یکشنبه 9 بهمن 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نفت، جام زهری هست که عمر رژیم را پایان خواهد داد! ناصر مستشار

پس انقلاب اسلامی نهاد دولت به خوار بار فروشی و سیگار فروشی تبدیل شد و حکومت به جای نیازهای کلان کشور به نرخ گذاری کالاها و توزیع مواد اولیه پرداخت که تا کنون ادامه دارد.اقتصاد صنعتی و بانکداری مدرن جایگاه خود را به سوداگر ی بازاریان سپرد.نفت کشور نیز بدون حساب و کتاب از بنادر غیر رسمی به قیمت نازل حتی به قیمت 9 دلار فروخته شد تا مخارج جنگ بیهوده ایران وعراق تامین گردد. اینک ایران هم از تحریم نفت متضرر می شود و نیز از عدم عرضه آن به اروپا ،چرا که همین سی وهشت درصد نفتی که اروپا از ایران می خرد خود باعث ورود ارز به کشور می شود.

چهل و هفت کشور تولید کننده نفت در جهان براحتی می توانند مقدار تولید نفت ایران را تامین و جایگزین نمایند تا از فروش بیشتر آن سود بیشتری عایدشان شود. از آنجائی که جمهوری اسلامی ایران در جهان بسیار منزوی شده استو قدانین تحریم ها نیز مانع دوستی آنهاباایران می شود،بنابراین هیچ کشور نفت خیزی حاضر نیست که با حاکمان ایران همبستگی نشان دهد!

شوربختانه همه تار و پود حیات اقتصاد ایران شدیدا به صادرات نفت وابسته شده است.این وابستگی دهه های طولانیست که سرنوشت میهن مارا رقم می زند.وابستگی اقتصاد ایران به نفت آنچنان گسترده و کلیدی هست که بارها از دوره قاجار سرنوشت سیاسی و حاکمیت ایران را تعین کرده است.وابستگی ایران به فروش نفت بیشتر از خریداران آن به این ماده حیاتی هست،چرا که در جهان کنونی به غیر از امریکا که روزانه هشت میلیون نفت تولید می نماید در ضمن از خریداران ثابت این ماده نیز هست.

از آنجائیکه سرزمین ما از دیرباز در یک موقعیت ژئو پولتیک بسیار حساس واقع شده است ،بهمین خاطر جنگه ای بیشمار را شاهد بوده است .در کنار همه اینها کشورایران همواره سرزمین قیام های پی در پی اما ناکام بوده است.

"وزیر امور خارجه انگلیس،در خاطرات خود در باره کودتای ننگین 28 مرداد،نظر خود را در باره موضع رسمی بریتانیا چنین شرح داده است "هیچگاه عده ای تا به این حد قلیل ،باچنین حماقت وسرعتی ،این همه بازنده نبوده اند" اما در جای دیگرمیگوید "وقتی خبر پیروزی کودتا بدستم رسید، درکشتی تفریحی بودم،بعد ازمدتها آنشب راحت خوابیدم!

نويسنده انگليسي كتاب « Oil Persian» در اين باره مي‌نويسد:

«... روز 26 ماه مه سال 1908 [5 خرداد سال 1287] كه عمليات چاه‌كني به عمق 1180 پا رسيده بود، نفت فوران كرد و متجاوز از 50 پا از دستگاه حفاري بالا زد. به اين ترتيب صنعتي آغاز شد كه طي دو جنگ‌، نيروي دريايي انگلستان را نجات داد ولي براي ايرانيان زحمتي ايجاد كرد كه از مجموع مزاحمتهاي سياسي دولتهاي بزرگ بيشتر بود.»

به گفته حسین ابراهیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، این نهاد در جمهوری اسلامی تا روز یک‌شنبه «یک طرح دوفوریتی» را آماده خواهد کرد تا با تصویب فوری آن «فروش نفت به اروپا را از همین هفته قطع کنیم».



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


اولین با ر این علی فلاحیان وزیر اطلاعات سابق نظام بود که پیشنهاد عدم فروش نفت به اروپا را پس اعلام تحریم ها مطرح کرد. علی فلاحیان در هفته‌های اخیر حضور پررنگی را در رسانه‌ها داشته است و هفته‌پیش و به دنبال تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا هم گفت ایران باید قبل از مهلت اروپا، صادرات نفت به کشورهای اروپایی را قطع کند.

اما از جانب دیگر مشاور ارشد خامنه ای به ادامه فروش نفت مانند دیگر حوزه نفتی خلیج فارس پافشاری می نماید.این خود نشانگر عدم سیاست واحد در مورد فروش و یا عدم عرضه آن به اروپا هست.

مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر تهدید کرد که اگر جلوی فروش نفت ایران در بازارهای جهانی گرفته شود، حکومت ایران نیز به هیچ کشور دیگری اجازه نخواهد داد که نفت صادر کند. آقای علی اکبر ولایتی گفت: «ایران اجازه نخواهد داد دیگران بتوانند نفت بفروشند و ایران نتواند».

تاکنون این سود سرشار از فروش نفت بوده است حکومت اسلامی در اریکه قدرت نگاه داشته است وگرنه جمهوری اسلامی بدون فروش نفت چه از طریق تحریم ها و یا عدم عرضه آن ، رژیم مذبور را به سوی نابودی و اضحلال سوق دهد!


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016