Tuesday, Feb 25, 2025

صفحه نخست » اعتراف دور از انتظار رهبر ارشد حماس

hamas.jpgرهبر حماس: هرگز ٧ اکتبر به اسرائیل حمله نمی‌کردیم، اگر می دانستیم بعدش چه می‌شود

موسی ابومرزوق از رهبران سازمان حماس و عضو دفتر سیاسی این گروه در مصاحبه با روزنامۀ آمریکایی نیویورک تایمز گفته است که او از حملۀ هفتم اکتبر حماس به اسرائیل حمایت نمی‌کرد، اگر می‌دانست که این حمله چه نتایجی به بار خواهد آورد.

ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه

ابومرزوق همچنین گفته است که به نظر او نمی‌توان حملۀ هفتم اکتبر را یک پیروزی برای حماس دانست و وی حاضر است بر سر خلع سلاح حماس مذاکره کند. ابومرزوق اکنون مدعی است که از جزئیات دقیق حملۀ هفتم اکتبر حماس به اسرائیل مطلع نبوده و اگر این گروه از پی‌آمدهای چنین حمله‌ای آگاه می‌بود، هرگز حملۀ هفتم اکتبر رُخ نمی‌داد و خود وی با توجه به آنچه که امروز می‌داند و مشاهده می‌کند هرگز چنین حمله‌ای را تأئید نمی‌کرد.

اظهارات عضو دفتر سیاسی حماس به تنهایی گویای درجۀ شعور، درایت و حس مسئولیت رهبران حماس و چرخشی محسوس در قیاس با اظهارات پیشین دیگر رهبران این گروه دربارۀ حملۀ هفتم اکتبر به شمار می رود.

چند هفته پس از حملۀ هفتم اکتبر، قاضی حامد سخنگوی وقت و عضو دفتر سیاسی حماس می‌گفت که هفتم اکتبر سرآغاز رشته حملات مشابه‌ای است که تا نابودی اسرائیل ادامه خواهند یافت. خود سازمان حماس هنوز رسماً همانند رهبران جمهوری اسلامی ایران حملۀ هفتم اکتبر را پیروزی برای خود و مردم فلسطین می داند.

به همین خاطر سازمان حماس و سخنگوی آن، حازم قاسم، اظهارات ابومرزوق را نادرست خواندند و بار دیگر از هفتم اکتبر به عنوان چرخشی راهبردی در مبارزۀ ملی فلسطینیان علیه اسرائیل یاد کرده و افزودند : رفتار خشن و ویرانگر اسرائیل باعث ویرانی غزه شد.

در مصاحبۀ خود با نیویورک تایمز، ابو مرزوق از بقاء حماس برغم حملات سنگین اسرائیل به عنوان نوعی پیروزی یاد کرد و افزود که اسرائیل در نبرد با حماس اختیار خود را از دست داد و از همه چیز و همه کس انتقام گرفت و اسم این را نمی‌توان پیروزی گذاشت. ابومرزوق در عین حال آمادگی خود را برای مذاکره به منظور خلع سلاح کردن حماس اعلام کرد و افزود : "ما آماده‌ایم دربارۀ هر مسئله‌ای گفتگو کنیم." ابومرزوق نگفت که چرا او و دیگر رهبران حماس پیش از هفت اکتبر به فکر مذاکره با اسرائیل نیفتادند. با این حال سخن او در تضاد با اظهارات یکی دیگر از اعضای دفتر سیاسی حماس، اسامه حمدان، است که در روزهای گذشته تأکید کرد که سلاح‌های حماس هرگز موضوع مذاکره نخواهند بود. در اظهاراتی مشابه سخنگوی حماس نیز سلاح های این گروه را حقی مشروع و قانونی دانست و تصریح کرد که سخنان ابومرزوق دربارۀ خلع سلاح حماس موضع رسمی این گروه نیست.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

در شبیخون هفتم اکتبر سال ٢٠٢۳ نظامیان حماس حدود ۱٢٠٠ نفر از شهروندان اسرائیلی را که اغلب غیرنظامی بودند به قتل رساندند و در حملاتی آمیخته به خشونت‌های غیرقابل وصف، قتل، سوزندان و مثله کردن سالمندان و کودکان و تجاوزهای جنسی و جمعی به زنان، ٢٥۱ نفر را نیز ربوده و به گروگان گرفتند. این حمله آغازگر جنگی ویرانگر در غزه از جانب اسرائیل بود که در نتیجۀ آن ده‌ها هزار نفر کشته شدند و خود غزه به تلی از ویرانی بدل گشت به طوری که اکنون رئیس جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، خواستار تصاحب غزه برای بازسازی آن و کوچاندن دو میلیون فلسطینی به اردن و مصر شده است.

در نتیجۀ حملۀ هفتم اکتبر "محور مقاومت" رژیم ایران - مرکب از حماس، حزب‌الله، رژیم اسد و حوثی‌های یمن... - نیز تقریباً متلاشی و خود رژیم جمهوری اسلامی با بزرگترین شکست راهبردی خود در منطقه روبرو شد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy