شنبه 19 اردیبهشت 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

يافته‌هاي محققان ايراني پيرامون خواص ضد سرطاني زعفران، ايسنا

به زعم محققان بيوشيمي باليني دانشگاه تربيت مدرس، كاربردهاي متنوع زعفران به عنوان آنتي اكسيدان، ضد سميت ژن و ضد سرطان ناشي از حضور متابوليت‌هاي ثانويه و مشتقات آن (سافرانال، پيكروكروسين، كروسين و كروستين) است كه با DNA و اليگونوكلئوتيدها ميان كنش داده و در آنها تغيير ساختاري القا مي‌كنند.




تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 




به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ريحانه هوشيار، دانش‌آموخته بيوشيمي باليني دانشگاه تربيت مدرس در قالب طرح پايان نامه كارشناسي ارشد خود، ميان كنش دو كاروتنوييد (كروسين، كروستين) و دو منوترپن آلدئيد - پيكروكروسين و سافرانال - را كه مسوول رنگ، عطر و طعم زعفران هستند با DNA و اليگونوكلئوتيدهاي خاص بررسي كرده است.

مطالعه طيف‌هاي CD نشان داد كه ميان كنش كلروتنوئيدها و پيكروكروسين با اين ساختارها از طريق مكانيزم غير فروروندگي و اتصال به شيار كوچك صورت مي‌گيرد و اگر چه سافرانال تغييرات ساختاري مشابهي بر DNA (حاوي 56 درصد AT) و اليگونوكلئوتيد AT داشت، نتايج سي دي نشان داد كه توالي‌هاي غني از سيتوزين تغيير از ساختار دو رشته‌يي B را به شكل سه رشته‌يي سبب مي‌شود.

توالي‌هاي ويژه غني از سيتوزين و گوانين، ساختارهاي چهار رشته‌يي را تشكيل مي‌دهند.

اين توالي‌ها در بدن موجود زنده در نواحي خاصي از ژن مثل تلومرهاي انتهايي كروموزوم و نواحي تنظيمي انكوژن‌ها حضور دارند.

نتايج اين پژوهش نشان داد كه اجزاي زعفران با اين نواحي ميان كنش و آنها را پايدار مي‌كنند.

مشخص شده است كه جدا شدن هيستون H1 از DNA رابط براي انجام رونويسي ژن‌ها ضروري است از اين رو اجزاي زعفران بر كمپلكس DNA ـ H1 به عنوان مدلي از كروماتين، مورد توجه قرار گرفت، به علاوه يك توالي با تمايل بالا براي H1 به منظور مشخص شدن مكانيزم ميان كنش در حضور اجزاي زعفران نشان داد.

اين مشاهدات منجر به پيشنهاد مكانيزمي مي‌شود كه در آن تخليه H1 رونويسي برخي از ژن‌ها را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

به طور كلي كاربردهاي متنوع زعفران به عنوان آنتي اكسيدان، ضد سميت ژن و ضد سرطان ناشي از حضور متابوليك‌هاي ثانويه و مشتقات آن (سافرانال، پيكروكروسين، كروسين و كروستين) است كه با DNA و اليگوئوكلئوتيدها ميان كنش داده و در آنها تغيير ساختاري القا مي‌كنند.

گفتني است، اين پژوهش با راهنمايي دكتر زهرا بطحايي، عضو هيات علمي دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد.


ارسال به بالاترین | Share | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016