- «اگر پزشکیان نمیتواند مذاکره کند استعفا دهد»؛ روزنامه «جوان»: برای آشوب داخلی زمینهسازی میکنند
- پس از آنکه علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که «نباید با آمریکا مذاکره کرد» موج درخواست از مسعود پزشکیان برای استعفای وی از ریاست دولت چهاردهم به راه افتاده است
کیهان لندن - بررسیها در شبکههای اجتماعی نشان میدهد اغلب کسانی که از پزشکیان خواستهاند استعفا دهد، همانهایی هستند که به او رأی دادند و اغلب از طرفداران جریان «اصلاحطلب» حکومت هستند.
اینهمه در حالیست که ساعاتی پس از منع مذاکره با آمریکا توسط خامنهای، قیمت سکه و دلار باز هم افزایش پیدا کرد. در واکنش به این وضعیت، مهدی پازوکی اقتصاددان گفت، «اگر دولت آقای پزشکیان که قرار بود مذاکره کند، نمیتواند این کار را انجام دهد، کنار بکشد.»
به گزارش وبسایت «فرارو» یکی از کاربران در «ایکس» نوشت: «جناب آقای پزشکیان؛ در هنگام انتخابات وعده دادید که فیلترینگ را برمیدارید و با غرب هم مذاکره میکنید، و بعد فرمودید اگر به وعدههایتان عمل نکردید، استعفا میکنید. بسمالله؛ الوعده وفا، این گوی و این میدان طبق وعده و قولتان، استعفا بفرمائید.»
یکی از فعالان رسانه نیز نوشت: «اکنون که راه مذاکره برای دولت بسته است، رفع فیلترینگ انجام نمیشود، FATF هم قفل شده است. ماندن پزشکیان در ریاست جمهوری هیچ نفعی برای مردم ندارد! رییس جمهور الان باید با ۱۷ میلیون حامی انتخاباتی که با هزار امید و آرزو رای دادند، صادق باشد، استعفا شرافتمندانهترین اقدام است.»
طرح این مباحث در حالیست که همه میدانند هم رفع فیلترینگ و هم مذاکره با آمریکا و هم تصویب FATF جزو سیاستهای کلان و استراتژیک و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی است و در اختیار رئیس دولت و دیگر مقامات جمهوری اسلامی جز ولی فقیه و شخص «رهبر» نیست! آیا واقعا این افراد فریب وعدههای انتخاباتی را خوردهاند که خودشان تبلیغ کردهاند؟!
وبسایت «فرارو» همچنین ادعا کرده است بخشی از آنها که خواستار استعفای پزشکیان شدهاند، «سایبریها» و برخی دیگر «طرفداران سعید جلیلی» هستند.
استعفای پزشکیان زمینهساز آشوبهای داخلی است
در این میان، روزنامه «جوان» وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هشدار داده که «برخی از جریانات مشکوک سیاسی» بر این باور هستند که پزشکیان را باید به سمتی هل داد که بدون انجام مذاکره دچار ناکارآمدی شود و در وضعیتی قرار بگیرد که یا خودش استعفا بدهد یا آنکه در مسیر تندبادهای سخت استیضاح در مجلس قرار بگیرد.
در این گزارش آمده «این خط خطرناک برای کنار رفتن پزشکیان مانند دو لبه یک قیچی عمل کرده و در تلاش است تا قبل از پایان سال کشور را با بحرانهای عمیق سیاسی روبرو کند و در سال آینده میوه این شکاف با مجموعه آشوبهای داخلی و عملیاتهای خارجی ثمره بدهد.»
روزنامه جوان همچنین تأکید کرده است، این پروژه «مکمل طرح ترامپ» خواهد بود و «از نگاه سرویس اطلاعاتی دشمن انباشت نارضایتیهای ناشی از ناکارآمدی منعکس در افزایش فقر و نابرابری، در کنار ناسازگاریهای فزاینده فرهنگی، منجر به اعتراضات آغشته به اغتشاشات متنوعی در ایران میشود که نمونه آن در آبان سال ۹۸ تجربه شده است. ارزیابیها نشان میدهد که در طراحی جدید تدارکات اعتراضاتی به مراتب خشنتر از فتنه بنزینی و با فراگیری بیشتر از فتنه روسری پراکنی در سال ۱۴۰۱ طراحیشده باشد.»
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمنماه) فرمان بازگشت مجدد تحریمها علیه جمهوری اسلامی معروف به «کارزار فشار حداکثری» را ابلاغ کرد. ترامپ خواسته «صادرات نفت ایران به صفر برسد». او دستور داد «برای منزوی کردن رژیم ایران در سازمانهای بینالمللی کمپین دیپلماتیک راهاندازی شود» و از دسترسی حکومت ایران به سیستمهای مالی عراق و کشورهای حوزه خلیجفارس برای دور زدن تحریمها جلوگیری گردد.
هرچند پیشبینی میشود بازگرداندن تحریمها، بحران اقتصادی در ایران را شدیدتر کند اما محسن پاکنژاد وزیر نفت جمهوری اسلامی سیاست فشار حداکثری از سوی آمریکا بر صادرات نفت ایران را شکستخورده دانست و تأکید کرد: «به صفر رساندن صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران آرزویی است که هرگز به آن دست نخواهند یافت.»
![lgbt.jpg](https://news.gooya.com/2025/02/09/lgbt.jpg)
عشق به همجنس را در حوزه علمیه تجربه کردم
![09TopA.jpg](https://news.gooya.com/2025/02/09/09TopA.jpg)
بشنوید، این صدای یک ایران است!