شنبه 15 بهمن 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مخالفت مجدد روسیه با قطعنامه تعدیل شده علیه سوریه، دويچه وله

به‌رغم تغییراتی که در پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت علیه سوریه داده شد، روسیه همچنان از رای دادن به آن خودداری می‌کند. مسکو می‌گوید با تغییر رژیم بشار اسد مخالف است اما آماده همکاری برای حل بحران سوریه است.

اغلب کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل حمایت خود را از طرح اتحادیه عرب برای حل بحران سوریه اعلام کرده‌اند. یکی از مهمترین و مناقشه‌برانگیز‌ترین محورهای این طرح به چگونگی انتقال قدرت در سوریه مربوط می‌شود. اعضای شورای امنیت از روز سه‌شنبه (۱ فوریه/۱۲ بهمن) رایزنی در مورد طرح اتحادیه عرب را آغاز کردند اما به دلیل مخالفت روسیه و چین همچنان به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


روسیه: اصلاحات پیش‌نویس کافی نیست

روسیه پیشتر نیز اعلام کرده بود با هر تصمیمی که به مداخله نظامی و تشدید بحران در سوریه منجر شود به شدت مخالفت خواهد کرد. ویتالی چورکین٬ سفیر روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه پیش از سروع دور تازه‌ای از مذاکرات غیرعلنی در مورد طرح اتحادیه عرب گفته بود هر قطعنامه‌ای که از طرح این اتحادیه "حمایت کامل" کند از سوی این کشور وتو خواهد شد.

در پی مخالفت روسیه نماینده مراکش که تدوین‌کننده پیش‌نویس قطعنامه بود ابراز امیدواری کرد با تعدیل این طرح نظر مساعد مسکو نیز جلب شود. خبرگزاری فرانسه روز جمعه، سوم فوریه به نقل از گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه نوشت، مسکو پیش‌نویس تعدیل شده را "در شکل کنونی آن" نیز رد می‌کند. این خبرگزاری به نقل از آژانس خبری روسی اینترفاکس گزارش داد، گنادی گاتیلوف گفته است در پیش‌نویس اصلاح شده برخی از ملاحظات مسکو در نظر گرفته شده اما این اصلاحات همچنان برای رای مثبت روسیه به آن کافی نیست.

امید آلمان به کنفرانس امنیتی مونیخ

در پیش‌نویس جدید بندهای مورد انتقاد روسیه، از جمله درخواست کناره گیری بشار اسد، اعمال تحریم‌ها، و ممنوعیت فروش تجهیزات جنگی به سوریه حذف شده است. با این همه در این طرح همچنان تاکید شده که شورای امنیت از توافق‌های اتحادیه عرب در نشست ۲۲ ژانویه‌ی سال جاری میلادی حمایت می‌کند. کشورهای عضو اتحادیه عرب در نشست یاد شده اعلام کردند که حامی انتقال قدرت سیاسی به شکلی که خود سوری‌ها مشخص می‌کنند هستند.

معاون وزیر خارجه روسیه گفته است هنوز پیشنهادی برای زمان رای گیری در مورد پیش‌نویس قطعنامه ارائه نشده است. خبرگزاری فرانسه از قول منابع دیپلماتیک می‌نویسد احتمال دارد طرح پیشنهادی مراکش روز دوشنبه (۶ فوریه/۱۷ بهمن) در شورای امنیت به رای گذاشته شود. روز گذشته (پنج‌شنبه دوم فوریه) دور جدیدی از مذاکرات بر سر این قطعنامه در شورای امنیت بی‌نتیجه به پایان رسید.

گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان ابراز امیدواری می‌کند در کنفرانس امنیتی مونیخ که از سوم تا پنجم فوریه برگزار می‌شود گفت‌وگوها ادامه یابد و زمینه برای ارائه قطعنامه به شورای امنیت فراهم شود. در همین حال سرکوب خشونت‌آمیز معترضان توسط نیروهای امنیتی و نظامی حامی بشار اسد همچنان ادامه دارد. بنابر گزارش‌ها در درگیری‌های پراکنده در روز جمعه دست‌کم ۲۰ نفر از مخالفان اسد جان خود را از دست داده‌اند. ناظران سازمان ملل می‌گویند در جریان ناارامی‌های ده ماه گذشته بیش از ۵۴۰۰ شهروند غیر نظامی سوری جان خود را از دست داده‌اند. برخی از فعالان حقوق بشر این رقم را بیش از ۶ هزار نفر اعلام می‌کنند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016