چهارشنبه 29 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مصر حمایت ایران از اسد را مانع از سرگیری روابط خواند

بی بی سی ـ یک مقام دولتی مصر می گوید که محمد مرسی، رئیس جمهور این کشور، برای برقراری رابطه سیاسی با ایران پیش شرط گذاشته است.

یاسر علی، سخنگوی ریاست جمهوری مصر، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که آقای مرسی در ملاقات با علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران که به قاهره رفته بود، گفته است تا زمانی که جمهوری اسلامی از دولت بشار اسد در سوریه حمایت می کند، امکان برقراری رابطه دیپلماتیک مصر با ایران وجود ندارد.

ایران بیش از سی سال پیش به دستور آیت الله روح الله خمینی، موسس جمهوری اسلامی، رابطه سیاسی خود را با مصر قطع کرد و این رابطه هنوز برقرار نشده است.

دلیل تصمیم آیت الله خمینی، عادی سازی روابط اسرائیل و مصر بر اساس قرارداد کمپ دیوید بوده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


ایران در از اواخر دولت محمد خاتمی به از سرگیری روابط با مصر تمایل داشت. محمود احمدی نژاد طی هفت سال گذشته، علاقه زیادی به عادی سازی روابط با مصر نشان داده و در زمان ریاست جمهوری حسنی مبارک اعلام کرده بود آماده است در صورت موافقت مصر، در کمتر از ۲۴ ساعت سفارتخانه ایران در قاهره را بازگشایی می کند.

رئیس جمهور مصر و مخالفت با حکومت اسد

از زمان تحولات سیاسی مصر که به کناره گیری آقای مبارک و به قدرت رسیدن اسلامگرایان منجر شد، ایران خود را یکی از حامیان قیام مخالفان حسنی مبارک دانسته است.

در گرماگرم تحولات مصر، آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی در مراسم نماز جمعه تهران، خطبه ای به زبان عربی خطاب به مخالفان حکومت آقای مبارک ایراد کرد.

مقام های جمهوری اسلامی در زمان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری مصر، آشکارا از آقای مرسی اسلامگرا در برابر رقیب سکولارش حمایت می کردند.

با اینهمه، با وجود انتخاب محمد مرسی به ریاست جمهوری مصر، به نظر نمی رسد که عادی سازی روابط دو کشور، چنانکه مقام های جمهوری اسلامی انتظار داشتند، به سادگی امکان پذیر شده باشد.

بر اساس گزارش ها، آقای مرسی روز سه شنبه بیست و هشتم شهریور (۱۸ سپتامبر) به آقای صالحی گفته است نمی تواند افکار عمومی مصریان علیه اقدامات خشونت آمیز دولت بشار اسد را نادیده بگیرد.

ایران از مهمترین حامیان حکومت بشار اسد در سوریه است و آیت الله علی خامنه ای، سوریه را خط مقدم مقاومت در برابر اسرائیل خوانده است.

آقای مرسی اوایل شهریور ماه در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه اجلاس سران غیر متعهدها در تهران هم انتقادات صریحی از حکومت سوریه کرد.

توقف رئیس جمهوری مصر در تهران تنها چند ساعت به طول انجامید و آقای مرسی پس از دیداری تشریفاتی با رئیس جمهوری ایران و بدون ملاقات با آیت الله خامنه ای، تهران را ترک کرد.

ماجرای جنجال برانگیزی هم که در اجلاس تهران روی داد و انعکاس گسترده ای یافت، تحریف سخنرانی محمد مرسی هنگام پخش ترجمه همزمان آن از تلویزیون دولتی ایران بود.

در ترجمه اظهارات آقای مرسی علیه حکومت سوریه، بخش هایی از اظهارات او تغییر یافت و نام کشور بحرین هم به جای سوریه پخش شد که اعتراض رسمی دولت های مصر و بحرین را به دنبال آورد.

با اینهمه، برخی مقام های ایران گفتند امکان سخنرانی ضد سوری آقای مرسی در تهران "نشانه سعه صدر جمهوری اسلامی" بوده است، هر چند مشخص نیست که به چه صورت امکان داشت از ایراد این سخنرانی در یک اجلاس بین المللی جلوگیری به عمل آید.

رئیس جمهور مصر، پیش شرط برقراری رابطه با ایران در را جریان حضور علی اکبر صالحی در قاهره اعلام کرده است.

آقای صالحی در سفر دو روزه به مصر در نشستی با حضور وزیران خارجه مصر و ترکیه شرکت کرد که با هدف یافتن راهی برای حل بحران سوریه برگزار شده بود.

این نشست به پیشنهاد رئیس جمهور مصر تشکیل شد و بدون دستیابی به نتیجه ای مشخص، پایان یافت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016