Wednesday, May 7, 2025

صفحه نخست » عقب‌نشینی کامل خامنه‌ای مقابل ترامپ: معامله حوثی‌ها و عقب‌گرد از آمریکاستیزی

mpm.jpgایران اینترنشنال - یک روز پس از آتش‌بس آمریکا و حوثی‌ها، دو رسانه بین‌المللی خبر دادند تهران برای حفظ مذاکرات نمایندگان خامنه‌ای و ترامپ، شبه‌نظامیان شیعی مورد حمایتش را قربانی کرده است.

گام تازه خامنه‌ای در عقب‌نشینی اجباری از آمریکاستیزی که ایران را به ورشکستگی کشاند.

گزارش مجتبا پورمحسن

آیا سیاست‌های ترامپ به نفع مردم ایران تمام می‌شود؟

دونالد ترامپ قرار است هفته آینده به خاورمیانه سفر کند. او گفته پیش از این سفر «اعلامیه‌ای بسیار بزرگ» منتشر خواهد کرد که به گفته خبرگزاری آسوشیتدپرس ممکن است شامل تغییر نام «خلیج فارس» به «خلیج عربی» باشد.

هم‌زمان، ترامپ گفته خواهان توافقی صلح‌آمیز با ایران است و تأکید کرده که تهران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

با این‌حال، از فشار حداکثری دفاع کرده، گزینه حمله نظامی را باز گذاشته و خواستار برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران شده است. این تناقض‌ها، سیاست واقعی ترامپ در قبال ایران را زیر سؤال برده است.

معاون ترامپ: می‌توان به توافقی دست یافت که ایران را وارد اقتصاد جهانی کند

جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، در نشست امنیتی مونیخ در واشینگتن گفت ایالات متحده به‌دنبال توافقی با جمهوری اسلامی است که نه تنها به‌طور کامل احتمال دستیابی تهران را به سلاح هسته‌ای از میان ببرد، بلکه بتواند زمینه بازگشت ایران به اقتصاد جهانی را فراهم کند.

ونس با اشاره به گفت‌وگوهای اخیر با جمهوری اسلامی گفت: «ما از برخی واکنش‌های ایران بسیار راضی هستیم. مسیر درستی را طی می‌کنیم اما این مسیر باید به جایی ختم شود؛ ایران برنامه سلاح هسته‌ای‌اش را به‌کلی کنار می‌گذارد، یا ما به نتیجه نخواهیم رسید.»

معاون ترامپ خاطرنشان کرد که رییس‌جمهوری آمریکا بارها گفته است گزینه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای «کاملا غیرقابل‌قبول» است و هیچ جای مذاکره‌ای در این خصوص وجود ندارد.

ونس گفت: «داشتن انرژی هسته‌ای غیرنظامی ایرادی ندارد اما کشوری در جهان وجود ندارد که برنامه غنی‌سازی کامل داشته باشد و در عین حال سلاح هسته‌ای نداشته باشد. بنابراین، خط قرمز ما همین‌جاست؛ غنی‌سازی‌ای که توان ساخت سلاح هسته‌ای ایجاد کند، پذیرفتنی نیست.»

او افزود: «ما باید فقط به ایران نگاه نکنیم. اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد، این پرسش مطرح می‌شود که کشور بعدی کدام خواهد بود؟ این آغاز یک دومینوی خطرناک در خاورمیانه است که تهدیدی جدی برای امنیت جهانی است.»

ونس با اشاره به توافق پیشین موسوم به برجام، گفت این توافق با وجود امتیازاتی که داشت، در دو زمینه اساسی با مشکل روبه‌رو بود: «نخست، ضعف نظام بازرسی و نظارت و دوم، حفظ برخی عناصر برنامه هسته‌ای ایران.»

به‌ گفته ونس، این شرایط «امکان باقی‌ ماندن ایران در مسیر دستیابی به سلاح هسته‌ای را فراهم می‌کرد».



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy