Thursday, Feb 6, 2025

صفحه نخست » فشار حداکثری، اولین تحریم های دولت دوم ترامپ علیه جمهوری اسلامی

china.jpgآمریکا شبکه قاچاق نفت ایران به چین را هدف گرفت

ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۸ بهمن، در نخستین اقدام تحریمی دولت جدید دونالد ترامپ، تحریم‌هایی مالی علیه یک شبکه بین‌المللی که به انتقال نفت ایران به چین متهم شده، اعلام کرد

رادیو فردا - وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که این شبکه میلیون‌ها بشکه نفت خام ایران را به ارزش صدها میلیون دلار به چین منتقل کرده و درآمد حاصل از آن برای تأمین مالی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی استفاده شده است.

تَمی بروس، سخنگوی وزارت خزانه‌داری، در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحریم‌ها شامل شرکت انرژی سپهر، که به‌عنوان پوششی برای تأمین مالی ستاد کل نیروهای مسلح ایران عمل می‌کند، و همچنین ناوگان مخفی و شرکت‌های مدیریت حمل‌ونقل که به انتقال نفت ایران کمک کرده‌اند، می‌شود.

وی افزود که ایالات متحده به تلاش برای قطع منابع مالی نیروهای مسلح ایران و گروه‌هایی مانند حماس و حزب‌الله ادامه خواهد داد و از تمامی ابزارهای موجود برای پاسخگو کردن ایران به دلیل فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده و پیگیری تسلیحات هسته‌ای استفاده خواهد کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری که روز پنج‌شنبه در سایت آن منتشر شد چندین فرد و شرکت دخیل در قاچاق نفت ایران و انتقال درآمدهای آن به نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به فهرست سیاه اضافه شدند.

در فهرست تحریم‌های جدید نام چهار شهروند ایران (فربد محسنی اهری، جمشید اسحقی، فرشاد غازی و محدعلی ریاضی) به همراه دو شهروند هند و امارات دیده می‌شود.

همچنین ۹ شرکت ایرانی و خارجی، از جمله شرکت صوری «انرژی سپهر» به همراه زیرمجموعه‌های آن، همچنین سه نفتکش با پرچم‌های پاناما و هنگ‌کنگ به فهرست سیاه آمریکا اضافه شدند.

در وب‌سایت ​شرکت انرژی سپهر آمده است که این شرکت فعالیت خود را در تاریخ ۱۳۸۹/۰۲/۰۶ آغاز کرده و آخرین سرمایه شرکت ۹۹۹۸ میلیارد ریال است.

بنابر اطلاعات این سایت، مدیران ارشد و برنامه‌ریزان اصلی شرکت انرژی سپهر «گروهی از پایه‌گذاران و توسعه‌دهندگان صنایع پتروشیمی ایران هستند» و برنامه جدید آنان، «تمرکز شرکت بر اجرای طرح‌های متانول سبلان، متانول سیراف، متانول دنا و اوره و آمونیاک لاوان است.»

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا ۱۶ بهمن‌ماه فرمان احیای سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را امضا کرد و در صورت اجرایی شدن، هدف رساندن صادرات نفت ایران به «صفر» را هدف‌گذاری کرده است.

هدف قرار دادن شبکه قاچاق نفت و تأمین مالی نیروهای نظامی ایران در حالی است که طبق قانون بودجه سال آینده دولت مسعود پزشکیان، صادرات روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت در نظر گرفته شده که یک سوم آن مستقیماً تحویل نیروهای نظامی در راستای «تقویت بنیه دفاعی» خواهد شد.

دونالد ترامپ به هنگام امضای فرمان احیای سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی گفت ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

آقای ترامپ با این حال، ساعاتی پس از اعلام این تصمیم در یک نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از تمایل خود برای دستیابی به توافق با ایران سخن گفت.

رئیس جمهور ایالات متحده اظهار داشت: «این حرف‌ها را به ایران که با دقت گوش می‌دهد، می‌گویم. من واقعاً دوست دارم بتوانیم به توافقی خوب برسیم، توافقی که به شما اجازه دهد زندگی‌تان را ادامه دهید. شما موفق خواهید شد.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy