شنبه 3 تیر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مواد مخدر،‌ عامل اصلی وقوع آسیب های اجتماعی در كشور

تهران - اعتیاد، پدیده ای خانمان سوز است كه در یك چشم بر هم زدن،‌ زندگی را نابود و خانواده ای را از هم می پاشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، افرادی كه خواسته یا ناخواسته در دام اعتیاد گرفتار می شوند، آینده خود و فرزندانشان را در پرده ای از تاریكی فرو می برند و گاهی اوقات هم با مرگ دست و پنجه نرم می كنند.

از نگاهی دیگر، مواد مخدر به آن دسته از تركیبات شیمیایی گفته می‌شود كه مصرف آنها باعث دگرگونی در سطح هوشیاری مغز شده و بر اساس قانون خرید و فروش آن ممنوع است.

تحقیقات نیز نشان داده كه چنانچه یكی از افراد خانواده به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا كند، كانون گرم خانواده به سرعت فرو می پاشد و متاسفانه در شرایط كنونی، فرزندان پسر در راه پدر یا مادر معتاد خود گام برداشته و خرید و فروش مواد را به عنوان یك شغل انتخاب كرده اند.

به گفته صاحبنظران، در شرایط كنونی مصرف مواد مخدر به حاشیه شهرها كشیده شده و تعداد این افراد كه به معتادان حاشیه نشین معروف شده اند، بیشتر و بیشتر می شود.

‌به جرات می توان گفت كه قاچاق بی رویه و بی اندازه مواد مخدر كه اكنون به طور آشكار در مناطق مرزی كشور به چشم می خورد، مهم ترین آسیب اجتماعی است.

بر اساس گزارش رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر، حدود دو میلیون نفر معتاد در كشور وجود دارد و 800 هزار نفر نیز بصورت تفننی از این مواد استفاده می كنند.

بر اساس آمارهای موجود، سالانه حدود هشت درصد به جمع معتادان كشور افزوده می شود و با توجه به رشد 6/2 درصدی جمعیت كشور، رشد آمار معتادان سه برابر رشد جمعیت كشور است.

گزارش های منتشر شده در كشور نیز نشان می دهد 70 درصد معتادان متاهل هستند و روزانه حدود 600 نفر در رابطه با مواد مخدر دستگیر می شوند و ماهانه 100 نفر به دلیل مصرف این مواد جان خود را از دست می دهند.

معتادان ایرانی سالانه دو تریلیون و 687 میلیارد و 990 میلیون و 922 هزار تومان یعنی حدود سه میلیارد دلار صرف مواد مخدر می كنند.

آخرین بررسی های كشور سال 83 نشان می دهد،مواد مخدر حدود 10 هزار میلیارد تومان به اقتصاد كشور لطمه می زند و بر اساس این گزارش از این 10 هزار میلیارد تومان چهار هزار و 700 میلیارد تومان هزینه مصرف كننده هاست كه به جیب قاچاقچی ها می رود.

' محمد حسین غلامی ' استاد دانشگاه و روانپزشك در این زمینه به خبرنگار ما می گوید: بیشترین آسیب های ناشی از فروش، توزیع و مصرف مواد مخدر مربوط به مناطق پرجمعیت و حاشیه شهر است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 




وی با بیان اینكه منشای 70 درصد آسیب های اجتماعی، اعتیاد است، می افزاید: مصرف مواد مخدر از آسیب هایی است كه بزه های دیگر را نیز ایجاد می كند و كودكان و نوجوانانی كه پدر یا مادر خود را در حال نئشگی و مصرف مواد مخدر می بینند، دچار اختلالات روانی می شوند.

غلامی، سرقت، تكدی گری و فرار كودكان و نوجوانان از منزل را از جمله آسیب هایی می داند كه ریشه آن مصرف مواد مخدر والدین است و در این زمینه اظهار می دارد:با مصرف مواد فرد از طبقه اجتماعی كه در آن قرار دارد، نزول پیدا می كند و جایگاه شغلی و خانوادگی خود را به مرور زمان از دست می دهد.

این روانپزشك به لزوم اقدامات پیشگیرانه اشاره می كند و می گوید: باید سیستم های حمایتی، خدمات مشاوره ای و اقدامات مقابله ای از جمله پاكسازی مناطق حاشیه نشین از مصرف مواد مخدر معتادان فعال تر شود تا گرایش به اعتیاد و مصرف مواد مخدر كاهش یابد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016