وبسایت «ورزش سه» سهشنبه ۳۱تیر۱۴۰۴ با تیتر «یک چهره آشنا سرپرست تیم امید شد» از انتخاب و معارفه غیررسمی «رضا نقی پور» از سوی کمیته المپیک و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی برای سرپرستی تیم فوتبال زیر۲۳ سال (امید) ایران خبر داد
پیام یونسیپور - ایران وایر
رضا نقی پور، مامور سابق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، رئیس پیشین حراست فدراسیون فوتبال، مسئول تشریفات دفتر ریاست جمهوری در دوره «ابراهیم رئیسی» و فحاش و هتاک کاروان هیات دولت ایران در نیویورک که رسانههای نزدیک به حکومت او را «چهره آشنا» و برخی دیگر از رسانههای ایران او را «چهره سیاسی» نامیدهاند کیست و چگونه بار دیگر به فوتبال ایران بازگشته است؟
نام رضا نقی پور چه زمانی در ورزش ایران پررنگ شد؟
نام رضا نقی پور بهعنوان یک مدیر اطلاعاتی نزدیک به فوتبال ایران، نخستین بار نه زمانی که ریاست حراست فدراسیون فوتبال را بر عهده گرفت که از زمان حضورش در دفتر ریاست جمهوری بر سر زبانها افتاد.
۲۴مرداد۱۴۰۱ «مرضیه سلیمانی»، خبرنگار و عکاس خبرگزاری «ایرنا» که اخبار حوزه ریاستجمهوری و دولت را پوشش میدهد، در حساب توییتری خود مدعی شد «مهدی طارمی» و «علیرضا جهانبخش» را در ساختمان ریاستجمهوری دیده و از این دو بازیکن خواست توضیح دهند که چرا به دفتر ابراهیم رئیسی رفته بودند.
ساعاتی بعد، خبرنگار ایرنا مجبور میشود، توییت خود را حذف کند. بااینحال، اخبار مرتبط با این دیدار بهسرعت در رسانههای ایران منتشر شد. پیگیریهای خبرنگاران نیز به یک نام رسید؛ رضا نقی پور.
دلیل حضور مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش در دفتر ریاستجمهوری، ملاقات با «محمد مخبر»، معاون اول رییسجمهور و شخص ابراهیم رئیسی برای دو هدف بود؛ نخست گرفتن وعده پاداش حواله واردات خودرو برای صعود تیم فوتبال به جامجهانی و دوم، تغییر سرمربی تیم فوتبال.
در هر دو مورد نیز موفق شدند. هم به پاداش ویژه صعود رسیدند و هم «کارلوس کیروش» جانشین «دراگان اسکوچیچ» شد.
رسانههای ایران اما عامل برگزار شدن این جلسه و دیدار مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش با رییسجمهور و معاونش را، رضا نقی پور، «مدیرکل تشریفات دفتر ریاست جمهوری» معرفی کردند.
از افسر کمسواد و بددهن وزارت اطلاعات چه میدانیم؟
دومین بار نام رضا نقی پور جایی بر سر زبانها افتاد که ابراهیم رئیسی، رییس جمهور وقت، همراه با هیاتی برای حضور در نشست سالانه سازمان ملل متحد، به نیویورک سفر کرد.
عکس العمل کیان امانی خبرنگار ایران انتل به #رضا_نقیپور مدیرکل تشریفات ابراهیم رئیسی در نیویورک بسیار حرفه ای بود. به لفظ قلدر و تحقییرمآبانه نقی پور نگاه کنید! شخصی که مدیر پیشین حراست فدراسیون فوتبال و از چهرهای اطلاعاتی حکومت. تصور کنید یک زندانی سیاسی در یک سلول انفرادی گیر... pic.twitter.com/y8lgEmGXwU
-- Jiyar Gol (@jiyargol) September 21, 2023
«کیان امانی»، خبرنگار «ایران اینترنشنال»، ۲۹شهریور۱۴۰۲ در حال گزارش دادن از سخنرانی ابراهیم رئیسی در صحن سازمان ملل و حضور همراهان رییسجمهور در مراکز خرید یهودیان در نیویورک بود که همزمان، فردی از هیات همراهان دولت رئیسی، با ظاهری دیپلماتیک اما رفتاری غیرموجه، بیادبانه و چالهمیدانی وارد کادر دوربین شد.
او رضا نقی پور بود که با جملات و کلماتش سعی در به هم زدن آرامش خبرنگار ایران اینترنشنال داشت و به سوالات کیان امانی در مورد نام، سمتش و حتی آشنایی با نامهایی همچون «مهسا امینی»، «کیان پیرفلک» و کشتهشدههای اعتراضات سراسری جوابی نمیداد. ادبیاتی زننده داشت و از گزارشگر و فیلمبردار ایران اینترنشنال، فیلمبرداری میکرد.
او پیشازاین هم موردتوجه رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی قرارگرفته بود. وقتی بهعنوان مسئول تشریفات دفتر ریاست جمهوری، همراه ابراهیم رییسی به روسیه سفر کرد؛ همان ملاقات پرحاشیه «ولادیمیر پوتین» که رفتاری توام با بیاحترامی در قبال ابراهیم رییسی داشت. از یک میز طولانی که فاصلهای غریب بین دو رییسجمهوری ایجاد میکرد، تا آدامس جویدن پوتین در حین صحبت کردن با رئیسی.
درنهایت، زمانی که رییسجمهوری ایران از کاخ کرملین بیرون رفت، مجبور شد در سرما و زیر بارش برف منتظر بماند، چون خودرو تشریفات مقابل در ورودی قرار نداشت. در این لحظه، رضا نقی پور درحالیکه به سمت خودروی ابراهیم رئیسی میدوید، فریاد میزد: «Go...Go»؛ منظور او از این کلمه انگلیسی، «آمدن» بود، نه «رفتن».
رضا نقی پور با دستور و توصیه چه کسانی به تیم امید رسید؟
یک منبع آگاه در فدراسیون فوتبال ۳۰شهریور۱۴۰۲ به «ایران وایر» گفته بود: «او بهشدت بددهن و هتاک بود؛ حتی در مکالمات دوستانه. ولع شدیدی هم به دیده شدن داشت و به همین دلایل هم به برخی از بازیکنان فوتبال خیلی سریع نزدیک شد.»
او حالا در مورد چگونگی و چرایی حضور رضا نقی پور در سمت سرپرستی تیم امید میگوید: «یک توافق دوطرفه بین فدراسیون فوتبال و کمیته المپیک بود. بههرحال تیم فوتبال امید طبق اساسنامه باید زیر نظر کمیته المپیک فعالیت بکند. انتخاب سرمربی و سرپرست هم یا بهصورت مستقیم بر عهده کمیته المپیک است یا باید حتما مورد تایید این کمیته باشد.»
منبع آگاه ایران وایر میگوید که پیشنهاد اولیه برای انتخاب رضا نقی پور از سوی کمیته المپیک به فدراسیون فوتبال دادهشده است: «هیات رییسه فدراسیون میدانستند که قرار است رضا نقی پور انتخاب شود. زمزمههایش هم از مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش دو بازیکنی که بهشدت به رضا نقی پور نزدیک هستند در هفتههای گذشته شنیده میشد. هر دو بازیکن به مهدی تاج توصیه کرده بودند که اگر کمیته المپیک او را پیشنهاد داد، موافقت کنند.»
اما کمیته المپیک نهتنها نیازی به تاییدیه فدراسیون فوتبال نداشت که به نظر میرسد رضا نقی پور بر اساس مراودات سیاسی «محمود خسرویوفا» رییس این کمیته انتخابشده است.
سردار محمود خسرویوفا بادیگارد سابق «علی خامنهای» رهبر جمهوری اسلامی در دهه دو سال پایانی ۱۳۵۰ و سالهای ابتدایی ۱۳۶۰ خورشیدی است که از ۶شهریور۱۴۰۱ در انتخاباتی فرمایشی، به ریاست کمیته المپیک جمهوری اسلامی رسید.
در دوران ریاست محمود خسرویوفا، حضور نیروهای سپاه پاسداران یا افسران وزارت اطلاعات در پستهای مدیریتی و سرپرستی، شدت بیشتری گرفت. نمونه بارز آن را میتوان در انتخاب سردار «غفور کارگری» از فرماندهان ارشد سپاه قدس در پست ریاست کمیته پارالمپیک دید. غفور کارگری به دلیل تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا، اجازه همراه کاروان پارالمپیک ایران در رقابتهای پارالمپیک پاریس در سال ۲۰۲۴ را نداشت.

ترکیه دروغ می گوید!