یکشنبه 1 مرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

طالبان پاکستان: واکسن فلج اطفال ممنوع!

در پاکستان هزاران کودک در معرض خطر فلج اطفال قرار دارند. اسلام‌گرایان مسلح در اعتراض به حملات پهپادهای آمریکایی و کشتن اسامه بن‌لادن، واکسیناسیون کودکان در برابر فلج اطفال را ممنوع کرده‌اند. پزشکان به وحشت افتاده‌اند!

به گزارش خبرگزاری آلمان از اسلام‌آباد، در مناطق وسیعی از پاکستان واکسن فلج اطفال ممنوع شده است. اسلام‌گرایان افراطی طالبان مانع از آن می‌شوند که ساکنان منطقه کودکان خود را در برابر فلج اطفال واکسینه کنند.

فلج اطفال تقریبا در همه‌ی نقاط جهان ریشه‌کن شده است، تنها در نیجریه، افغانستان و پاکستان هنوز آثار این بیماری وجود دارد. اکنون در مناطق قبیله‌نشین در شمال‌غربی پاکستان، جایی که اسلام‌گرایان در آنجا حضور و نفوذ دارند واکسیناسیون کودکان ممنوع شده است.

علت این اقدام طالبان، اعتراض به حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در این مناطق و نیز کشته‌شدن اسامه بن‌لادن، رهبر القاعده عنوان شده است. طالبان پاکستان در این مناطق با القاعده مرتبط و با این شبکه همراهی و هم‌آوایی دارند. طالبان ادعا می‌کنند که‌ در میان پزشکانی که برای واکسینه کردن کودکان به منطقه می‌روند، "جاسوسانی" وجود دارند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


مقام‌های بهداشت و درمان پاکستان هشدار می‌دهند که ممنوعیت واکسیناسیون فلج اطفال زندگی صدها هزار کودک را در معرض خطر قرار می‌دهد. اما آنها در برابر اسلام‌گرایان مسلح که مانع این کار می‌شوند قادر به هیچ کاری نیستند.

"مظهر نیسار" از کارمندان مرکز کنترل فلج اطفال در منطقه می‌گوید بیش از ۲۰۰ هزار کودک واکسینه نشده‌اند. این کودکان در برابر این بیماری آسیب‌پذیر هستند. بیماری اطفال می‌تواند به فلج شدید و دائمی، یا حتی مرگ کودکان منجر شود.

حافظ ‌گل بهادر، یکی از فرماندهان طالبان در وزیرستان شمالی از نخستین کسانی بود که از واکسیناسیون کودکان جلوگیری کرد. بهادر مدعی است جاسوسان در لباس مددکار بهداشتی برای واکسیناسیون وارد منطقه می‌شوند و اطلاعات لازم را برای حملات هواپیماهای بدون سرنشین جمع‌آوری می‌کنند.

در وزیرستان جنوبی، مولوی ناظر، یکی دیگر از فرماندهان طالبان اعلامیه‌هایی در منطقه پخش کرده که در آنها آمده است: «در پوشش واکسیناسیون فلج اطفال، حلقه جاسوسان آمریکا و متحدان آن فعالیت می‌کنند. آنها برای شما مرگ و نابودی، در قالب حملات پهپادها به ارمغان می‌آورند».

تلاش بی‌نتیجه دولت پاکستان

از هنگام کشته‌شدن اسامه بن‌الان در سال ۲۰۱۱ اسلام‌گرایان ادعا می‌کنند که مخفیگاه بن‌لادن در ابیت‌آباد پاکستان در قالب یک پروژه‌ی ساختگی واکسیناسیون فلج اطفال توسط یک پزشک پاکستانی کشف شده است. بنابر این ادعا، این پزشک پاکستانی به آمریکایی‌ها کمک کرده که DNA خانواده بن‌لادن را آزمایش و محل اقامت او را کشف کنند.

این پزشک پاکستانی که شاکیل آفریدی نام دارد در ماه مه گذشته به ۳۳ سال زندان محکوم شد. سازمان بهداشت جهانی ادعای اسلام‌گرایان را رد می‌کند که دکتر آفریدی پروژه واکسیناسیون را اجرا کرده است.

تلاش دولت پاکستان برای متقاعد کردن بزرگان مناطق قبیله‌نشین وزیرستان به این که میان واکسیناسیون فلج اطفال و حملات هواپیماهای بدون سرنشین ارتباطی وجود ندارد، تاکنون بی‌نتیجه بوده است. حملات پهپادهای آمریکایی در این مناطق قربانیان بی‌گناه نیز به همراه داشته است، با این حال دولت آمریکا هواپیماهای بدون سرنشین را ابزاری موثر در مبارزه علیه اسلام‌گرایان مسلح در منطقه می‌داند.

روزنامه پاکستانی "داون" گزارش داده که شورای قبایل در وزیرستان شمالی نیز هفته گذشته از تصمیم طالبان برای جلوگیری از واکسیناسیون کودکان حمایت کرده است. این حمایت تا توقف حملات پهپادهای آمریکایی ادامه خواهد داشت.

جدا از اتهام جمع‌آوری اطلاعات برای حملات پهپادها، گروه‌های امدادی برای واکسیناسیون کودکان حتی خارج از مناطق قبیله‌نشین نیز با مشکل مواجه‌اند: سال‌هاست که این شایعه در جریان است که واکسیناسیون فلج اطفال توطئه‌ای مخفیانه برای کاهش میزان زادوولد در میان مسلمانان است. برای برخی دیگر واکسیناسیون ناقض اصول و باورهای دینی آنهاست.

چند روز پیش یکی از مددکاران بهداشتی هنگامی که می‌خواست به کودکی واکسن فلج اطفال بزند از سوی پدر آن کودک مورد ضرب و شتم قرار گرفت. در کراچی خودروی یکی از پزشکان به گلوله بسته شد. این پزشک با سازمان بهداشت جهانی علیه فلج اطفال همکاری می‌کرد.

جلوگیری از واکسیناسیون فلج اطفال مانعی عمده در پاکستان در مبارزه علیه این بیماری است. در سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۹۸ مورد از این بیماری در این کشور ثبت شده، اما امسال ۲۳ مورد گزارش شده که موفقیتی نسبی را نشان می‌دهد. جلوگیری از واکسیناسیون می‌تواند به بازگشت و گسترش دوباره این بیماری خطرناک منجر شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016