پنجشنبه 19 شهریور 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

محمدرضا باهنر: اگر کروبی نتواند مستندات محکمی ارائه دهد، بايد به اتهام وی رسيدگی شود، ايلنا

- عده‌ای نشستند و سی‌دی درست کرده‌اند و اين اظهارات مبنايی نداشته است
- اگر کروبی نتواند ادعای خود را اثبات کند جرم بسيار بزرگی را مرتکب شده که بايد پاسخگو باشد
- قرار شده دادگاه‌های فعالان سياسی علنی نباشد


محمدرضا باهنر در نشست خبری که پيش از ظهر امروز که در دفتر جامعه اسلامی مهندسين برگزار شد، به اظهار نظر درباره مسائل سياسی روز پرداخت.
به گزارش خبرنگار ايلنا، وی با بيان اينکه بحث‌های روز سياسی مربوط به پس‌لرزه‌های جلسات رای اعتماد به وزراست،‌گفت: ما منتظر هستيم رئيس‌جمهور هرچه سريع‌تر نسبت به معرفی سه وزير باقی‌مانده اقدام کند.
وی افزود: علی‌رغم اينکه مجلس تعطيلات طبيعی خود را داشت ، اما به محض دريافت نامه از سوی آقای رئيس‌جمهور اعلام کرديم که هفته آينده مجلس جلسه خواهد داشت . اما پس از آن ايشان طی نامه‌ای مجدد اين نامه را منتفی دانستند ، ولی در هر صورت مجلس آمادگی بررسی رای اعتماد وزرا را دارد.
وی با بيان اينکه رئيس‌جمهور حق دارد سه ماه وزارتخانه‌های باقی‌مانده را با سرپرست اداره کند، تصريح کرد: ما به آقای رئيس‌جمهور توصيه می‌کنيم و اميدواريم که ايشان تلاش نکنند از همه اين فرصت خود استفاده کنند و هرچه زودتر کابينه‌ای با قدرت و توانمندی بالا شکل بگيرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


دبيرکل جامعه اسلامی مهندسين در پاسخ به سوالی مبنی بر اينکه چه شد شما در اين دوره از بررسی وزرا به اصولگرايی منتقد تبديل شديد، اظهار داشت: چهار سال قبل در مجلس هفتم ، جمع‌بندی فراکسيون اصولگرايان که بنده رياست آن را برعهده داشتم، اين شد که سه وزير رای نياورند، ولی در صحن علنی اين تعداد به چهار نفر رسيد.
وی ادامه داد: مخالفت يا موافقت با دولت هيچکدام مساله افتخارآميزی نيست. علاقه‌مند بوده و هستم که دولت هرچه سريع‌تر بتواند کابينه خود را تکميل کند و کارهای ضروری و عقب‌افتاده کشور را پيگيری کند.
نايب‌رئيس مجلس با تاکيد بر اينکه رای اعتماد يا عدم اعتماد به وزرا نمی‌تواند تابعی از اعتماد به رئيس‌جمهور باشد ،گفت: نظر ما از ابتدا اين نيز بود که بايد به تک‌تک وزرا اعتماد کنيم. براساس آيين‌نامه مجلس نمايندگان حق دارند در مورد کليت برنامه دولت به صورت موافق يا مخالف صحبت کنند و اين به اين معنا نيست که شخص مخالف با کل کابينه مخالف است و يا موافق با کل کابينه موافق است.
باهنر در پاسخ به اين سوال که شما در موضع‌گيری اظهار داشتيد که اگر نامه رهبری نبود ۸ تا ۹ نفر از وزرا رای نمی‌آوردند و موضع‌گيری‌هايی در اين ارتباط شد، پاسخ شما چيست و آيا نامه محرمانه بوده است يا خير، گفت: من هيچگاه نگفته‌ام که نامه بوده است، چه محرمانه و چه غيرمحرمانه، صحبت بر سر پيام شفاهی بود که از سوی مقام معظم رهبری به مجلس داده شده بود. در مجلس رايزنی‌های ما مفصل و پرحجم بود، برخی از نمايندگان تحليل‌های متفاوتی داشتند، بنده از روز اول تصورم اين بود که ۵ تا ۶ نفر از افراد پيشنهادی رای نمی‌آورند، ولی گروهی فکر کردند که من همه تلاشم را به کار خواهم گرفت که اين افراد رای نياورند در صورتی که واقعيت قضيه اين نبود و فقط پيش‌بينی بود.
وی ادامه داد: پس از آنکه رايزنی‌ها شروع شد، باز نظرات متفاوت بود و با اينکه در مرحله اول دولت موفق به تشکيل کابينه نشود، مخالف بودم تا اينکه پيام شفاهی مقام معظم رهبری خطاب به مجلس آمد و نظر مشورتی ايشان اين بود که بهتر است همگی وزرا رای بياورند و تاکيد کرده بودند که اين امر حکومتی و دستوری نيست و نمايندگان بايد پاسخگوی عملکرد خود باشند، بنده با برندازی که در مجلس کردم نظرم عوض شد و رويکردم در رای اعتماد به دولت تغيير کرد و تلاش کرديم اکثريت قريب به اتفاق افراد رای بياورند.
نايب‌رئيس مجلس با بيان اينکه اگر پيام شفاهی مقام معظم رهبری حکمی دستوری بود همه نمايندگان خود را ملزم به اجرای آن می‌دانستند،گفت: ايشان تاکيد داشتند که نظر من فقط مشورتی است و بر همين اساس رويکرد نمايندگان عوض شد ، ولی اگر همين نظر هم نبود احتمال اينکه بين ۷ تا ۱۰ نفر از وزرای پيشنهادی رای نمی‌آورند، زياد بود.
باهنر در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا، در مورد توصيه مقام معظم رهبری به کابينه دهم مبنی بر لزوم استحکام رابطه دولت با علما گفت: در کشور ما جايگاه شخصيت‌ها و نهادهای مدنی و مذهبی و مراجع فکری تعريف شده است. در نظام شيعی و در جمهوری اسلامی نهادی تحت عنوان رهبری وجود دارد، که اختيارش در اصل ۱۱۰ قانون اساسی ذکر شده است و باز در همين قانون آمده است که اختيارات ايشان مطلق است در عين حال مساله مراجع تقليد از جايگاه حساس و ويژه‌ای برخوردار است.
باهنر با تاکيد بر اينکه هميشه نقش مرجعيت در هدايت مردم و مبارزات ضد استکباری و ضد استبدادی نقش ويژه‌ای بوده است، گفت: بر همين اساس امام و رهبری بر لزوم احترام و رعايت شان مراجع تقليد تذکر می‌دادند و اجازه نمی‌دادند به بهانه‌های واهی کسی با تکيه بر نظرات رهبری انقلاب موقعيت و جايگاه مراجع را سست کند و اين توصيه رهبری در راستای اين سياست راهبردی است.
نايب‌رئيس مجلس با تاکيد بر اينکه در راستای توصيه‌های مقام معظم رهبری مجلس همه همکاری خود را با دولت خواهد کرد، در اين مورد که آيا دغدغه از عملکرد دولت نهم در رابطه با مراجع در بيان اين توصيه رهبری موثر بوده است يا خير،گفت: به هر حال مقام معظم رهبری در بيان توصيه‌های خود حتما احساس ضرورتی می‌کنند و قاعدتا در اين مورد هم اينگونه بوده است که تذکر دادند.
دبيرکل جامعه اسلامی مهندسين در پاسخ به سوال ديگری مبنی بر تغييرات در وزارتخانه‌های دولت دهم نيز گفت: تغيير مخصوصا در مديريت‌های اجرايی نشان از سياست راهبردی رئيس‌جمهور دارد. معتقدم ترميم کابينه برای دولت‌ها فرصتی برای حل مشکلات کشور است به شرطی که ترميم کابينه دفعی باشد، اگر قرار است تغييرات مستمر باشد به صورتی که مديران کشور احساس ثبات نکنند، نه‌تنها فرصتی برای دولت نيست بلکه تهديد است و به لحاظ شخصی اين روش را نمی‌پسندم، بايد مديران احساس ثبات و آرامش کنند.
وی در پاسخ به سوال ديگری در مورد ادامه بازداشت‌ها و برخی مواضع و تاثير آن در بازگشت آرامش به فضای کشور گفت: معتقدم بايد به سرعت متهمين مجرم و بی‌گناه از هم تفکيک شوند . راضی نيستيم متهمی که جرمی ندارد حتی يک ساعت نيز بازداشت شود. از سوی ديگر عده‌ای براساس تحليل‌های غلط مرتکب جرم‌هايی شدند که در واقع عدالت‌خواهی اقتضا می‌کند اين مجرمين تنبيه شوند و مهم‌ترين قدم برای رسيدن به آرامش تفکيک اين دو مجرمين از هم است.
وی گفت: برخی جرمشان از روی ناآگاهی است که بايد با رافت اسلامی با آنها برخورد شود و برخی اعمال مجرمانه را براساس تحليل‌های غلط انجام دادند که بايد پاسخگو باشند . در مجموع بايد فضا از حالت راديکالی بيرون بيايد و پرخاشگری‌ها در برخی رسانه‌ها کاهش پيدا کند.
باهنر با تاکيد بر اينکه رسانه‌ها نقش مهمی در خاموش کردن پرخاش‌ها دارند،گفت: متاسفانه در جريان‌های بعد از انتخابات يکسری اتهامات سنگين و غيرقابل تحمل از سوی عده‌ای به نظام وارد شد ، مثلا بحث‌هايی که آقای کروبی مطرح کردند خيلی زمان برد و ما از طرق مختلف خواهش کرديم که اين بحث‌ها بسيار خطير است و برای نظام هزينه دارد مستندات خود را ارائه دهيد تا روشن شود که آيا اتهامات واهی است و يا واقعيت دارد تا به آن رسيدگی شود، بالاخره معلوم شد عده‌ای نشستند و سی‌دی درست کرده‌اند و اظهارات افراد مطرح شده در اين سی‌دی‌ها مبنايی نداشته است و طبيعی است که اگر آقای کروبی نتواند مستندات محکمی ارائه دهد، بايد به اتهام وی رسيدگی شود.
نايب‌رئيس مجلس تاکيد کرد: خوشبختانه با تشکيل هيات ويژه از سوی رئيس قوه قضائيه مساله به صورت جدی جلو می‌رود.
باهنر در تحليل خود از آينده جريان اصلاح‌طلبی نيز گفت: اعتقاد نداريم که يکی از جناح‌های درگير سياسی بايد از صحنه سياسی کشور حذف شود. معتقديم بايد حضور داشته باشند رقابت کنند ، رفتارهای هم و ساير قوا را نقد کنند و مدافع حضور طيف‌های مختلف در صحنه سياسی کشور هستم.
وی در عين‌حال تصريح کرد: اداره کردن طيف سياسی با ساختارشکنی متفاوت است . اپوزيسيونی که در چارچوب نظام و قانون اساسی فعاليت می‌کند بايد از حقوقش دفاع شود . ولی اگر خارج از نظام باشد و خواست با کليت نظام درگير شود، قاعدتا اپوزيسيون بيرون نظام می‌شود و تکليفش مشخص است. متاسفانه بسياری از شخصيت‌های اين طيف همانطور که هم در اقرارهای آنها و هم در عملکردهايشان مشخص است به دنبال ساختارشکنی بوده‌اند، البته نمی‌خواهم قضاوت کنم بايد حساب کسانی که ه بی‌گناه گرفته شده‌اند و کسانی که مجرم هستند از هم جدا شود و اگر مجرم هستند بايد آماده تحمل مجازات رفتارهای مجرمانه خود را داشته باشند.
نايب‌رئيس مجلس با اشاره به هيات سه نفره قوه قضائيه مرکب از دادستان کل کشور، معاون اول رئيس قوء قضائيه و مديرکل حوزه رياست اين قوه گفت: بنا شده است اين هيات کليه محاکمات را پيگيری کند و به صحت و سقم آنها وارد شود . ولی تا اينجای قضيه قرار شده است اين دادگاه‌ها از حالت علنی بودن خارج شود تا جلوی استفاده‌های تبليغاتی از آنها گرفته شود و در نهايت معتقدم بايد رفتار مجرمانه با رفتارهای غيرمجرمانه تفکيک شود.
دبيرکل جامعه اسلامی مهندسين تاکيد کرد: معتقدم در عين رسيدگی در دادگاه‌ها نبايد استفاده تبليغاتی از روند دادگاه شود و برخی اقرارها و اعترافات ممکن است، اعتراف به تحليل اشتباه باشد که متفاوت از اعتراف به عمل مجرمانه است.
باهنر تاکيد کرد: برخی از شخصيت‌هايی که اعتراف کردند، به سادگی به تغيير تحليل نمی‌رسند و اين مساله‌ای روشن هم از ديدگاه جامعه و هم از ديدگاه طيف‌های سياسی است و به نظر می‌رسد که با برخی شايعات و گفت‌وگوها نمی‌توان آنها را وادار کرد که حرف‌هايی بزنند که اعتقادی به آنها ندارند و برخی اقرارها حرف‌هايی متين و عميق است. شجاعت هميشه اين نيست که انسان به حرف‌های گذشته خود مصر باشند، برخی اين شجاعت را داشته‌اند که به عملکرد‌های گذشته خود اعتراف کنند.
باهنر در پاسخ به اين سوال که به نظر می‌رسد بناست جناح اصلاح‌طلب از صحنه سياسی حذف شود و افراد و چهره‌های جديدی از جمله جامعه اسلامی مهندسين، طيف آقای قاليباف و لاريجانی در زمره اصلاح‌طلبان درآيند، گفت: ما که اصلاح‌طلب نمی‌شويم. علاقه دارم آقايان خاتمی، موسوی و کروبی در چارچوب نظام کار کنند، قطعا از آن مسير بهتر می‌توانند مواضع خود را دنبال کنند. مثلا آقای ميرحسين پس از ۲۰ سال که در صحنه سياسی کشور نبود، توانست ۱۴ تا ۱۵ ميليون رای بياورد، ولی متاسفانه با تحليل‌های غلط و بلندپروازانه به بی‌راهه رفت و اينکه به جای حرکت در چارچوب نظام به اپوزيسيون بيرون نظام تبديل شود، و حرف‌هايی بزند که انسان حيفش می‌آيد.
وی ادامه داد: نمی‌توانم باور کنم کروبی با آن سابقه‌اش اتهامات بی‌پايه عليه نظام وارد کند و پس از دو ماه نتواند مستندی را برای حرف‌های خود پيدا کند و فکر می‌کنم اگر کروبی نتواند ادعای خود را اثبات کند جرم بسيار بزرگی را مرتکب شده که بايد پاسخگو باشد.
باهنر با تاکيد بر اينکه افتخارم هميشه اين بوده که اصولگرا باشم، گفت: اين مساله قابل تصور نيست که بنده اصلاح‌طلب شوم. متاسفانه چون در کشور حزب نداريم طيف‌های سياسی در درون خود از راديکال تا ميانه‌رو و کندرو را دارند، مثلا در درون جبهه اصولگرايی اختلاف‌نظرهايی وجود دارد، ولی معتقديم که سرمايه طيف‌های مختلف نبايد با کارهای غيرمعقول و ساختارشکنی از دست برود، چراکه هم خود ضرر خواهند کرد و هم طرفدارانشان.
دبيرکل جامعه اسلامی مهندسين در پايان در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار عکس وی با محمدرضا خاتمی گفت: بنده با آقای خاتمی چندين‌بار نشستيم بحث کرديم و قرار نيست که حرف‌هايمان تنها از طريق رسانه‌ها باشد. بالاخره سياسيون با هم ارتباطاتی دارند و عکس‌های منتشر شده نيز مخفی نبوده است، اين عکس‌ها مربوط به مناظره‌ای رودررو برای انتخابات هشتم رياست‌جمهوری بود. آقای خاتمی احترام بنده را همواره داشته‌اند و من هم خود را موظف به احترام ايشان می‌دانم و عکس‌ها برای من غريب نبوده است.
باهنر به طنز گفت: اگر کسی عکس‌های ديگری از اين دست سراغ دارد به ما برساند تا آلبوم ما هم تکميل شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016