چهارشنبه 14 اردیبهشت 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

به ياد آموزگاران جانباخته و دربند ايران زمين، بيانيه جبهه ملی ايران ـ آلمان

"...شايد يکی از ابتدايی ترين حقوقی که هر ايرانی ، اعم از کرد و غير کرد ، خود را به آن محق می داند ، برخورداری از حق "شهروندی" است. حقی که در تقابل با انزوا و طرد شدگی قرار دارد. انزوا و طرد شدگی دو حسی هستند که تحت تأثير شرايط عينی ، يعنی تحت تأثير واقعيت های ملموس و روزمره ی زندگی ، تحت تأثير فقر و سو سوی چشم کودکی از گرسنگی ، تحت تأثير نگاه شرمناک پدر از جيب و سفره ی خالی اش و تحت تأثير گونه های رنگ پريده و چهره ی فقر زده ی مادر شکل می گيرند..." .

فرزاد کمانگر


هموطنان ارجمند !
روز جهانی معلم بنا بر تصميم يونسکو با همکاری سازمان جهانی کار در پنجم اکتبر ۱۹۶۶ ( ۱۳ مهر) اعلام گرديد. اهميت اين روز بزرگ در واقع ادای احترام و تجليل از مقام و شان معلمان و نقش بنيادی آنان در امر آموزش به آيندگان می باشد. در بعضی از کشورهای جهان روز خاصی را تحت نام روز معلم جشن ميگيرند. در ايران روز معلم مصادف است با روز۱۲ارديبهشت ۱۳۴۱ ( دوم ماه مه ) که شادروان دکتر عبدالحسين خانعلی در جريان گردهمايی صنفی معلمان در ميدان بهارستان تهران توسط رئيس کلانتری منطقه با شليک گلوله به قتل رسيد. روز معلم در واقع يکی از معدود روزهايی است که به مبارزه‌های صنفی معلمان مريوط ميشد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ ، روز ۱۲ ارديبهشت بعلت مصادف بودن با ترور مرتضی مطهری( وی در سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۵۸ توسط فرد يا افرادی از سازمان فرقان به قتل رسيد) توسط جمهوری سلامی روز معلم نام گذاری شد . در واقع روز معلم که با ياد شادروان خانعلی در سراسر کشور شناخته شده بود ، توسط بانيان جمهوری اسلامی مصادره به مطلوب شد.
امسال در چنين ايامی بايسته است از معلم ، فعال حقوق بشر ومحيط زيست کرد ايرانی فرزاد کمانگر نام برد که پس از مدت طولانی که تحت فشار های طاقت فرسا در زندان های جمهوری اسلامی بسر برد، در ۱۹ ارديبهشت سال گذشته اعدام گرديد. وی ميگفت : "..من معلمم ، از دانش آموزانم لبخند و پرسيدن را به ارث برده ام..." . او زمانيکه تنها ۳۶ سال از زندگيش ميگذشت محکوم و اعدام شد و فرصت ديگری نيافت چنانکه خود می گفت از ميراث خود بهره برد و از مردم ايران سئوال کند. مرگ وی مملو از اسرار و رازهائی است که روزی پرده از آن برداشته و آشکار خواهد شد.
آموزگاران ايران سالهاست که از حق داشتن انجمن های صنفی بی بهره اند، تجمع های آنان سرکوب می شود و سخنگويانشان دستگير و زندانی ميشوند. بسياری بصورت حق التدريسی و بدون داشتن حق بيمه و بازنشستگی به آموزگاری می پردازند. تعداد پر شماری از آنان برای گذران زندگی به شغل های دوم و سوم روی می آورند. اعتراض ها و پيشنهاداتشان برای بازنگری در محتوای متون درسی ناديده گرفته می شود و از اين روست که نظام آموزشی کشور روز به روز با افت بيشتری روبرو می شود.
جبهه ملی ايران – آلمان ضمن شادباش به آموزگاران ارجمند ايران به مناسبت روز معلم، خاطره آموزگاران مبارز کشور چون خانعلی ها و کمانگرها را گرامی ميدارد و خواهان آزادی سريع و بی قيد و شرط معلمان دربند همچون رسول بداغی، نبی الله باستان، هاشم خواستگار، محمد داوری ، عبدالله مومنی... است و آرزومنديم که بزودی از آموزگارانی چون فرزاد کمانگرو... اعاده حيثيت صورت پذيرد. پاينده ايران

جبهه ملی ايران – آلمان
سه شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰( ۳ مه ۲۰۱۱)


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016