ایران اینترنشنال - محمدرضا رئوف شیبانی، نماینده ویژه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا، گفت که تهران به شکل غیرمستقیم با مسئولان کنونی سوریه در ارتباط بوده و پیامهایی نیز از آنها دریافت کرده است اما «تصمیم خاص» خود درباره دمشق را در «زمان مناسب» خواهد گرفت.
رئوف شیبانی در مصاحبهای که شنبه ۲۷ بهمن منتشر شد، سخنان اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه، مبنی بر «تبادل پیامهای مثبت بین تهران و دمشق» را تایید کرد.
او گفت نگاه جمهوری اسلامی نسبت به تحولات سوریه و از سرگیری روابط با این کشور، «رو به جلو» است.
وی تاکید کرد: ما با تامل و تانی تحولات سوریه را رصد میکنیم و در زمان مناسب تصمیم خاص خودمان را خواهیم گرفت.
شیبانی در مسکو: پیامهایی از سوی مسئولین جدید سوریه دریافت کردهایم
-- gooya (@gooyanews) February 15, 2025
نماینده ویژه وزیر خارجه در امور سوریه:
جمهوری اسلامی ایران بصورت غیرمستقیم با مسئولین کنونی سوریه در ارتباط است و پیامهایی نیز دریافت کردهایم. pic.twitter.com/nHOXIT5zDQ
الشیبانی، ۲۴ بهمن در «اجلاس جهانی دولتها» در دبی گفت دمشق از تهران و مسکو «پیامهای روشن و مثبتی» دریافت کرده اما این پیامها باید به «یک سیاست روشن و مشخص» تبدیل شوند تا بتوانند به مردم سوریه «احساس اطمینان» دهند.
نماینده ویژه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا در این زمینه گفت: «ما با تأمل و تأنی تحولات سوریه را رصد میکنیم و در زمان مناسب تصمیم خاص خودمان را خواهیم گرفت.»
جمهوری اسلامی و روسیه، دو متحد اصلی رژیم بشار اسد بودند و نقشی محوری در بقای حکومت او پس از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ ایفا کردند.
احمد الشرع، رییسجمهوری سوریه در دوره انتقالی، ۱۶ بهمن با انتقاد از سیاستهای جمهوری اسلامی گفت: «حضور شبهنظامیان ایرانی در سوریه در دوران حکومت پیشین، خطری استراتژیک بود که کل منطقه را تهدید میکرد.»
رئوف شیبانی گفت مواضع جمهوری اسلامی درباره تحولات دمشق «روشن» است.
به گفته او، تهران خواهان مشارکت «همه جریانهای سیاسی سوریه» در تعیین سرنوشت این کشور و مخالف هر گونه دخالت خارجی در امور داخلی آن است.
الشیبانی نیز در سخنرانی خود گفته بود جمهوری اسلامی و روسیه پیامهای روشنی در مورد احترام به دولت جدید و حاکمیت مردم سوریه دادهاند اما «زخمهایی در میان مردم سوریه باقی مانده» و سوریها از دست این دو کشور رنج کشیدهاند.
پیشتر دو نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بهطور جداگانه تایید کردند حکومت ایران دستکم ۳۰ میلیارد دلار برای حفظ اسد در قدرت هزینه کرد.
در نهایت، مخالفان مسلح سوری در یک عملیات غافلگیرکننده ۱۱ روزه که از ادلب و حلب آغاز شد، توانستند ۱۸ آذر به دمشق برسند و به بیش از پنج دهه حکومت خاندان اسد بر سوریه پایان دهند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، تاکنون چند بار وعده بازپسگیری سوریه از حاکمان جدید این کشور را داده است.
![tajzadeh.jpg](https://news.gooya.com/2025/02/14/tajzadeh.jpg)
رهبر در آزمون شرافت