جمعه 4 آذر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعلام اعتراض ایران به دولتمردان ترکیه درباره استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو، فارس

خبرگزاری فارس: رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از اعلام اعتراض جمهوری اسلامی ایران به استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو در خاک ترکیه به سران این کشور خبر داد.

علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به سفر اخیر هیئت عالیرتبه پارلمانی کشورمان به ترکیه گفت: بنده و تعدادی از نمایندگان در چارچوب روابط دوجانبه بین مجالس ایران و ترکیه و جلسات دوره‌ای رؤسای کمیسیون‌های سیاست خارجی دو کشور، بنا بر دعوت رسمی رئیس کمیسیون امنیت ملی پارلمان ترکیه به این کشور سفر کردیم.

وی افزود: در جریان این سفر مذاکرات مفصلی با همتایان خود داشتیم که در آن با رئیس کمیسیون‌های دفاعی و سیاست خارجی پارلمان ترکیه دیدار و گفت‌وگو صورت گرفت.

تقدیم پیام کتبی لاریجانی به رئیس مجلس ترکیه درباره سناریوسازی‌های آمریکا علیه ایران

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: همچنین دیدار جداگانه‌ای با رئیس مجلس ترکیه داشتیم و در آن پیام کتبی علی لاریجانی رئیس مجلس را تقدیم رئیس مجلس ترکیه کردیم؛ در پیام لاریجانی تأکید بر گسترش همکاری‌ها بین دو کشور و همچنین ابراز نگرانی از اقدامات و دخالت‌های آمریکا در منطقه و اقدامات اخیر آمریکا در عرصه هسته‌ای، حقوق بشر و طرح مضحک ترور سفیر سعودی علیه کشورمان مطرح شده و مباحثی هم پیرامون تحولات منطقه ذکر شده بود.

دعوت رسمی از لاریجانی برای سفر به ترکیه

بروجردی ادامه داد: یک بعد مذاکرات انجام شده با رؤسای کمیسیون‌های دفاعی و سیاست خارجی، وزیر امور خارجه و رئیس جمهور ترکیه روابط دو جانبه بود که بنابر دعوت رسمی رئیس مجلس ترکیه، قرار شد که لاریجانی نیز به این کشور سفر کند که تاریخ انجام این سفر هم اکنون در حال مذاکره است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: گسترش همکاری‌ها در ابعاد مختلف از جمله مسائلی بود که بیشتر مورد تأکید قرار گرفت و طرف ترک هم متقابلاً نسبت به گسترش همکاری‌ها نظر مشابهی داشت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: سطح روابط تجاری ما با ترکیه در آینده نزدیک 15 میلیارد دلار خواهد بود که این نشانگر عزم دو کشور در گسترش روابط اقتصادی، تجاری و توریستی است.

بروجردی ادامه داد: تعداد ایرانیانی که به ترکیه سفر می‌کنند هم بسیار بالا است و باید این سطح توریستی در مورد ایران هم بالا برود لذا این مسئله هم مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

اعلام مراتب اعتراض ایران به استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو به سران ترکیه

"فاز اول گفت‌وگوها در همه مذاکرات مربوط به گسترش روابط بود"، این نکته‌ای دیگری است که بروجردی به آن اشاره کرد و در ادامه گفت: سامانه دفاع موشکی یا راداری ناتو که قرار است در خاک ترکیه مستقر شود نیز در جریان مذاکرات رسمی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و من مراتب مخالفت و اعتراض جمهوری اسلامی ایران با استقرار این سامانه را به سران ترکیه منتقل و اعلام کردم.

وی در ادامه افزود: آمریکایی‌ها با هدف مشخصی اقدام به استقرار سامانه دفاع موشکی در خاک ترکیه کرده‌اند و با توجه به اینکه امروز اسرائیل یک تهدید برای منطقه است و این رژیم غاصب با دارا بودن صدها کلاهک هسته‌ای موجب ناامنی در منطقه شده است، اما جمهوری اسلامی از توانمندی بالایی برخوردار بوده و رژیم صهیونیستی نمی‌‌تواند تهدیدات خود را عملی کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: سامانه دفاع موشکی یا راداری ناتو مستقر در ترکیه، در واقع چشم رژیم صهیونیستی در منطقه است و این کار به امنیت ترکیه و کشورهای منطقه کمکی نمی‌کند بلکه برای ایجاد ناامنی پیش‌بینی شده است لذا این مسئله را ضمن بیان مخالفت کشورمان به مقامات رسمی ترکیه از جمله رئیس مجلس و وزیر امور خارجه این کشور اعلام کردم.

شرط سران ترکیه با غرب برای استقرار سامانه دفاع موشکی در خاک این کشور

بروجردی ادامه داد: البته در مذاکراتی که انجام شد، سران ترکیه می‌گفتند که ما برای استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو، با کشورهای شرط کرده‌ایم که به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که از خاک ترکیه برای تعرض به جمهوری اسلامی ایران استفاده شود.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به سفر اخیر هیئت عالیرتبه پارلمانی کشورمان به ترکیه و دیدار با مقامات عالی‌رتبه این کشور، گفت: در جریان این سفر در مورد تحولات منطقه به خصوص تحولات سوریه هم با مقامات ترک بحث و گفت‌وگو شد.

وی در این باره افزود: استدل ما این بود که سوریه کشوری است که سالها در کنار مقاومت برای مقابله با زیاده‌خواهی‌های رژیم صهیونیستی در خط مقدم قرار دارد و از حماس، مقاومت اسلامی و حزب‌الله حمایت می‌کند لذا رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال این هستند که سوریه را به عنوان خط مقدم مقاومت با مشکل داخلی مواجه کرده و نظام سیاسی این کشور را تغییر دهند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین گفت: در مذاکرات با سران ترکیه به خصوص وزیر امور خارجه و رئیس جمهور این کشور صراحتاً اعلام کردم که مقدار زیادی سلاح و تروریست از سوی برخی کشورها در سوریه حضور دارند و در این کشور اقدام به خرابکاری می‌کنند.

"همچنین در این دیدارها گفتم که ماهیت تحولات سوریه با مصر، تونس، لیبی، یمن و بحرین متفاوت است چرا که در این کشورها یک حاکمیت همراه با رژیم صهیونیستی و آمریکا حکومت می‌کد اما در سوریه دقیقاً مسئله متفاوت است و مردم سوریه نیز قویاً از نظام خود دفاع می‌کنند."

بروجردی در ادامه این گفت‌وگو که به تشریح جزئیات سفر خود به ترکیه و دیدار با رئیس مجلس، وزیر امور خارجه و رئیس جمهور این کشور اختصاص داشت، ادامه داد: در این دیدارها اعلام کردم که ایران متعجب است که ترکیه چرا با این شتاب در مورد سوریه فعالیت می‌کند، فعالیتی که به نفع ترکیه، منطقه و تأمین امنیت خاورمیانه نیست.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی در ادامه خاطر نشان کرد: در این مذاکرات گفتم که تهدید سوریه به جایی نمی‌رسد چرا که اکثریت مردم این کشور به جد مخالفت تکرار حوادث لیبی در کشور خود هستند؛ کشورهای غربی هم برای تأمین منافع خود در کمین سوریه نشسته‌اند چرا که آنچه که موجب اشغال لیبی شد نفت این کشور بود اما سوریه و ملت این کشور اجازه تعرض کشوری به کشورشان را نمی‌‌دهند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین اظهار داشت: دولتمردان ترک نسبت به تحولات منطقه ابراز نگرانی می‌کردند اما ما در مورد سوریه به آنها پیشنهاد کردیم که بهترین راه حل مشکل، کمک به سوریه برای انجام اصلاحات است که این اصلاحات می‌تواند موجب کاهش بحران منطقه‌ای شده و نتیجه آن اطمینان از آینده منطقه به لحاظ تأمین امنیت پایدار خواهد بود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016