چهارشنبه 24 اسفند 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

متن کامل سوال و جواب از احمدی نژاد در جلسه علنی امروز مجلس

به گزارش فارس، رسیدگی به طرح سؤال از رئیس‌جمهور دقایقی پیش با حضور محمود احمدی‌نژاد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

بر اساس اعلام قبلی، قرار است علی مطهری ‌به عنوان نماینده سؤال‌کنندگان، در صحن علنی سؤالات را مطرح کند.

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، برای بررسی طرح سؤال از رئیس‌جمهور در مجلس، رئیس‌جمهور 60 دقیقه و سؤال‌کنندگان 15 دقیقه فرصت دارند سخنرانی کنند.

بر پایه این گزارش، طرح سؤال از رئیس‌جمهور 30 آذرماه سال جاری با 79 امضا برای طی مراحل قانونی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد و این هیئت نیز طرح مذکور را به منظور رسیدگی به 6 کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه، امنیت ملی و سیاست خارجی، عمران، اقتصادی، اصل 90 و فرهنگی ارجاع داد.

کمیسیون‌های مذکور طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، رسیدگی به این طرح را در دستور کار خود قرار دادند و نمایندگانی از دولت مانند حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، فاطمه بداغی معاون حقوقی احمدی‌نژاد و محمدرضا فرزین دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها برای پاسخگویی به سؤالات مطروحه در کمیسیون‌های مربوطه حضور یافتند.

طراحان و امضاکنندگان طرح سؤال از رئیس‌جمهور از پاسخ‌های نمایندگان دولت به سؤالاتشان قانع نشدند به همین دلیل گزارش عدم اقناع سؤال‌کنندگان را برای طی مراحل قانونی تقدیم هیئت رئیسه مجلس کردند.

هیئت رئیسه نیز طبق آیین‌نامه داخلی، 18 بهمن‌ماه این طرح را در صحن علنی اعلام وصول کرد.

بر اساس قانون، رئیس‌جمهور موظف است پس از اعلام وصول طرح سؤال، حداکثر ظرف یک ماه برای پاسخگویی به سؤالات در صحن علنی مجلس حاضر شود.

متن طرح سؤال از رئیس‌جمهور به شرح ذیل است:

هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی

با اهدای سلام به استناد مواد 196 و 197 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، امضاکنندگان سؤال از رئیس‌جمهور در جلسه روز چهارشنبه 12 /11 /90 ساعت 7:15 در محل کمیسیون تلفیق گزارش نمایندگان سؤال‌کننده از نمایندگان رئیس‌جمهور را استماع کردند و پس از تبادل نظر بر این مطلب اتفاق نظر داشتند که یکی از پاسخ‌ها قانع‌کننده نبود. لذا ضروری است برای رفع ابهامات و حسن تفاهم مجلس و دولت و آگاهی ملت، سؤالات ذیل به ترتیب اولویت توسط رئیس‌جمهور محترم در صحن علنی مجلس پاسخ داده شود:



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


1- چرا قانون تسهیلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها و حمل و نقل عمومی سایر شهرها علیرغم نیاز مبرم این شهرها به روانسازی ترافیک خصوصاً با آغاز هدفمندی یارانه‌ها، حامل‌های انرژی، ابلاغ و اجرا نشد؟

2- طبق آمار اعلام شده از سوی برخی مسئولین اقتصادی، نرخ رشد اقتصادی کشور در سال 89 حدود 4.5 درصد بوده و اگر نرخ اعلام شده از سوی صندوق بین‌المللی پول را بپذیریم، به حدود 3 درصد بوده است، در حالی که طبق برنامه باید حداقل 8 درصد باشد، آیا این امر حاکی از ضعف مدیریت اقتصادی کشور نیست؟ همچنین با این نرخ رشد آیا ممکن است یک میلیون و 600 هزار شغل در کشور ایجاد شده باشد؟

3- در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها سهم بخش تولید صنعتی و کشاورزی تاکنون به درستی پرداخت نشده و باعث گران تمام شدن هزینه تولید کالا و محصول و آسیب دیدن بنگاه‌های اقتصادی شده است، چرا دولت مقید به اجرای قانون مجلس نیست؟

4- مقاومت 11 روزه جنابعالی در مقابل حکم حکومتی رهبر انقلاب مبنی بر ابقای حجت‌الاسلام مصلحی وزیر محترم اطلاعات چه توجیهی دارد؟

5- این سخن جنابعالی که 'مجلس در رأس امور نیست'، چه هدفی را دنبال می‌کند؟

6- وزیر ورزش و جوانان پس از 5 ماه از ابلاغ قانون تشکیل وزارت ورزش و جوانان با نامه‌ای غیرمعمول به مجلس معرفی شد، آیا این امر نوعی تلاش برای گریز از اجرای قانون نیست؟

7- مبلغ هزار و 500 میلیارد تومان بودجه ارتقای شاخص‌های فرهنگی کشور در قانون بودجه سال 1389 چگونه هزینه شده است؟

8- چه ضرورتی وجود داشت آقای منوچهر متکی وزیر سابق امور خارجه در زمان مأموریت خود به سنگال عزل شود، به طوری که علاوه بر تحقیر شخصیت ایشان، نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان آسیب ببیند؟

9- چرا جنابعالی با علم به اینکه انتقاد از برخی مجریان قانون عفاف و حجاب در رسانه ملی، موجب کاهش اقتدار نظام در این حوزه و بدتر شدن وضع پوشش اسلامی در جامعه خواهد شد، در برنامه زنده تلویزیونی ضمن متهم کردن برخی مجریان این قانون برخلاف اجماع فقها بر وظیفه دولت اسلامی در آن مرتبه از امر به معروف و نهی از منکر که نیازمند اعمال قانون است، با اعلام این مطلب که راه حل این مسئله منحصر به کار فرهنگی است. از دولت سلب مسئولیت نمودیم و پس از مخالفت گسترده مراجع تقلید، ائمه جمعه، علمای بلاد و نمایندگان مجلس با سخنان شما در مصاحبه زنده تلویزیونی بعدی اعلام کردید که سخن من همان است که گفتم؛ این رفتار شما چگونه توجیه می‌شود؟

10- چرا نظریه ترویج مکتب ایرانی به جای مکتب اسلام را که توسط رئیس دفتر شما بیان شد، علیرغم ضدیت با مبانی انقلاب اسلامی و مخالفت قاطبه مراجع عظام تقلید و علمای بزرگ و دلسوزان نظام تأیید و بر آن تأکید نموده و باعث تنزل جایگاه انقلاب اسلامی و زنده شدن تعصبات قومی در میان مسلمانان و سوءاستفاده مخالفان وحدت اسلامی گردیدیم، اصولاً چرا از گروه موسوم به جریان انحرافی علیرغم هشدار و اعلام خطر علمای بزرگ اعلام برائت نمی‌کنید، بلکه از این افراد دفاع می‌نمایید؟

احمدی​نژاد: موجودی حساب ذخیره صفر است، از کجا بیاورم به مترو تهران پول بدهم؟

به گزارش خبرآنلاين، احمدي نژاد با بيان اينکه سوال از رئيس​جمهور حق طبيعي مجلس است و پاسخ به آن هم طبيعي است و اتفاق خاصي نيفتاده است، گفت: اين موضوع از مدت ها پيش در رسانه ها مطرح شده و خوشحالم که فرصتي براي پاسخگويي ما هم فراهم شد.

رئيس​جمهور با کنايه به اينکه مطهري به جاي 15 دقيقه، حدود 16 دقيقه حرف زده است، افزود: او 33 درصد بيش از زمانش حرف زد، با همين نسبت هم من يکساعت و 20 دقيقه وقت دارم.

حسين سبحاني نيا عضو هيات رئيسه مجلس به او تذکر داد که مطهري 15 دقيقه حرف زده است، رئيس جمهور هم گفت: ساعت ما و شما فرق دارد؟ مجلس است ديگر سه دقيقه وقت مي گيرد ولي 11 دقيقه حرف مي​زند. من مي خواستم قبل از انتخابات به مجلس بيايم اما گفتم ممکن است روي انتخابات اثر بگذارد و چون ديواري کوتاهتر از من نيست، به گردن من بيفتد.

او که مي گفت مذاکراتي در اين باره کرده است، افزود: تلاش کرديم که سوال انجام نشود اما هيات رئيسه نپذيرفت. برخي گفتن فرداي چهارشنبه صوري و بعد از انتخابات شيرين و شب عيد به مجلس نيام. اما برخي گفتند برو و محکم جواب بده.

پاسخ​هاي رئيس​جمهور از اين قرار است:

·حساب ذخيره ارزي موجودي​اش صفر است. چگونه به مترو وام بدهيم؟ از کجا بدهيم؟ از پول معلمان و عمران و آباداني روستاها؟ بايد مي گفتيد از کدام رديف کم کنيمو به اينجا بيافزاييم؟ اين قانون بر خلاف اصل 75 قانون اساسي است.


·هشت هزار ميليارد تومان بابت عوارض به مترو کلان شهرها و 6 ميليارد دلار هم فاينانس داده​ايم. 11هزار دستگاه اتوبوس با تخفيف به کلان شهرها داده​ايم. در مورد تهران هم 4600 ميليارد تومان پول نفت را براي کار عمراني به شهرداري داده​ايم که 10 برابر کمک کل دولت​هاي قبل است.

·به جاي اين همه فشار به دولت بهتر نبود يک سري به شهرداري مي زديد ببينيد کجا اين پول ها را خرج کرده اند؟

·چرا فکر نمي کنيد با اين نرخ رشد اقتصادي نمي​شود اين مقدار شغل ايجاد کرد؟ والله مي شود بيش از يک ميليون و 600 هزار شغل هم ايجاد کرد. شما کمک کنيد بيش از اين هم مي شود.

احمدی نژاد: ۱۱ روز خانه نشینی به من نمی​چسبد، چه کسی به متکی ماموریت سنگال داده بود؟

·همه شهادت می دهند که با این وضع اقتصاد کشور و تحریم و تهدید، قانون هدفمند کردن یارانه​ها را اجرا کردم. در قانونی که شما تصویب کردید، اسمی از رئیس​جمهور نیامده است. مجمع عمومی ای در این قانون آمده که رئیس جمهور عضوش نبوده است. چرا سوالش را از من می​پرسید؟

·اکثر مردم به من می گویند کمی استراحت کن و به خودت برس! 11 روز خانه نشینی هم از این حرف هاست! احمدی نژاد و خانه نشینی؟ این حرف و وصله​ها به من و دولتم نمی​چسبد. زندگی ام نشان می دهد که با عمل درست و ادبیات صحیح از ولایت دفاع کنم و نشان دهم که نظام ولایی نظام تلاش و عمل است.

·گفتند چرا گفتم مجلس در راس امور نیست و هدف ات چیست. من مخلص شما هستم. من با استدلال نظرم را گفتم. شما هم با استدلال جواب دهید. باید اینقدر از آزادی بیان در کار باشد که رئیس​جمهور حرفش را بزند.

·سوال کردید که چرا وزارت ورزش دیر تشکیل شده است. آخر سال است و باید کمی با هم صفا کنیم! من مصوبه مجلس را برایتان می خوانم. شما نوشته اید از تاریخ تصویب این قانون یعنی 10/89، دو سازمان تربیت بدنی و جوانان با هم ادغام شود. 30 دی به ما ابلاغ شده که 18 روز قبلش آنها را ادغام کرده​اید و می گویید مقررات اصلاح می گردد. خب بگردد! مگر ما مخالفیم! نمی​شود بدون شرح وظایف وزیر تعیین کنیم و شما هی بگویید ای داد و ای بیداد که رئیس جمهور تخلف کرده است! شما گفته اید «ادغام می​شود»، نگفتید رئیس جمهور «ادغام کند»! گفته اید بودجه از محل صرفه جویی تامین شود. «صرفه جویی» ردیف است؟

·اصلا خودتان می توانید این قانون را اجرا کنید؟ من این قانون را با همه اختیاراتم به شما می دهم دستتان را هم می بوسم، بفرمایید اجرا کنید! برای این کار پرونده سازی کردید و برخی دوستان ما هم هر روز باید بروند دیوان محاسبات و دادگاه!

·شب عید است کمی شاد باشیم! یک نامه نوشتیم که این قانون قابل اجرا نیست. کار راه به وسال از رئیس​جمهور کشاندید! یک بار هم رئیس جمهور به شما بگوید بالای چشمتان ابرو!

·نان زن و بچه مرا بدهید، همین حقوق مرا هم بگیرید! یک حقوق استاد دانشگاهی می گیرم که یکی از این سایت ها نوشت که خیلی زیاد هم هست. از کجا باید می آوردم خرج امور فرهنگی می کردم؟ چرا از من می پرسید بودجه فرهنگی کجا خرج شده؟ شما نمایندگان عضو شورای برنامه ریزی هستید. من که عضو نیستم! بروید از دیوان محاسبات بپرسید کجا خرج شده؟ من باید از شما بپرسم کجا خرج کردید!

·از من پرسیده اند که چرا متکی را در سنگال عزل کردید. مگر من به او ماموریت سنگال دادم؟ وقتی عزل شده اند ماموریت چه معنایی دارد؟ من بر اساس اصل 136 و نوسازی در وزارت خارجه ایشان را عزل کرده بودم.

احمدی نژاد: سوالاتتان سخت نبود، اگر از خودم می​پرسیدید سوالات بهتری می​دادم/انصافا کمتر از ۲۰ نباید به من بدهید!

احمدی​نژاد گفت: رئیس جمهور کف خیابان و نوکر ملت است و گردنش از مو باریکتر است. اگر قرار است کاری بشود، دوکلمه به دیگران بگویید! نگران نباشید برایتان کمپوت هم می آوریم!!

به گزارش خبرآنلاين، گزيده سخنان رئيس جمهور در بخش پاياني پاسخش به سوالات نمايندگان به شرح زير است:

* من چند حرف روشن درباره عفاف و حجاب دارم.من مي گويم اين ملت متمدن​ترين ملت است. مبناي برخورد با مردم بايد با مهرباني باشد. ما ازآبروي مردم دفاع کرديم و گفتيم گير سه پيچ به دختران و پسران ندهيم. اين ها بچه هاي خودمان هستند. همين جوان ها جنگ و انقلاب را اداره کردند.

·آقا ميشود هر وقت 22 بهمن و انتخابات است، دوربين را روي همه مردم با همه تيپ ها برد؟ اما بعد از انتخابات به آنها گير داد. اين تناقض نيست؟

·بگذاريد با شما شوخي کنم. کدام يک از ما تا کنون گناه نکرده ايم؟ البته گناه بد است و من با آن مخالفم. اما مگر ما گناه نمي کنيم؟ رئيس جمهور حق اظهار نظر راجع به امور کشور را ندارد؟ آيا بايد به ا گفت چرا يان حرف را زدي؟

·گفتند چرا از ايران اسم مي بري و موجب تعصبات قومي شده.من هم مي گويم باباجان، همه مي گويند که مشي و تمدن ايران يک چيز ديگري است و ملت ايران در ادامه راه پيامبر هستند. ايران يعني اسلام شيعه علوي.

·مي​گوييد حرف هاي من باعث تعصبات قومي شده. لابد جنگ هست ساله هم تقصير حرف هاي من بوده؟

·اجراي طرح هاي بزرگ هسته​اي و فضايي کردن ايران، اجراي تمام شعارهاي همه دولت​هاي قبل و کرامت به مردم و هزارن خدمت ديگر، اسمش انحراف است؟ اگر اينگونه است بيشتر مردم ايران و اکثر کساني که اينجا نشسته اند هم تو همين خط اند!

·از اول گفتم که مشي برخي را قبول ندارم و چيز مخفي ندارم. آمده ام که قطار مديريت کشور را به خط اصلي برگردانم. رهبري هم بارها اين را گفته است. اگر سکوت مي​کنم علامت تاييد اتهامات نيست. اگر برخي بگويند مکتب خراسان و اصفهان و يونان عيبي ندارد؟ من به حکم سوگندي که خوردم کار
مي کنم. به دليل يک حرف نبايد اينقدر جنجال کنيد.

·والله ما ايراني هستيم و با صداي بلند مي گويم که عظمت ملت ايران را دوست دارم و به آن افتخار مي کنم. بايد بگيم ايران، نمي توانم بگويم انگليس! ايران را کنار بگذاريم کجا را بچسبيم! والله خدا هم ايران را دوست دارد! اين که دعواي قومي نيست! خود شما هم ايران را دوست داريد، مگر نداريد؟

·دولت من حتي ضعيف ترين قوانين را اجرا کرده و بيشترين همکاري را با دولت داشته است. نمايندگاني که به دولت آمده اند بيش از مجموع وزرا صحبت کرده​اند.

·به من مي گوييد قانون گريز! اما اين سوال به استناد اصل 88 قانون اساسي انجام شده است. در اين اصل آمده که درباره يکي از وظايف بايد از من سوال مي کرديد. کدام يک از اين سوالات راجع به وظايف من بوده؟ اکثرش راجع به اظهارات و اختيارات من است. آيين نامه خودتان را هم اجرا نکرده ايد.

·شب عيد است، بگذاريد کمي شوخي کنيم! مي شود از مجلس هم انتقاد کرد؟ اجازه مي دهيد؟ آقا بگويم؟ مي خواهم يک سوال بکنم از شما! مربوط هم هست! به نظر شما چه کسي قانون شمول قانون مديريت کشوري را پس از تاييد شوراي نگهبان، اصلاح کرد و مجلس را از شمول آن خارج کرد؟ چطور قانون خوب است، اما براي غير از مجلس و ديوان محاسبات؟

·آيا با قانون عادي، مي توان قانون اساسي را دور زد؟ چطور مصوبات دولت را يک طرفه لغو مي کنيد؟

·عصباني نشويد اين يک شوخي است! مي توان با فشردن يک شاسي ليسانس قبول شد؟ آيين نامه است ولي شما آن را اجرا نمي کند.

·من مخلص رئيس هستم و مخلص تک تک شما هم هستم. در همين مجلس اعلام شد که ما يک ميليارد تخلف کرديم. 5-6 ماه در ايام تبليغات انتخاباتي ما فحش خورديم و چه و چه!! رئيس فخيمه ديوان محاسبات هم هي مصاحبه کرد که دولت الا و بالله تخلف کرده است.

·رئيس جمهور کف خيابان و نوکر ملت است و گردنش از مو باريکتر است. اگر قرار است کاري بشود، دوکلمه به ديگران بگوييد! نگران نباشيد برايتان کمپوت هم مي آوريم!! توهين به رئيس جمهور که نشان شجاعت نيست که مي خواهيد به جنگ من بياييد.

·شب عيد است بگذاريد چيزي بکگويم که مردم هم شاد شوند. چندين نهاد ناظر بر دولت هستند. خدا را شاکريم که حتي يک مورد تخلف مهم از دولت اثبات نشده است. اما بين خودتان و خدا شده است، يکسري به دستگاههاي ديگر مثل شهرداري بزنيد و ببينيد که بودجه اشن را چگونه خرچج کرده اند.

·شوخي ميکنم اما دولت براي شکايت از شما بايد به خود شما شکايت کند.

·شهادت مي دهم که مجلس از همه ظرفيت هاي قانوني و فراقانوني استفاده کرد تا کنترل و نظارت بر دولت داشته باشد و آنچه را که مي خواهد در ارجاي اعمال کند.

·شوخي بس است. وقت کشور مهم است و ما مسئول خدمت به مردم هستيم. دسته بازي و باند بازي ديگر تمام شده و بايد روي اصولمان بايستيم. تقوي و عدالت بايد در همين کارهاي روزمره باشد.

·توصيه رهبري هميشه بر همدلي و همراهي بوده و هست.

·براي اينکه خوراک شب عيد مردم فراهم شوم، آمدم. سوالات امتحاني که براي من طرح کرده بوديد، خيلي سخت نبود. به نظرم طراح سوال با شاسي ليسانس گرفته است! اگر با خودم مشورت مي کرديد سوالات بهتري مي دادم! من به همه سوالات پاسخ داده​ام، حالا شما نمره بدهيد. اگر يک ذره از 20 کمتر بدهيد، بي انصافي است!


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016