پنجشنبه 24 فروردین 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

گونتر گراس وزیر کشور اسراییل را با رییس پلیس مخفی آلمان شرقی مقایسه کرد

يورونيوز ـ گونتر گراس نویسنده آلمانی برنده جایزه نوبل ممنوعیت ورودش به اسراییل را بی اهمیت خواند. این نویسنده آلمانی ممنوعیت برقرار شده از سوی اسراییل علیه خود را با روش های رایج در آلمان شرقی سابق مقایسه کرد. او نوشته است در طول عمرش سه بار ممنوع الورود شده، “دو بار اول به کشورهایی با نظام دیکتاتوری” یعنی آلمان شرقی سابق و برمه و حالا اسراییل، “رژیمی که ادعای دموکراسی دارد.”

او بار دیگر در مطلبی منتشر شده در«زود دویچه تسایتونگ»، روزنامۀ پرتیراژ آلمانی که پیش تر شعر جنجال برانگیزش را منتشر کرده بود بیان کرده که در سال ۱۹۸۶ آلمان شرقی کمونسیت و برمه، دو رژیم دیکتاتوری هم او را از دیدار به آن کشور محروم کرده بود. او با مقایسه این کشور‌ها، وزیر کشور اسراییل را با اریش می‌لکه رییس «اشتازی»، پلیس مخفی و مخوف آلمان شرقی مقایسه کرده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


یکشنبه گذشته وزیر کشوراسراییل بدلیل چاپ شعر “ آنچه باید گفت” که در آن گراس از سیاست های دولت اسراییل انتقاد کرده و این کشور را عامل اصلی بی ثباتی در منطقه خاورمیانه دانسته بود، ورود او را به این کشور ممنوع کرده بود.

نویسنده ای آلمانی که در ایران طرفدار زیادی دارد، حملۀ احتمالی اسراییل به ایران را موجب نسل کشی ایرانیانی می داند که تنها قربانی شک و تردید های هستند که نسبت به انگیزه های جنگ طلبانه معدودی از دولتمردان آنها وجود دارد.

گونتر گراس در شعر خود با اشاره به تسلیحات هسته ای اسراییل از مقامات این کشور انتقاد کرده و گفته است که آنها حتی اجازه ورود بازرسان به کشورشان را نمی دهند.

گونترگراس در این مطلب به غربی ها نیز حمله می کند چرا که با برخورد دوگانه بمب های هسته ای اسراییل را تحمل می کنند، ولی مانع توسعه برنامه هسته ای ایران می شوند.

مطلب آقای گراس اعتراضاتی را از سوی برخی از روزنامه نگاران آلمانی متوجه او کرده است. هنریک بروکر، سردبیر روزنامه دی ولت گفته است همه ما می دانستیم که گونتر گراس با یهودی ها مشکل دارد اما این بار او این تنفر را بوضوح در نوشته هایش نشان داد. بروکربا چاپ مطلبی رسما گونتر گراس را فردی یهودی ستیز خواند.

گونتر گراس خالق کتابهای با ارزشی چون طبل حلبی (۱۹۵۹)، سال‌های سگی (۱۹۶۳) و قرن من (۱۹۹۹) است.

کارهای گونتر گراس جنبه‌های قوی سیاسی دارد و خود او نیز در گذشته، عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان بوده ‌است.

او سال ۱۹۸۲ رسمأ به‌ عضویت این حزب درآمد. ده سال عضو آن بود و سرانجام از آن حزب استعفا داد.

گراس همچنین در سال ۲۰۰۶ میلادی اعتراف کرد در نوجوانی از سربازان بخش مسلح حزب نازی موسوم به اس اس بوده‌است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016