چهارشنبه 21 اسفند 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

بيانيه تحليلی دفتر تحکيم وحدت پيرامون انتخابات رياست جمهوری دهم، بخش چهارم، طرح اوليه مطالبات دفتر تحکيم وحدت از کانديداهای انتخابات

(ضميمه چهارم ناقص است و در حال حاضر با کمک و همفکری انجمن های اسلامی زيرمجموعه اين اتحاديه در حال تکميل است. اما مختصرا سرفصل های موجود برای طرح مطالبات دفتر تحکيم وحدت به شرح زير است.)

۱- مطالبات دانشگاهی

۱-۱- استقلال دانشگاه و آزادی های آکادميک

۱-۱-۱- حق تحصيل
۱-۱-۲- آزادی نشريات و تشکل های دانشجويی
۱-۱-۳- اساتيد دگرانديش
۱-۱-۴- ساختار مديريتی دانشگاه

۱-۲- مطالبات صنفی، آموزشی، رفاهی و پژوهشی



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


۲- مطالبات کلان اجتماعی-سياسی

۲-۱- جنبش های اجتماعی

۲-۱-۱- زنان
۲-۱-۲- کارگران
۲-۱-۳- معلمان
۲-۱-۴- اقوام(کرد، ترک، عرب، بلوچ)

۲-۲- مطالبات ملی

۲-۲-۱- سياست داخلی
۲-۲-۲- سياست خارجی
۲-۲-۳- اقتصاد
۲-۲-۴- فرهنگ (روزنامه، کتاب، فيلم و...)


برخی از مهم ترين و ملموس ترين مصاديق سرفصل های فوق به شرح زير است:

۱- حذف سهميه بندی جنسيتی و بومی گزينی در کنکور ورود به دانشگاه ها (حق تحصيل)

۲- بازنگری در کليه احکام انضباطی صادر شده در مدت ۴ سال گذشته و احقاق حقوق دانشجويان محرومين از تحصيل (حق تحصيل)

۳- بازنگری در وضعيت کليه دانشجويانی که به انحاء مختلف از تحصيل در مقاطع بالاتر محروم شده اند(دانشجويان ستاره دار) و فراهم کردن امکان بازگشت آن ها به دانشگاه و ادامه تحصيل (حق تحصيل)

۴- بازنگری در وضعيت تشکل های دانشجويی که در سال های گذشته از فعاليت آن ها جلوگيری شده و تاکيد بر آزادی تشکل يابی دانشجويان منتقد و دگرانديش. بازگرداندن انجمن های اسلامی به فعالين اصلی آن طبق رای و نظر عموم دانشجويان هر دانشگاه. تاکيد دولت بر رسميت دفتر تحکيم وحدت، طبق نظر رای و نظر انجمن های اسلامی دانشجويان دانشگاه های سراسر کشور (تشکل های دانشجويی)

۵- اصلاح و بازنگری جدی در آيين نامه های انضباطی، تشکل ها، نشريات دانشجويی، شورای صنفی و... با نظر فعالين دانشجويی و اساتيد دانشگاه ها (آزادی نشريات و تشکل های دانشجويی)

۶- بازنگری در وضعيت کليه اساتيدی که به انحاء مختلف در طول ۴ سال گذشته به صورت اجباری بازنشسته يا اخراج شدند يا به اشکال ديگری از تدريس در دانشگاه ها منع شده اند و بازگشت آن ها به کرسی تدريس در دانشگاه ها و ضرورت گزينش صرفا علمی اساتيد (اساتيد دگرانديش)

۷- انتخابی شدن روسای دانشگاه ها بر مبنای رای و نظر شورايی متشکل از اساتيد، دانشجويان و کارمندان هر دانشگاه (مديريت دانشگاه)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

۸- پيگيری مطالبات حقوقی زنان و ارائه لوايح مربوطه در اين زمينه به مجلس (زنان)

۹- اذعان بر حق داشتن سنديکا و نهادهای صنفی مستقل برای کارگران و معلمان و تاکيد بر تشکيل اين نهادها و همچنين ضرورت توجه مسئولين دولتی به نظرات اين اصناف در تصميم گيری های مربوطه (کارگران و معلمان)

۱۰- تاکيد بر اجرای کامل اصل ۱۵ قانون اساسی و رفع هر گونه تبعيض از اقوام ايرانی (اقوام)

۱۱- از آن جا که نقض مداوم حقوق اقشار مختلف مردم در گذشته همواره با استقلال قوا و فقدان ابزارهای لازم در دست رئيس جمهور برای جلوگيری از اين مسئله توجيه می شد، انتشار گزارش ماهانه نقض قانون اساسی توسط دستگاه های مختلف از سوی رئيس جمهور لازم به نظر می رسد (سياست داخلی)

۱۲- جمع آوری گشت های ارشاد، در هر شکل و نوع آن، از سطح شهرها (سياست داخلی)

۱۳- تمديد مجوز NGOهای مختلف از جمله سازمان های غيردولتی فعال در زمينه حقوق زنان، کودکان و... و همچنين سازمان های فعال در زمينه حقوق بشر چون کانون مدافعان حقوق بشر (سياست داخلی)

۱۴- تعيين تکليف پرونده هسته ای و حذف فشارها و تحريم های بين المللی از روی کشور (سياست خارجی)

۱۵- تسهيل در صدور مجوز برای نشريات سراسری، کتاب و فيلم، خصوصا مواردی که به صورت غيرقانونی جلوی انتشار آن ها گرفته شده است. همچنين ارائه برنامه ای جدی برای مقابله با توقيف غيرقانونی و خودسرانه مطبوعات، کتاب و فيلم (فرهنگ)


بخش های قبلی:
[مقدمه]
[نقد عملکرد ۸ ساله اصلاح طلبان]
[بررسی تحريم انتخابات دوره نهم رياست جمهوری، به عنوان يک استراتژی]





















Copyright: gooya.com 2016