پنجشنبه 30 اردیبهشت 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

دفاتر مرکزی ۱۶۳ شرکت دولتی باید تهران را ترک کنند، دویچه وله

بر اساس مصوبه دولت، ۱۶۳ شرکت و موسسه دولتی که حوزه فعالیت آن‌ها در خارج از تهران است، موظف شده‌اند دفاتر مرکزی خود را از تهران به شهرهای دیگر انتقال دهند. این، نخستین مرحله اجرای طرح تمرکز زدائی از پایتخت است.

بر پایه گزارش خبرگزاری کار ایران، معاون اول محمود احمدی‌نژاد روز چهارشنبه (۲۹ اردی‌بهشت). دستورالعمل انتقال ۱۶۳ شرکت دولتی را ابلاغ کرد. این دستور العمل، به عنوان نخستین مرحله تمرکز زدائی از تهران، در مرحله نخست، شرکت‌هائی را دربر می‌گیرد که در خارج از پایتخت فعالیت دارند، اما دفاتر مرکزی آن‌ها در تهران است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 




به کجا می‌روند؟

این که دفاتر مرکزی شرکت‌های دولتی به کدام استان‌ها و شهرها منتقل می‌شود، هنوز روشن نیست. قرار است دبیرخانه "کارگروه انتقال کارکنان دولت از شهر تهران" در معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی نهاد ریاست‌جمهوری مستقر شود و هماهنگی این انتقالات را به عهده بگیرد.

استانداری‌های سراسر کشور ماموریت یافته‌اند که زمینه پذیرش موسسات انتقالی را فراهم کنند. دولت اعلام کرده است به استاندارانی که در این زمینه موفق شوند، نشان لیاقت خواهد داد.

شرکت سهامی هواپیمائی خدمات ویژه، شرکت‌های سهامی کشت و صنعت بهشتی، رجائی، جیرفت، هفت تپه، پرورش کرم ابریشم ایران، مجتمع گوشت فارس و دهها شرکت دیگر حوزه کشاورزی و دام‌پروری، در شمار موسساتی هستند که ملزم به انتقال از تهران شده‌اند.

از میان صنایع سنگین، ذوب آهن اصفهان، ذغال سنگ کرمان، سنگ‌آهن مرکزی ایران، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، صنایع مس ایران، آلومینیوم ایران، پتروشیمی رازی، کمباین‌سازی ایران و ماشین سازی‌های اراک، تبریز و لرستان، موظف به انتقال دفاتر مرکزی خود از تهران شده‌اند.

انتقال پادگان‌ها و دانشگا‌ه‌ها

طرح تمرکز زدائی، تنها شرکت‌های دولتی را در بر نمی‌گیرد، بلکه برخی از پادگان‌ها و دانشگاه‌ها را نیز موظف به انتقال می‌کند. به گزارش ایلنا، ۳ وزارتخانه "علوم، تحقیقات و فن‌آوری"، "بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" و آموزش و پرورش موظف شده‌اند نسبت به کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی تهران اقدام کنند و تسهیلات انتقال و پذیرش دانشجویان را در کلان‌شهرها و سایر شهرهای ایران فراهم آورند.

کارگروه انتقال دولت در نهاد ریاست‌جمهوری، همچنین وزارت علوم و تحقیقات و فن‌آوری را موظف کرده است که طرح‌های دانشگاه‌ها را، برای کاهش جمعیت تهران، جمع‌‌آوری و به این کارگروه اعلام کند.

از سوی دیگر، دولت از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خواسته است در چارچوب قانون فروش و انتقال پادگان‌ها و سایر اماکن نیروهای مسلح به خارج از حریم شهرها اقدام کند. قانون فروش پادگان‌ها در سال ۱۳۸۸ از تصویب دولت گذشته است.

انتقال بازنشستگان

گزارش ایلنا درباره این نقل و انتقالات، نشان می‌دهد که برنامه تمرکز زدائی دولت احمدی‌نژاد ابعادی بسیار گسترده‌تر از کاهش تعداد دانشجویان در تهران دارد. براساس اولویت‌هائی که دولت تعیین کرده، در مرحله نخست شرکت‌های دولتی مستقر در تهران، سپس موسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به دستگاه‌های اجرائی، موسسات و نهادهای عمومی و سازمان‌های وابسته به وزارت‌خانه‌ها باید تهران را ترک کنند.

دولت حتی در تلاش ایجاد مشوق‌هائی برای بازنشستگان است تا در پایان خدمات دولتی خود به خارج از تهران نقل مکان کنند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016