ایران اینترنشنال تایید کرد که مطالب منتشرشده اخیر از حسابهای تلگرام هکشده همکاران شبکه تلویزیونی، مرتبط با دو حمله سایبری جداگانه در تابستان ۲۰۲۴ و ماه ژانویه سال ۲۰۲۵ هستند و شبکه پس از وقوع این حوادث اقدامات لازم را برای حفاظت از کارکنان و مخاطبان خود اجرا کرده است
بی بی سی - ایران اینترنشنال در بیانیهای تایید کرده است مطالبی که امروز یک «گروه هکری» منتشر کرد «از حسابهای تلگرام هکشده همکاران شبکه تلویزیونیش» و «مرتبط با دو حمله سایبری جداگانه در تابستان ۲۰۲۴ و ماه ژانویه سال ۲۰۲۵» بوده است. یک گروه هکری به نام «حنظله» امروز گفت «حساب اصلی دریافت پیام ایران اینترنشنال به طور کامل هک و تصرف شده است» و مطالبی هم منتشر کرد. ایران اینترنشنال میگوید گروهی به نام «بنیشد کیتن یا بچهگربه تبعیدی، این حملات سایبری» را انجام داده است.
🎥 اطلاعات ۷۱ هزار نفر که برای اینترنشنال اطلاعات فرستاده بودند در دست حنظله است
-- همشهری (@hamshahrinews) July 8, 2025
هکرهای حنظله اعلام کردند شبکه ایران اینترنشنال بهطور کامل هک شده و تمام سامانهها، سرورها و زیرساختهای ارتباطی آن از کار افتاده و اطلاعات داخلی آن استخراج شده است. pic.twitter.com/nCXmTLH1br
شبکه خبر صداوسیما امروز در زیرنویسی نوشت گروه هکری «حنظله»، ایراناینترنشنال را «به طور کامل هک» کرده است و «تمام سامانهها، سرورها و زیرساختهای ارتباط آن از کار افتاده و اطلاعات داخلی آن استخراج شده است.» این گروه هکری در صفحات منتسب به خود چنین ادعایی نکرده است.
به گفته صداوسیما، «مکاتبات محرمانه، اطلاعات شخصی کارکنان، سوابق مالی و ارتباطات با نهادهای خارجی» ایران اینترنشنال به «طور کامل هک شده» است.
حنظله همچنین فایلهای صوتی و تصاویر شخصی از یکی از خبرنگاران این رسانه را هم منتشر کرد و او را متهم به ارتباط با «موساد» کرد.
حنظله میگوید نامش برگرفته از شخصیت کارتونی مشهور در آثار ناجی علی، کارتونیست فلسطینی، است که در سال ۱۹۸۷ در لندن ترور شد.
در بیانیه ایران اینترنشنال آمده است: «این حملات سایبری توسط گروهی به نام 'بنیشد کیتن' یا 'بچهگربه تبعیدی' انجام شدهاند که با نامهای دیگر استورم ۰۸۴۲ و دون نیز شناخته میشود. این گروه زیرمجموعه واحد مقابله با تهدیدات سایبری ارتباطات در اداره کل امنیت داخلی وزارت اطلاعات ایران فعالیت میکند و تحت نظارت یحیی حسینی پنجکی اداره میشود؛ فردی که هویت او نخستین بار توسط ایران اینترنشنال فاش شد.»
به گفته ایران اینترنشنال، «هکرها ممکن است از طریق نصب بدافزار از راه حسابهای تلگرام، به کامپیوترهای همکاران هدف قراردادهشده دسترسی پیدا کرده باشند. هر دو مورد در همان زمان رسیدگی و به نهادهای امنیتی مرتبط گزارش شد.»
در سالهای گذشته بارها گزارشهایی از تلاش برای جمعآوری اطلاعات و اقدامات امنیتی علیه ایراناینترنشنال و خبرنگارانش در لندن منتشر شده است.
فروردین ماه سال گذشته این رسانه با انتشار بیانیهای نوشت که «۱۸ ماه است که هدف تهدید هستیم.»
اردیبهشت امسال سه مرد ایرانی به ظن دست داشتن در اقدامات جاسوسی در بریتانیا در دادگاهی در لندن حضور یافتند، آنها متهم شده بودند که خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال را هدف قرار دادهاند؛ اما بعد آزاد شدند.
اوایل سال گذشته هم پوریا زراعتی، خبرنگار این رسانه، در حمله افراد ناشناس مقابل منزلش در لندن مجروح شد. حکومت ایران دست داشتن در این حمله را تکذیب کرده است.
مقامهای بریتانیا در ماههای گذشته بارها درباره افزایش اقدامات امنیتی حکومت ایران علیه مخالفان و رسانههای ایرانی هشدار دادهاند.
این نخستین بار نیست که رسانهها در ایران تصاویر خبرنگاران رسانههای فارسی در خارج ایران را منتشر میکند.

خبرگزاری سپاه خواستار تکرار اعدام های دهه ۶۰ شد