چهارشنبه 29 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

پایان نشست قاهره برای حل بحران سوریه بدون نتیجه‌ای مشخص

دويچه وله ـ گروه چهارجانبه حل بحران سوریه در نشست قاهره بی‌آنکه به نتیجه‌ مشخصی دست یابد برای ادامه گفت‌وگو در نیویورک در همین ماه به توافق رسید. وزیر خارجه مصر گفت، به سرعت نمی‌توان به نتایج ویژه دست یافت.


خبرگزاری رسمی مصر "منا" روز سه‌شنبه (۱۸ سپتامبر/۲۸ شهریور) از اتفاق نظر گروه چهارجانبه حل بحران سوریه در نشست قاهره برای ادامه گفت‌وگوها در همین ماه خبر داد.

در این نشست که شامگاه دوشنبه (۲۷ شهریور) در پایتخت مصر برگزار شد وزیر خارجه عربستان حضور نداشت. وزرای خارجه، ایران، ترکیه و مصر که نتوانستند به نتیجه مشخصی دست یابند توافق کردند که گفت‌وگوها در اواخر ماه سپتامبر و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ادامه یابد.

عدم دست‌یابی به نتیجه‌ای قابل ملاحظه

محمد کامل عمرو، وزیر خارجه مصر در پایان نشست قاهره گفت: «بسیار زود است بگوییم به نتایج ویژه‌ای دست یافته‌ایم.»



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


او افزود: «ما برای دست‌یابی هر چه سریع‌تر به برنامه‌ای به منظور پایان دادن به خونریزی در سوریه گفت‌وگو و تبادل نظر کردیم.»

نشست گروه چهارجانبه حل بحران سوریه که به ابتکار و پیشنهاد محمد مرسی، رئیس جمهور مصر بر پا شد، ادامه گفت‌وگوهای معاونان وزرای امور خارجه کشورهای عضو این گروه است که هفته پیش در قاهره انجام گرفت.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، رهبر مصر که می‌خواهد نقشی فعال در حل بحران سوریه ایفا کند روز سه‌شنبه (۱۸ سپتامبر) با وزرای خارجه ایران و فرانسه دیدار کرد.

تأکید بر ضرورت حضور سعود الفیصل

احمد داود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه پس از پایان نشست قاهره حضور عربستان در گفت‌وگوهای گروه چهارجانبه را "حیاتی" خواند.

وی گفت: «تبادل نظر با عربستان سعودی لازم است، چون این کشور نقشی کلیدی در تلاش برای دست‌یابی به راه حل بحران سوریه بر عهده دارد.»

سخنگوی ریاست جمهوری مصر و یک مقام اتحادیه عرب علت غیاب وزیر خارجه عربستان را مشکلات جسمانی وی عنوان کردند.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در نشست روز سه‌شنبه (۲۸ شهریور) خود با رسانه‌ها در تهران در این باره گفت: «اخباری که ما در دست داریم حاکی از این است که وزیر خارجه عربستان به لحاظ جسمی شرایط حضور در این نشست را نداشته است.»

طی ماه‌های گذشته تنش میان ایران و عربستان بالا گرفته است تا جایی که مسئولان ارشد عربستان حاضر به شرکت در نشست غیر متعهدها در تهران نشدند. عربستان همچنین بر خلاف ایران که حامی سرسخت رئيس جمهور سوریه است همراه با مصر خواستار کناره‌گیری بشار اسد شده است.

مهمان‌پرست همچنین گفت، ایران خواستار افزودن شدن چند کشور دیگر به چهار کشور فعلی عضو گروه چهارجانبه حل بحران سوریه است.

وی افزود: «ما معتقديم، اگر طرف‌های درگير بر روی چارچوب و اصول اصلی توافق كنند می‌‌توان قدم‌های‌ مثبت و بعدی‌ را برداشت و شاهد پيشرفت در حل موضوع سوريه بود.»

پیشنهادهای صالحی در نشست قاهره

علی اکبر صالحی‌، وزیر خارجه ایران در نشست قاهره برای برون‌ رفت از بحران سوریه برنامه‌ای ارائه کرد که خبرگزاری ایرنا از آن به عنوان "نقشه راه" یاد کرده است.

ایرنا نوشته است که صالحی «توقف درگیری و خشونت به طور همزمان توسط طرفین در سوریه، ضرورت حل مسالمت‌آمیز بحران بدون دخالت خارجی و توقف هرگونه حمایت های مالی، نظامی و آموزشی از معارضین دولت دمشق» را پیشنهاد کرده است.

وزیر خارجه ایران همچنین خواستار شروع گفت وگو بین دولت سوریه و مخالفان و همچنین تشکیل کمیته آشتی ملی با مشارکت همه جریانات و گروه‌ها شده است.

علی اکبر صالحی روز سه‌شنبه (۲۸ شهریور) همچنین با محمد مرسی، رئيس جمهور مصر در کاخ ریاست جمهوری مصر در قاهره دیدار و گفت‌وگو کرد.

محمد مرسی، رئیس جمهور مصر در این دیدار بر آمادگی کشورش برای هر گونه همکاری برای حل مشکلات منطقه‌ای تأکید کرد.

صالحی قرار است روز چهارشنبه (۲۹ شهریور) به سوریه سفر کند. ایرنا می‌نویسد، وی در این سفر با ولید معلم، همتای سوری خود دیدار و از جمله بر لزوم گفت‌وگو برای از میان برداشتن مشکلات جاری سوریه تأکید خواهد کرد.

ایران حامی جدی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه است. در حالی که مصر، ترکیه و عربستان خواستار برکناری اسد برای استقرار صلح در این کشور شده‌اند. ایران ترکیه و عربستان را به حمایت نظامی از شورشیان سوریه متهم کرده است.

از مارس ۲۰۱۱ تا کنون که اعتراض‌های ضد اسد سوریه را فرا گرفته بیش از ۲۰ هزار نفر جان خود را طی خشونت‌ها و درگیری‌ها از دست داده‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016