالات متحده باید با حمایت حداکثری از ملت ایران، برای آزادی آنها اقدام کند.»
-- ايران اينترنشنال (@IranIntl) February 1, 2025
گفتوگو با شهرام خلدی، استاد روابط بینالملل pic.twitter.com/7A0mVJ2s4E
همچنین ایلان ماسک، که از چهرههای نزدیک به دونالد ترامپ است، روز پنجشنبه ۲۷ دی در متنهایی در پاسخ به یک کاربر نوشت که «نقشی کوچک» در آزادی سالا، خبرنگار ایتالیایی داشته است.
با این حال مقامات جمهوری اسلامی و ایتالیا این گزارشها را تکذیب کردند.
«از درگیری در دولت اول ترامپ سود نبردیم»
واعظی در این مصاحبه گفت که پزشکیان در جریان انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرده که به دنبال درگیری با کشورهای دیگر نیستیم.
او گفت که «هیچ کس از تنش و درگیری در دوره اول ترامپ سود نبرد و نباید راه گذشته را ادامه دهیم.»
پس از به قدرت رسیدن ترامپ، مقامهای دولت مسعود پزشکیان بارها از آمادگی برای مذاکره با آمریکا سخن گفتند و علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز در سخنان سهشنبه نهم بهمن خود، برای مذاکره با آمریکا چراغ سبز نشان داد.
او با اشاره به اقدامات ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی گفت: «حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله میکنیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند اما میفهمد که چه کار باید بکند.»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
در مقابل شروط مطرح شده توسط برخی مقامات آمریکایی شامل تهدید نکردن امنیت اسرائیل از سوی جمهوری اسلامی و بازنگری در برنامه اتمی است.
در همین حال گروهی از نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه سنا و مجلس نمایندگان آمریکا، شنبه ۱۳ بهمن قطعنامهای ارائه کردند که تاکید میکند آمریکا، اسرائیل و شرکا و متحدان آنها باید برای مقابله با تهدید دستیابی جمهوری اسلامی به سلاحهای هستهای، همه گزینهها را روی میز داشته باشند