چهارشنبه 24 خرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

رهبر جمهوری اسلامی: نبايد در هر مساله‌ای به دولت معترض شد


خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) ـ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(چهارشنبه) در ديدار نمايندگان منتخب ملت در نهمين دوره مجلس شورای اسلامی تأکيد کردند: مجلس در عمل به وظايف مهم و اساسی خود، بايد ضمن برخورداری از شاخص های يک مجلس زنده، پرتحرک و پرنشاط در ابعاد مختلف سياسی، اخلاقی و مالی نيز، ‌مجلسی سالم باشد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، حضرت آيت الله خامنه ای احساس تکليف، نيت خالصانه، توکل به پروردگار و تلاش برای کسب رضايت الهی را زمينه و شرط اصلی موفقيت آميز بودن تلاشهای مجلس و ديگر دستگاهها خواندند و افزودند: اگر اين نگاه و اين روحيه حاکم شد، به برکت رحمت و ياری پروردگار راهها گشوده و همه مشکلات حل خواهد شد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


حضرت آيت الله خامنه ای اتکال به قدرت لايزال الهی را رمز قدرت و پيشرفت جمهوری اسلامی دانستند و خاطرنشان کردند: نظام اسلامی در دنيای آشفته مادی، به دفاع از ارزشهای الهی و انسانی برخاسته است و نمايندگان مجلس بايد با درک عميق اين مسئله، تقويت ارتباط با پروردگار را راز حقيقی دست يابی به موفقيت بدانند.

ايشان دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی را برخاسته از ذات غارتگر سلطه طلبان خواندند و افزودند: برخی با گوشه و کنايه می گويند دنيا را در مقابل نظام قرار ندهيد اما اين، سخنی از سر نيانديشيدن است چرا که مطرح شدن داعيه حکومت دينی و مردمسالاری دينی، بطور طبيعی، فرعونهای جهانی را به مقابله با اين نظام و اين ملت برانگيخته است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان مجلس را رکن اساسی نظام برشمردند و به تشريح دو خصوصيت لازم مجلس شورای اسلامی يعنی زنده بودن و سالم بودن پرداختند.

ايشان افزودند: مجلس راکد و خمود با خروجيهای نامناسب، مجلسی ناقص است و نمايندگان منتخب ملت بايد با تحقق شاخصهای يک مجلس زنده، «نشاط و تحرک دستگاه قانونگذاری» را عينيت دهند.

حضرت آيت الله خامنه ای عمل به وظايف اساسی مجلس يعنی تدوين قوانين خوب و نظارت صحيح را نشانه های بارز زنده بودن مجلس دانستند و افزودند: نمايندگان مجلس نهم با توجه به «شاخص های يک قانون خوب» و «معيارهای نظارت صحيح»، به وظايف خود عمل کنند.

ايشان در همين زمينه، نظارتهای ناشی از نيتهای نادرست، نظارتهای جانبدارانه و ضدجانبدارانه و نيز نظارتهايی را که عمق يابی نمی کند، از جمله نظارتهای نادرست دانستند و افزودند: اينگونه کارها، نشان خواهد داد مجلس به معنای حقيقی کلمه، زنده نيست. رهبر انقلاب اسلامی، حضور مفيد و فعال در صحن علنی مجلس و کميسيونها را از ديگر نشانه های زنده بودن مجلس برشمردند و خاطرنشان کردند: حضور نامرتب و غيرمفيد در جلسات و کميسيونها از جمله گرفتاريهايی است که مجلس نهم، سعی کند آن را واقعاً برطرف نمايد.

حضرت آيت الله خامنه ای حضور فعال در فضای سياسی کشور و منطقه و جهان را از ديگر ضروريات يک مجلس زنده و پرنشاط برشمردند و افزودند: مجلس صحنه نمايانی از «انقلاب، افکار عمومی و سياستهای کلان» کشور است و بايد در حوادث و مسائل داخلی و خارجی، مواضع مشخصی داشته باشد.

رهبر معظم انقلاب با اشاره به حوادث و تحولات عميق و پرشتاب منطقه افزودند: امروز در منطقه غوغايی است و در اين منطقه مهم که قلب دنيا به شمار می رود، اوضاع عجيبی حاکم شده است.

ايشان خاطرنشان کردند: اگر نمايندگان مجلس درباره حوادث منطقه، در وقت مناسب، مواضع مناسبی بگيرند، حتماً در افکار عمومی ملتهای منطقه و کشورهای مؤثر در تحولات منطقه، تأثيرگذار خواهد بود.

حضرت آيت الله خامنه ای، در ادامه سخنانشان به تشريح دومين وی‍ژگی ضروری مجلس يعنی سالم بودن پرداختند.

ايشان، برخورداری مجلس و فردفرد نمايندگان مردم را از سلامت «سياسی، اخلاقی و مالی» کاملاً ضروری برشمردند و افزودند: اگر گرايشی ولی کوچک در منافات با برخی اصول انقلاب در مجلس شکل بگيرد اين نشانه عدم سلامت سياسی مجلس است.

رهبر انقلاب بی توجهی به دغدغه ضروری احساس وظيفه، بی مبالاتی درباره مسائل مالی را از ديگر نشانه های ناسالم بودن مجلس خواندند و افزودند: هیأت رئيسه و نمايندگان تلاش کنند مجلس نهم در زمينه کاهش هزينه های بيهوده، الگو شود.

ايشان خاطرنشان کردند: البته در ميان نمايندگان مجلس کسانی که در اين زمينه ها بخوبی احتياط و مراقبت می کنند کم نيستند و اين واقعيت مهم و تحسين برانگيز، نيازمند شکرگذاری است.

حضرت آيت الله خامنه ای با اشاره به تأکيد چند سال قبل ايشان در زمينه خودنظارتی مجلس افزودند: البته در اين مورد، قانونی هم تصويب شده و لازم است نمايندگان با خود نظارتی و مراقبت دائم از خود و ديگر نمايندگان، از سلامت مجلس صيانت کنند.

پرهيز از تعرض به آبروی ديگران از ديگر مسائلی بود که رهبر انقلاب اسلامی آن را از نشانه های مهم سلامت مجلس خواندند.

ايشان به منتخبان ملت خاطرنشان کردند: متوجه باشيد که شما از پشت بلندگويی ملی حرف می زنيد و لازم است از تعرض به آبروی ديگران، بيان اتهاماتی که ثابت نشده است و طرح مسائل خصوصی افراد بشدت پرهيز کنيد.

هياهو و جنجال برخی نمايندگان هنگام حرف زدن ديگر نمايندگان و يا مسئولان دولتی، ‌انتقاد صريحی بود که حضرت آيت الله خامنه ای بيان کردند.

رهبر انقلاب تأکيد کردند: مجلس جای گفتگوی حکيمانه و خردمندانه است و اين مسئله با هياهو هنگام حرف زدن ديگران کاملاً منافات دارد و اين عادت بسيار بد و حيرت انگيز بايد در مجلس شورای اسلامی ريشه کن شود.

حضرت آيت الله خامنه ای استقلال مجلس را مسئله ای بسيار مهم و از نشانه های سلامت نهاد قانونگذاری دانستند و خاطرنشان کردند: در همه دولتهای گذشته و همه دوره های مجلس اين تذکر داده شده است که نبايد به اسم استقلال مجلس، درباره هر مسئله ای به دولت معترض شد، مجلس اگر نظر مخالفی دارد می تواند با پرهيز از اينگونه برخوردهای غيرمفيد، در آن زمينه، قانون بگذارند.

حضرت آيت الله خامنه ای همچنين اتحاد و همدلی را، مسئله و ضرورت مهم روز خواندند و افزودند: معنای اين مسئله همسان بودن فکرها نيست و کسی از بيان اختلاف نظرها، ابايی ندارد اما بايد کاملاً مشخص باشد که در عين اختلاف نظر و سليقه، دستهای مسئولان در دست يکديگر است و همه با هم در مسير اعتلای کشور و تحقق اهداف انقلاب،‌ به پيش می روند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی دوئيت و تفرقه را نشانه ضعف خواندند و افزودند: در زمينه اختلاف نظرها نيز مراجع حل اختلاف مشخصند و مراجعه به قانون يا نظر شورای نگهبان، تکليف همگان را مشخص می کند و در هر حال بايد اتحاد و همدلی مسئولان بروز بيايد.

ايشان در همين زمينه افزودند: البته همه دو سه طرف موجود از مذمت اختلاف سخن می گويند اما در عمل نمونه های اختلاف، گاه ديده می شود که همه مسئولان و دستگاهها در درون خود و در ارتباط با يکديگر بايد اتحاد و همدلی را حفظ و تقويت کنند.

ايشان همچنين با تشکر از سخنان خوب و مفيد آقای لاريجانی رئيس مجلس شورای اسلامی افزودند: اميد واثق وجود دارد که مجلس با استقلال، آزاد فکری، رعايت مصالح کشور، احساس شجاعت در مقابل دشمن و اميد به آينده، فعاليتهای خود را برنامه ريزی و پيگيری کند.

رهبر انقلاب در پايان سخنانشان، آينده روشن ملت و نظام را، حقيقتی بشارت داده شده خواندند و با تجليل از ايمان ملت و جوانان خوب کشور افزودند: به ياری پروردگار محور حرکت عمومی کشور، تفکر و جهت گيری دينی و اسلامی است.

حضرت آيت الله خامنه ای ابراز اميدواری کردند: به اذن الهی در اين دهه که دهه پيشرفت و عدالت است ايران به پيشرفت محسوسی دست يابد و در پايان دوره ميزان چشمگيری از عدالت در کشور محقق شود.

در ابتدای اين ديدار و پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، آقای دکتر لاريجانی رئيس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ادوار مختلف قانونگذاری در ايران، دوران قانونگذاری بعد از انقلاب اسلامی را شکوفاترين دوران پارلمانی کشور برشمرد و افزود: در اين دوره با تصويب ميزان قابل توجهی از قوانين و اتکاء به جنبه ی آزادی و مبانی دينی، حرکت رو به جلوی کشور رقم خورده است.

وی همچنين بر ضرورت تدوين نقشه راه مناسب برای تأمين منافع ملی و زمينه سازی برای آرامش پويا در کشور تأکيد و رصد دائمی حوادث کشور و دفاع از حقوق ملی را از وظايف مجلس شورای اسلامی توصيف کرد.

رئيس مجلس شورای اسلامی همچنين با بيان گزارشی از ترکيب کمی و کيفی منتخبان اين دوره مجلس شورای اسلامی، پايبندی به آرمانهای انقلاب اسلامی و شجاعت در دفاع از حقوق ملت را از ويژگی های بارز نمايندگان مجلس شورای اسلامی دانست.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016