Friday, Feb 7, 2025

صفحه نخست » خط قرمز آمریکا برای دولت آینده لبنان

redline.jpgمورگان اورتگاس، معاون فرستاده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه، در سفر خود به لبنان، تأکید کرده است که گروه حزب‌الله نمی‌تواند در دولت آینده این کشور نقش داشته باشد.

خانم اورتگاس، روز جمعه، ۱۹ بهمن پس از دیدار با رئيس‌جمهور لبنان در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن بیان این مطلب اضافه کرد که حضور حزب‌الله در دولت آینده لبنان یک خط قرمز برای ایالات متحده است

رادیو فردا - حزب‌الله یک گروه شبه‌نظامی و در عین حال یک حزب سیاسی است که بخش بزرگی از جنوب لبنان را تحت کنترل دارد.

اورتگاس نخستین مقام ارشد آمریکایی است که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ و انتخاب جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور لبنان، به این کشور سفر می‌کند.

این سفر در شرایطی انجام می‌شود که روند تشکیل کابینه در لبنان به بن‌بست خورده است. در این کشور، پست‌های دولتی بر اساس سهمیه‌بندی فرقه‌ای تقسیم می‌شود.

جنبش امل، متحد حزب‌الله، بر تأیید همه وزرای شیعه اصرار دارد و همین مسئله روند تشکیل دولت را متوقف کرده است.

اورتگاس پس از دیدار با جوزف عون، رئيس‌جمهور لبنان، در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که از حزب‌الله، که مورد حمایت ایران است، «نمی‌ترسد»، زیرا این گروه «از نظر نظامی شکست خورده است.»

او همچنین در ادامه افزود: «ما از سوی ایالات متحده خطوط قرمز روشنی تعیین کرده‌ایم که بر اساس آن، حزب‌الله دیگر نمی‌تواند مردم لبنان را تهدید کند، و این شامل حضور در دولت نیز می‌شود.»

ایالات متحده حزب‌الله را یک سازمان تروریستی می‌داند، اما اتحادیه اروپا شاخهٔ نظامی آن را در فهرست سیاه قرار داده و حزب سیاسی آن را تروریستی نمی‌داند. شاخه سیاسی حزب‌الله در پارلمان لبنان هم نمایندگانی دارد.

حزب‌الله، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، که از زمان تأسیس خود در سال ۱۹۸۲ به یک نیروی سیاسی و نظامی قدرتمند تبدیل شده، سال گذشته ماه‌ها تحت حملات هوایی و عملیات زمینی اسرائیل در جنوب لبنان قرار گرفت.

با این حال، این گروه نتیجه جنگ را یک پیروزی می‌داند و مدعی شده که توانسته است از پیشروی نیروهای زمینی اسرائیل به عمق لبنان جلوگیری کند.

درگیری‌ها اواخر نوامبر با یک آتش‌بس که با میانجی‌گری آمریکا و فرانسه حاصل شد، پایان یافت. طبق این توافق، اسرائیل باید ظرف ۶۰ روز از جنوب لبنان خارج می‌شد، حزب‌الله نیروها و سلاح‌هایش را از منطقه عقب می‌کشید و ارتش لبنان در آنجا مستقر می‌شد.

این مهلت سپس تا ۱۸ فوریه تمدید شد. اورتگاس روز جمعه به این تاریخ اشاره کرد اما مشخص نکرد که آیا ارتش اسرائیل کاملاً از خاک لبنان خارج خواهد شد یا نه.

او در این رابطه گفت: «۱۸ فوریه زمان استقرار مجدد خواهد بود. نیروهای اسرائیلی استقرار خود را تکمیل می‌کنند و پس از آن، نیروهای لبنانی وارد منطقه خواهند شد. ما کاملاً متعهد به این تاریخ هستیم.»

واکنش‌ها و اعتراضات

اورتگاس تأکید کرد که ایالات متحده «از متحد خود، اسرائیل، بابت شکست دادن حزب‌الله سپاسگزار است» و از عون و نواف سلام، نخست‌وزیر تعیین‌شده به‌خاطر آنچه او «تعهدشان برای جلوگیری از حضور حزب‌الله در دولت و ادامه روند خلع سلاح این گروه» دانست، قدردانی کرد.

بااین‌حال، عون و سلام هیچ تعهد علنی درباره حذف حزب‌الله از دولت نداده‌اند. حزب‌الله و جنبش امل تعداد قابل‌توجهی از کرسی‌های پارلمان لبنان را در اختیار دارند و هر دولت جدیدی برای تأیید نیازمند رأی این پارلمان است.

محمد رعد، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب‌الله، اظهارات اورتگاس را «مداخله‌ای آشکار در امور داخلی لبنان و خلاف عرف دیپلماتیک» خواند.

دفتر ریاست‌جمهوری لبنان نیز اعلام کرد که برخی از سخنان اورتگاس دیدگاه شخصی او بوده و موضع رسمی دولت لبنان نیست.

اعضای حزب‌الله که از این اظهارات خشمگین شده بودند، روز جمعه در نزدیکی فرودگاه بیروت تجمع کردند، لاستیک‌ها را به آتش کشیدند و پرچم‌های زرد حزب‌الله را به اهتزاز درآوردند.

اورتگاس قرار است در ادامه سفر خود با نواف سلام و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان و رهبر جنبش امل، دیدار کند و همچنین همراه با ارتش لبنان به جنوب کشور سفر کند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy