شنبه 17 مهر 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

چرا کامپیوترهای شخصی هنوز زنده‌اند؟ دنیای اقتصاد

روزنامه‌ی دنیای اقتصاد، دریک مایر (مدیر شرکت AMD) - بسیاری از خبرگان جهان آی تی از مرگ کامپیوترهای شخصی صحبت می‌کنند. هر زمانی که یک محصول جدید کامپیوتری متولد می‌شود یا نرم‌افزاری تازه بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد موضوع «پایان عصر کامپیوترهای شخصی» مرتبا تکرار می‌شود. یک لپ‌تاپ تازه، یک گوشی هوشمند پیشرفته، رایانه‌های لوحی متعدد، رایانش ابری و سیستم عامل‌های جدید همه و همه با شعارهای جدیدی مبنی بر ایجاد عصری جدید پا به میدان می‌گذارند.




تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




نخبگان صنعت نیز از چنین گمانه‌زنی‌هایی دور نیستند. جان دوراک، سوم سپتامبر گفته بود: «بازار داغ کامپیوترهای شخصی کاملا از میان رفته است». او تاکید می‌کند: «کامپیوترهای شخصی به زودی در تعمیرگاه‌های کامپیوتر کاملا از بین می‌روند... این صنعت به زیر آب رفته است.» از نظر ماندگاری دوراک درست می‌گوید. با این حال او دو نکته کلیدی را فراموش کرده است: اول اینکه در همین لحظه میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان صاحب کامپیوترهای شخصی شده‌اند یا آرزو دارند به زودی صاحب آن شوند. یا آن دسته از کسانی که هم‌اکنون یک کامپیوتر شخصی دارند مایل‌اند آن را به دو یا بیشتر افزایش دهند.

نکته دوم این است که ما هم‌اکنون در میان یک تغییر بزرگ تاریخی در زمینه استفاده از کامپیوتر هستیم. دوره‌ای کامپیوترها عمدتا ماشین‌های مبتنی بر دستورات متنی بودند و با دستورات عادی کاربران و عمدتا توسط میکروفن و کیبورد فعالیت می‌کردند حالا بسیاری از کامپیوترها حالتی پویا به خود گرفته‌اند و کنترل آنها به خارج از تصورات کشیده شده است. اجازه بدهید به چند آمار اشاره کنیم. به‌رغم ادامه بحران اقتصادی بازار کامپیوترهای شخصی در سال 2009 با رشد مواجه بود. بر اساس تحلیل‌های شرکت گارتنر امسال در این بازار بیش از 360 میلیون کامپیوتر شخصی به فروش رفته است و این به این معنا است که روزانه حدود 1 میلیون کامپیوتر شخصی در جهان به فروش می‌رود. همچنین شرکت تحقیقاتی IDC تخمین‌زده است که بازار کامپیوترهای شخصی تا سال 2015 به 630 میلیون دستگاه در سال خواهد رسید که این به معنای رشدی سالانه بیش از 12 درصد است. این آمارها واقعی است و نشان می‌دهد که این صنعت زنده است و این زنده بودن به دلیل نوآوری‌هایی است که شرکت‌ها بر اساس خواست مشتریان شان ارائه می‌دهند.

به عنوان مثال شرکت AMD به لطف بهره‌گیری از تکنولوژی APU توانسته ترکیبی از پردازش کامپیوتری و گرافیکی در یک چیپ را ارائه دهد موضوعی که یک نقطه عطف تکنولوژیک به شمار می‌آید. در حال حاظر کامپیوترهای شخصی توسط دو نوع چیپ CPU برای پردازش دستورات عادی و دستورات گرافیکی (فیلم و ویدئو ) هدایت می‌شوند. این تغییرات را باید با تولید گسترده محتوای مولتی‌مدیا و ویدئو در جهان متناسب ساخت. موضوعی که سیسکو اعتقاد دارد تا 90 درصد ترافیک اینترنت در جهان تا سال 2013 را در بر می‌گیرد. در حال حاضر در هر دقیقه 20 ساعت ویدئو روی یوتیوب آپلود می‌شود. در هر ثانیه 1000 عکس روی فیس بوک قرار می‌گیرد. پیش‌بینی می‌شود که کاربران کامپیوترهای شخصی هم اکنون 9 میلیارد فایل ویدئویی با کیفیت بالا روی سیستم‌هایشان ذخیره کرده‌اند و در صورتی که زیرساخت‌های ارتباطی فراهم شود بسیاری از آنها این فایل‌ها را برای یکدیگر ارسال خواهند کرد. همچنین گفته می‌شود که به زودی بازی‌های سه‌بعدی جهان کامپیوترهای شخصی را دگرگون
خواهد کرد. این همه معنایی تازه به کامپیوترهای شخصی خواهد بخشید. در واقع می‌توان گفت که دوره کامپیوترهای شخصی نه تنها به سر نیامده بلکه زمان ما تازه آغاز راهی بوده که کامپیوترهای شخصی در آن کاربرد پیدا کرده‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016