ایران اینترنشنال - آزاد، خواننده معترض پس از واکنشهای گسترده به ویدیوی آوازخوانی خود در مترو، در پیامی ویدیویی گفت زاویهای با نظام ندارد. کاربران شبکههای اجتماعی این پیام ویدیویی را نتیجه فشار نهادهای امنیتی بر او ارزیابی کردهاند.
در روزهای گذشته ویدئویی از یک خواننده معترض به نام «آزاد» منتشر شد که نشان میداد او در ایستگاه مترو تجریش ترانهای با عنوان «ما سربلندیم» را اجرا کرد.
این ترانه نسخه بازنویسی شده از ترانه «بیا بنویسیم» اثر مهستی است.
این خواننده بر روی این ویدیو که تا ظهر سهشنبه ۲۳ بهمن بیش از ۲۵ میلیون بار دیده شده است، نرخ دلار را درج کرد که در ۲۱ بهمن ۹۰ هزار تومان را رد کرده بود.
ازایشون که توی مترو آواز خونده بود هم اعتراف اجباری گرفتند.#اعتراف_اجباری pic.twitter.com/ihtyIx8v5W
-- تنهای شب (@sazegarn4) February 11, 2025
او همراه با این ویدیو در حساب اینستاگرام خود نوشت: «هیچ کس در تاریخ، اندازه ما خون دل نخورده. حیف از عمر و جوانیمان.»
انتشار این ویدیو در رسانههای اجتماعی با استقبال گسترده کاربران مواجه شد و بسیار آن را بازنشر کردند.
این خواننده معترض پس از بازنشر گسترده ویدیوی آوازخوانیاش، با انتشار یک پیام ویدیویی در حساب اینستاگرام خود گفت اشارهاش به کاهش ارزش ریال، به نوعی اعتراض به تحریمها بوده و به قول خودش، زاویهای با نظام ندارد.
او در این ویدیو که آن را همراه با «شکلک خنده» منتشر کرد، خود را «عاشق نظام، ایران و رهبر جمهوری اسلامی» معرفی کرد.
انتشار این پیام ویدیویی با واکنش دوباره کاربران شبکههای اجتماعی مواجه شد و برخی آن را نتیجه اجبار و فشار نهادهای امنیتی بر این خواننده معترض پس از آوازخوانیاش در مترو ارزیابی کردند.
الهام امیدواری، یکی از کابران شبکه ایکس با انتشار هر دو ویدیوی این خواننده معترض نوشت: «اعتراف اجباری آزاد، خواننده ویدیویی که وایرال شده بود! این روش سرکوبگرانه جمهوری اسلامی دیگر برای همه مردم شناخته شده است.»
پس از عبور نرخ دلار از ۹۰ هزار تومان، ویدیویی از آوازخوانی یک جوان معترض در متروی تجریش منتشر شد که واکنشهای گستردهای در رسانههای اجتماعی به همراه داشت. در پی واکنشها، او در یک پیام ویدیویی گفت: «زاویهای با نظام ندارم.»
-- ايران اينترنشنال (@IranIntl) February 11, 2025
گفتوگو با سمیرا راهی، روزنامهنگار pic.twitter.com/KPhXUlgUUi
این نخستین بار نیست که هنرمندان در ایران تحت فشار نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ناچار به پس کشیدن از مواضع خود و تایید مواضع حکومت میشوند.
جمهوری اسلامی از ابتدای استقرار خود در ایران، از این شیوه به عنوان یکی از راههای سرکوب اقشار مختلف جامعه استفاده کرده است.
اعترافات اجباری برخی از بازداشتشدگان خیزش «زن، زندگی، آزادی»، چهار زندانی سیاسی کرد اعدام شده در سال ۱۴۰۲، نوید افکاری، کشتیگیر اعدام شده، علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی زندانی، احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی-سوئدی محکوم به اعدام و میلاد حاتمی، چهره مشهور اینستاگرامی، از جمله اعترافات اجباری است که در سالهای اخیر اخذ و منتشر شدهاند.