دوشنبه 30 آبان 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

علی مطهری: نظام رياستی برتری خود را دارد، جمهوری اسلامی عين دموکراسی است، مهر

عضو کميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بيان اينکه نظام رياستی برتری خود را دارد افزود: ما در قانون اساسی ظرفيت های خوبی را داريم اما متاسفانه به آن عمل نمی شود و اگر اين ظرفيت ها به خوبی محقق شود می توان نظام رياستی را به خوبی ادامه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی مطهری نماينده مردم تهران در مجلس عصر امروز در مناظره ای با اسدالله بادامچيان قائم مقام دبير کل حزب موتلفه اسلامی و مصطفی کواکبيان عضو فراکسيون اقليت مجلس شورای اسلامی که با عنوان نقش مردم در جمهوری اسلامی با تاکيد بر نظام پارلمانی در دانشکده مديريت دانشگاه شهيد بهشتی برگزار شد با بيان اينکه نظر مقام معظم رهبری مبنی بر تغيير در ساختار سياسی به منزله احيای نظام پارلمانی نيست خاطرنشان کرد: معظم له در جمع دانشجويان استان کرمانشاه به اين نکته اشاره کردند که در نظام اسلامی بن بستی وجود ندارد و می توان در آينده دور ساختار سياسی از رياستی به پارلمانی تغيير کند ضمن آنکه بنده معتقدم الان ضرورتی برای احيای نظام پارلمانی وجود ندارد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی افزود: نبايد بين نظام پارلمانی يا رياستی فرقی قائل شد چرا که تعهد مسئولان مهمترين نقش را ايفا می کند به همين جهت اگر نظام رياستی به پارلمانی تغيير کند و اين تعهد در بين مسئولان ديده نشود هيچ تفاوتی در ساختار سياسی بوجود نمی آيد.

اين نماينده مجلس همچنين به انتقاد از مواضع اصولگرايان در قبال جايگاه ولايت فقيه در نظام اسلامی پرداخت و افزود: متاسفانه برخی از اصولگرايان نگاه و تفسيری درست از ولايت فقيه ندارند و برخی از امور را به ايشان نسبت به می دهند و معتقدند که معظم له نظر و ديدگاه ما را نمی پسندد و بايد بر اساس ديدگاه ايشان اقدام کرد که اين اصلا به صلاح نيست و بنده اين ديدگاه را نمی پسندم.

وی با تاکيد بر اينکه اصولگرايان بايد ابتکار عمل داشته باشند خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد از اصولگرايان در انتخابات دهم رياست جمهوری تمايلی برای حمايت از احمدی نژاد نداشتند.

مطهری با بيان اينکه نظام رياستی برتری خود را دارد افزود: ما در قانون اساسی ظرفيت های خوبی را داريم اما متاسفانه به آن عمل نمی شود و اگر اين ظرفيت ها به خوبی محقق شود می توان نظام رياستی را به خوبی ادامه داد و ديگر نيازی به نظام پارلمانی نخواهيم داشت.

وی در ادامه سخنانش با بيان اينکه احزاب در ايران سابقه قابل قبولی ندارند افزود: قوی ترين آنها حزب توده بود که سابقه خوبی را از خود به جا نگذاشت چرا که از پشت به مردم خنجر زدند و اين باعث شد تا مردم نگاه خوبی به احزاب نداشته باشند.

نماينده تهران در خانه ملت افزود: در حال حاضر عده ای در داخل کشور معتقدند که با وجود نهاد روحانيت ، ما ديگر نيازی به حزب نداريم که من اين ديدگاه را نيز قبول ندارم چون روحانيت وظيفه خود را بر عهده دارد و حزب نيز فعاليت های خود را دنبال می کند.

مشروعيت نظام از آن خدا و قرآن است

وی در واکنش به اظهارات کواکبيان مبنی بر اينکه بايد مشروعيت و مقبوليت را در کنار يکديگر ديد، گفت: معتقدم مشروعيت نظام به رای مردم نيست، مشروعيت نظام از آن خدا، قرآن و نظام است.

مطهری همچنين جمهوری اسلامی را عين دموکراسی دانست و با بيان اينکه اکثريت مردم اسلام را قبول کرده اند، افزود: اين يعنی دموکراسی اما نبايد هيچگاه مشروعيت و مقبوليت را کنار يکديگر تعريف کرد.

عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس در ادامه در دفاع از تاييد يا رد صلاحيت نامزدهای انتخابات از سوی شورای نگهبان قانون اساسی گفت: بايد افرادی باشند تا صلاحيت نامزدها را بررسی کنند البته قبول دارم که در برخی از موارد افراط گری هايی صورت می گيرد اما بايد صلاحيت نامزدها به تاييد شورای نگهبان برسد.

مطهری مدعی شد رای اکثريت به معنای حقانيت نيست بلکه به معنای خروج از بن بست است چرا که در انتخابات افرادی صالح تر وجود دارند اما رای اکثريت شامل فردی ديگر می شود ضمن آنکه استخاره نيز در اين راستا تعريف می شود يعنی به معنای خروج از بن بست.

عضو کميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه اين مناظره در پاسخ به سئوال دانشجويی مبنی بر اينکه در نظام رياستی چه نقايصی وجود دارد، افزود: نقيصه ای در اين نظام نمی بينم و همان طور که اشاره شد ظرفيت های خوبی در قانون اساسی وجود دارد اما ما از اين ظرفيت ها به خوبی استفاده نمی کنيم.

وی با بيان اينکه در نظام رياستی ما با فعاليت مجلس روبرو می شويم افزود: در حال حاضر نظام ما رياستی است اما در عين حال مجلس نيز فعاليت می کند ولی با اين حال نمايندگان در برخی از ديدگاهها به رهبری متوسل می شوند که اين به صلاح نيست.

عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس ادامه داد: من در اين مناظره بارها به اين موضوع پرداختم چرا که معتقدم نبايد همه اقدامات در مجلس را به معظم له نسبت داد، ما نياز به مجلسی مستقل و مقتدر داريم و هنوز اين مجلس شکل نگرفته است.

مطهری همچنين موضوع آزادی بيان که از سوی کواکبيان مطرح شد را امری لازم و ضروری دانست و گفت: من با ديدگاه آقای کواکبيان موافقم اما در عين حال منتقد ديدگاه آقای بادامچيان هستم. بادامچيان در اين مناظره به گونه ای صحبت کرد که آزادی کامل وجود دارد، اين گونه نيست. بنده نماينده قوه مقننه در هيئت نظارت بر مطبوعات هستم اگر حضور بنده و يکی ، دو نفر ديگر نبود روزنامه های زيادی توقيف می شدند. نمونه اخير آن توقيف روزنامه اعتماد بود.

وی گفت: روزنامه اعتماد فقط برای مصاحبه ای که با جوانفکر انجام داد توقيف شد چرا که وی در اين مناظره مواضعی را در خصوص گفتمان اصولگرايی بيان کرده بود و گفته بود که چرا دوستان ما را بازداشت کرده ايد؟ آيا با انتشار اين گفتگو بايد دستور توقيف اين روزنامه صادر می شد؟ اجازه دهيد همگان ديدگاهها و نظرات خود را ارائه دهند.

مطهری در واکنش به سئوال يکی از دانشجويان مبنی بر اينکه رای به جمهوری اسلامی در زمان پدران و مادران ما صورت گرفت و در حال حاضر ديدگاههای ما متفاوت از نسل گذشته است اظهار داشت: بدون شک مردم در هر رفراندومی که برگزار شود به جمهوری اسلامی رای خواهند داد، انتقادات مردم در برخی از زمينه به حق است اما بايد به اين نکته مهم اشاره کرد که ملت با اصل نظام مشکلی ندارد.

وی گفت: اگر نظامی رضايت مردم را به همراه نداشته باشد نمی تواند ادامه حيات دهد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016