سه شنبه 10 آذر 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

زمينه چينی برای اعدام و سرکوب گسترده‌ مخالفان در ايران، اطلاعيه چهار گروه فعال حقوق بشر ايرانی

اعدام، قتل عمد دولتی و نقض حقوق بشر رسميت يافته در دامان قانون است. اين مجازات غيرانسانی حق حيات، بنيادی‌ترين حق انسانی را نقض نموده و بر خشونت جمعی دامن می‌زند. خاصه آن که اعدام بواسطه خشونت ذاتی آن همواره در حاکميت‌های تماميت‌خواه و اقتدارگرا به ابزار سرکوب و ارعاب اجتماعی بدل گرديده است. بنابر "گزارش اعدام در ايران در سال ۱۳۸۸"، که در ۱۸ مهر ۱۳۸۸ به مناسبت روز جهانی مبارزه برای لغو حکم اعدام از سوی چهار نهاد حقوق بشر ايرانی منتشر شد، از ۳۳۹ نفر کل اعدام شد‌گان در سال مذکور تعداد ۱۰۴ نفر، يعنی حدود ۳۱ درصد، در ماههای آخر گزارش يعنی تير و مرداد اعدام گرديده‌اند. همين طور از تعداد ۳۲ نفر زندانی سياسی اعدام شده در اين سال ۱۶ نفر آنها در طول دو ماه مذکور به طناب دار سپرده شده‌اند. در سه ماه شهريور، مهر و آبان سال جاری نيز تعداد ۲۱ نفر اعدام و برای حدود ۱۴ نفر زندانی سياسی حکم اعدام صادر شده که حکم اعدام يکی از آنها به اجرا در آمده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


حاکميت ايران با کشتار ده‌ها نفر در تظاهرات مسالمت آميز مردم، شکنجه، تجاوز و زندانی کردن معترضين به "انتخابات رياست جمهوری" و با افزايش بی رويه شمار اعدام‌ها و بخصوص صدور و اجرای احکام اعدام برای زندانيان سياسی، در ماه‌های پس از انتخابات، در صدد ايجاد جوی از رعب و وحشت در ميان مردم است تا از سويی آنها را از پيگيری خواست‌ها و مطالباتشان باز دارند و از سوی ديگر زمينه اعدام‌های هر چه بيشتر را در صورت گسترش اعتراضات مردمی فراهم سازد.
عملکرد حاکمين در نقض گسترده، مستمر و برنامه ريزی شده حقوق بشر در ايران و با توجه به نشانه‌هايی که در اين زمينه در بالا آمد همگی خبر از امکان به وقوع پيوستن يک فاجعه انسانی می‌دهد. بويژه صدور حکم اعدام برای پنج نفر از متهمين سياسی حوادث اخير در بعد از انتخابات و اعدام اخير احسان فتاحيان، زندانی سياسی، که در دادگاه بدوی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود و نيز احکام ديگری که در شرف انجام است به نگرانی فزاينده‌ نسبت به آغاز سرکوبی گسترده همانند قتل‌عام‌های سالهای ۶۰ و ۶۷ در ايران دامن می‌زند.
ازين رو ما، جمعی از نهادهای حقوق بشر ايرانی، تمامی فعالان و نهادهای حقوق بشری بين المللی را در راستای جلوگيری از اعدام و سرکوب گسترده مخالفان در ايران به اقدام فوری و مؤثر و آگاه سازی اذهان عمومی جهانيان جهت پيشگيری از فاجعه ديگر فرا می‌خوانيم.

۹ آذر ۱۳۸۸ برابر ۳۰ نوامبر ۲۰۰۹

- کميته گزارشگران حقوق بشر
- فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی
- سازمان حقوق بشر کردستان
- کميته دفاع از زندانيان سياسی


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016