Thursday, Apr 24, 2025

صفحه نخست » نشانه‌هایی مهم از ضعف جمهوری اسلامی در مذاکرات

araqchi.jpgسفر عراقچی به چین و پیام‌های پنهان به واشینگتن

تهران برای جلوگیری از تهدید حمله، آماده اعطای امتیاز بیشتر به آمریکا است

ایران اینترنشنال - مرتضی کاظمیان، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، سفر اخیر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به پکن و اظهاراتش درباره روابط راهبردی با چین را نشانه‌ای روشن از وضعیت نامطلوب ایران در روند مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده ارزیابی کرد.

او گفت دومین سفر عراقچی به چین در چهار ماه گذشته، بیش از آن‌که نشانه‌ای از عمق روابط باشد، تلاشی برای وزن‌دهی سیاسی به تهران در میانه مذاکراتی است که در آن، به‌وضوح در موقعیت ضعف قرار دارد.

کاظمیان با اشاره به اظهارات عراقچی پس از دیدار با همتای چینی‌اش که گفته بود «صرف‌نظر از نتیجه مذاکرات، روابط تهران و پکن تغییری نخواهد کرد»، تاکید کرد این موضع‌گیری در واقع بیشتر یادآور یک هشدار تلویحی به واشینگتن و همچنین تلاشی برای نمایش پیوندهای استراتژیک با قدرت‌های شرقی است.

به گفته کاظمیان حجم مبادلات تجاری چین با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس حدود ۴۰۰ میلیارد دلار و با ایالات متحده نزدیک به ۶۵۰ میلیارد دلار است، در حالی که مبادلات آن با ایران کمتر از ۱۴ میلیارد دلار است.

به عبارت دیگر، تهران به‌شدت به پکن وابسته است، حال‌آن‌که برای چین، روابط با جمهوری اسلامی در برابر منافع راهبردی‌اش با غرب و کشورهای عربی، اولویت چندانی ندارد.

کاظمیان با اشاره به آمادگی تهران برای امتیازدهی بیشتر در مذاکرات گفت این امتیازدهی بیش از آن‌که ناشی از رویکردی مصالحه‌جویانه باشد، ریشه در نگرانی تهران از تبعات احتمالی حمله نظامی اسرائیل با حمایت آمریکا دارد: «حمله‌ای که تنها امنیت خارجی را تهدید نمی‌کند بلکه می‌تواند به اعتراض‌های اقتصادی و اجتماعی تازه‌ای دامن بزند و ساختار قدرت را در جمهوری اسلامی با بحران مواجه سازد.»

:::



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy