چهارشنبه 11 دی 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

گزارشگران بدون مرز از مقامات قضايی خواهان روشن شدن وضعيت حسين درخشان شد

گزارشگران بدون مرز دستگيری حسين درخشان را محکوم می‌کند. عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضاييه در روز سه‌شنبه ۱۰ دی ماه دستگيری اين وبلاگ نويس را رسما تائيد و اعلام کرد، يکی از اتهامات او در رابطه با نوشته های او "در باره ائمه اطهار" است. گزارشگران بدون مرز از مقامات قضايی می‌خواهد "اتهامات" عليه اين وبلاگ‌نويس که اين بازداشت طولانی مدت را توجيه می کند، مشخص کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


گزارشگران بدون مرز در اين باره اعلام می‌کند : " تائيد دستگيری رسمی حسين درخشان نمونه‌ای ديگر از محدوديت آزادی بيان در ايران است. اين شيوه دستگيری و چگونگی انتشار خبر آن اقدامی برای ايجاد رعب و وحشت در ميان وبلاگستان است. ما از مقامات قضايی خواهان مشخص کردن اتهامات اين وبلاگ‌نويس و آزادی وی بنا بر قوانين جاری کشور هستيم ."
بنا بر گفته عليرضا جمشيدی يکی از اتهامات وبلاگ نويس سايت سردبير خودم نوشته های او در باره " ائمه اطهار" است. و وی بايدتا تکميل پرونده در بازداشت بسر برد.
حسين درخشان در تاريخ ۱۱ آبان از سوی ماموران امنيتی در تهران دستگير شد. در تاريخ اول آذر ماه ژان فرانسوا ژوليارد دبير اول گزارشگران بدون مرز با ارسال نامه‌ای به ايت‌اله سيد محمود هاشمی شاهرودی رئيس قوه قضاييه جمهوری اسلامی خواهان روشن شدن "دلايل دستگيری اين وبلاگ‌نويس و بهره‌مند شدن وی بنا بر قوانين جمهوری اسلامی از حقوق خود" شد.
دبير اول گزارشگران بدون مرز در بخشی از نامه خود خظاب به آيت اله هاشمی شاهرودی نوشته بود : "شما بعنوان حافظ عدالت در جمهوری اسلامی ايران تنها مرجعی هستيد که می توانيد حقوق شهروندی اين زندانی را تضمين کنيد .ما از شما خواهان روشن کردن وضعيت حسين درخشان هستيم"
"در ۱۰ ارديبهشت ۱۳۸۳ شما با ارسال بخشنامه ای خطاب به کليه "مراجع قضايی انتظامی و اطلاعاتی ايران" بر رعايت حقوق شهروندان تاکيد کرديد. در اين بخشنامه گفته شده بود که " از ايذای افراد نظير بستن چشم و ساير اعضا تحقير و استخفاف به آنان اجتناب گردد، بازجويان و مأموران تحقيق از پوشاندن صورت و يا نشستن پشت سر متهم يا بردن آنان به اماکن نامعلوم و کلاً اقدامهای خلاف متعارف خودداری ورزند، هرگونه شکنجه متهم به منظور اخذ اقرار يا اجبار او به امور ديگر ممنوع بوده، محاکم و دادسراها حق دفاع را از متهمان و مشتکی عليهم سلب نکنند و فرصت استفاده از وکيل و کارشناس را برای آنان فراهم نمايند." و از همه اين ارگانها خواسته بوديد که قانون را رعايت کنند.
"در سال ١٣٨٤ دخالت شما در پرونده ی معروف به "سايت های اينترنتی" باعث روشن شدن موارد خلاف قانون و آزادی تعدادی از روزنامه نگاران و وبلاگ نويسان شد که بيگناه و بدون توجه به بخشنامه شما بازداشت و شکنجه شده بودند. امروز حسين درخشان با محروم شدن از حقوق اوليه و قانونی خود از جمله " فرصت استفاده از وکيل و کارشناس " و " بازداشت در مکانی نامعلوم" در همان شرايط و وضعيت قربانيان آن پرونده بسر می‌برد. نگذاريد همان اشتباه در دستگاه قضايی تکرار شود."
در سال ٢٠٠٨ ايران يکی از سرکوبگر‌ترين کشورهای در عرصه اينترنت بوده است. ده ها وبلاگ نويس برای انتشار مطالب بر روی سايت های خود بازداشت و مورد تهديد قرار گرفتند. هم اکنون پنج وب‌نگار در زندان بسر می برند. و بنا بر گفته معاون دادستان کل جمهوری اسلامی بيش از پنج ميليون سايت مسدود شده اند.
يورش و کارزار ماموران امنيتی و رسانه های نزديک به دولت، عليه شيرين عبادی برنده جايزه صلح نوبل و رئيس کانون مدافعان حقوق بشر ادامه دارد. پس از يورش ماموران امنيتی به دفتر کانون مدافعان حقوق بشر و بستن آن ماموران امنيتی تحت نام بازرسان مالياتی در تاريخ ٩ دی ماه به دفتر وکالت شيرين عبادی حمله و بر خلاف قوانين ملی و بين الملی اسناد و پرونده های موکلين وی را ضبط کردند. کانون مدافعان حقوق بشر از زندانيان سياسی و روزنامه نگاران و وب‌نگاران دستگير شده به شکل مجانی دفاع می کرد.





















Copyright: gooya.com 2016