یکشنبه 13 فروردین 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

بحران سوریه امروز در استانبول بررسی می‌شود

به گزارش بی بی سی وزیران امور خارجه بیش از ۷۰ کشور جهان امروز یکشنبه، اول آوریل (۱۳ فروردین)، برای بررسی چگونگی پایان دادن به خشونت‌ها در سوریه در نشستی در شهر استانبول ترکیه گرد هم می‌آیند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


نشست روز یکشنبه، اول آوریل، دومین نشست "دوستان سوریه" است و همزمان با فراهم شدن مقدمات برگزاری آن در استانبول، مخالفان دولت سوریه گفته‌اند که از درخواست‌هایی که برای ارائه تسلیحات به گروه‌های مسلح مخالف دولت مطرح شده‌اند، حمایت می‌کنند.

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، اعلام کرده است که طرح صلح پیشنهادی کوفی عنان، فرستاده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه را می‌پذیرد، ولی مخالفان او می‌گویند که پذیرش این طرح، اقدامی برای "خرید زمان بیشتر" (برای مقابله با مخالفان دولت) است.

دولت سوریه روز شنبه، ۳۱ مارس (۱۲ فروردین)، اعلام کرد که در مقابله با شورشیان در این کشور به پیروزی رسیده است.

با این حال، مخالفان دولت اعلام کرده‌اند که در خشونت‌های روز شنبه، دست‌کم ۲۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند و نیروهای امنیتی، شهر حمص را همچنان زیر آتش دارند.

انتظار می‌رود که وزیران امور خارجه حاضر در نشست استانبول، همچنان بشار اسد را تحت فشار دیپلماتیک بگذارند و بر ضرورت تبعیت او از طرح صلح پیشنهادی کوفی عنان تاکید کنند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این نشست حضور خواهد داشت.

جاناتان هد، خبرنگار بی‌بی‌سی در استانبول می‌گوید که احتمال دارد در نشست روز یکشنبه، درخواست کمک مالی، هم برای قربانیان درگیری‌های سوریه و هم برای کمک به شورای ملی سوریه، اصلی‌ترین گروه مخالف دولت این کشور، ارائه شود.

در آستانه برگزاری نشست استانبول، اعضای شورای ملی سوریه برای اولین‌بار از کشورهای همسایه سوریه خواسته‌اند تا اجازه دهند تدارکات و تسلیحات مورد نیاز ارتش آزاد سوریه به دست نیروهای این گروه برسد.

ارتش آزاد سوریه از گروه‌های مسلح مخالف دولت این کشور است.

خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که برخی کشورهای عربی از درخواست مشابهی اعلام حمایت کرده‌اند، اما بیشتر کشورهایی که نمایندگان خود را به نشست "دوستان سوریه" در استانبول فرستاده‌اند، از چنین طرحی حمایت نمی‌کنند.

این نگرانی وجود دارد که در صورت ارسال تسلیحات به سوریه، جنگ فرقه‌ای داخلی در این کشور به راه بیافتد.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، پیش از آن که راهی ترکیه شود، روز شنبه، ۳۱ مارس، در ریاض با مقامات عربستان سعودی درباره راه‌های حفظ فشار بر دولت سوریه گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه عربستان سعودی، در یک کنفرانس خبری مشترک با خانم کلینتون گفت که مسلح کردن مخالفان دولت سوریه، یک "وظیفه" است، چون مخالفان "نمی‌توانند بدون اسلحه، از خود دفاع کنند."

برهان غلیون، رئیس شورای ملی سوریه، نیز در استانبول گفته است که پذیرش طرح صلح، یک "دروغ" دیگر برای کسب زمان بیشتر است.

او گفت: "خیلی زود روشن می‌شود که رژیم سوریه حتی اولین بند توافقنامه (صلح) را اجرا نخواهد کرد."

در طرح صلح پیشنهادی نماینده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه، از دولت این کشور خواسته شده است تا نیروهای نظامی را از مناطق مسکونی خارج کند.

ولی روز شنبه، ۳۱ مارس، دولت سوریه اعلام کرد که نیروهای ارتش تا زمان برقراری کامل "صلح و امنیت" (در این مناطق) حضور خواهند داشت.

گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده است که روز شنبه، ۳۱ مارس، دست‌کم ۲۵ نفر در درعا، ادلب و حمص کشته شده‌اند.

کمیته هماهنگی ملی نیز که یک گروه دیگر مخالف دولت سوریه است، گزارش داده است که ۳۶ نفر به دست نیروهای امنیتی کشته شده‌اند که ۹ نفر از آنها در ادلب و ۸ نفر در حمص بوده‌اند.

رسانه‌های خبری بین‌المللی محدودیت زیادی برای فعالیت در سوریه دارند و تایید این داده‌ها به طور مستقل، امکان‌پذیر نیست.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که از زمان آغاز اعتراضات ضددولتی در سوریه از سال گذشته تاکنون، دست‌کم ۹ هزار نفر در این کشور جان خود را از دست داده‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016