شنبه 16 بهمن 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

استعفای جمعی از رهبران حزب حاکم مصر، راديو زمانه

تلويزيون دولتی مصر اعلام کرد که گروهی از رهبران حزب حاکم اين کشور، از جمله جمال مبارک، پسر حسنی مبارک از اين حزب استعفا داده‌اند.

به گزارش رويترز، تلويزيون دولتی مصر در ادامه خبر داده است که دبيرکل جديد حزب دموکراتيک ملی مصر، حزب حاکم بر اين کشور، حسام بدراوی است که گفته می‌شود به جناح «ليبرال» اين حزب تعلق دارد.

اين در حالی است که شبکه خبری العربيه امروز بعد از ظهر خبر استعفای حسنی مبارک از حزب دموکراتيک ملی را منتشر کرد اما در ادامه آن را تکذيب نمود.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


برخی از مفسران سياسی اين تغييرات را مهم ارزيابی می‌کنند و می‌گويند حزب حاکم، از دولت برای منافع خود بهره‌برداری می‌کرد و به همين خاطر مورد انتقاد قرار می‌گرفت.

ضياء رشوان، پژوهشگر در مرکز مطالعات سياسی و استراتژيک الاهرام در قاهره، در اين‌باره می‌گويد: «اين تغييرات همچنين از اين جهت حائز اهميت است که افرادی که در برابر مخالفان دست به خشونت زدند از سوی اين حزب سازمان‌دهی شده بودند و ديگر از اين پشتيبانی سود نخواهند برد.»

در ميان استعفاکنندگان، استعفای جمال مبارک و صفوت شريف، از بنيان‌گذاران حزب دموکراتيک ملی در سال ۱۹۷۸ و دبيرکل آن، از آن روی اهميت دارد که هزاران تظاهرکننده مخالف حکومت در ۱۲ روز گذشته برکناری آن‌ها را درخواست کرده بودند.

صفوت شريف ۷۷ ساله يکی از ستون‌های حکومت مصر از دهه ۶۰ ميلادی است. وی همچنين رئيس مجلس شورای مصر است.

جمال مبارک نيز بدون مسئوليت خود در حزب دموکراتيک ملی مصر نمی‌تواند بر اساس قانون اساسی در انتخابات رياست جمهوری اين کشور از سوی اين حزب شرکت کند.

ذکريا عزمی، رئيس دفتر رياست جمهوری مصر، علاءالدين هلال، سخنگوی حزب حاکم و احمد عز، تاجر بزرگ فولاد در مصر و آفريقا نيز از جمله کسانی هستند که از حزب دموکراتيک ملی مصر کنار کشيده‌اند.

در همين حال امروز نيز همچون روزهای گذشته بار ديگر هزاران نفر از مخالفان حکومت مصر در ميدان تحرير قاهره گرد آمدند و خواهان برکناری حسنی مبارک شدند.

يکی از مخالفان در گفت‌وگو با رويترز استعفای جمعی از رهبران حزب حاکم را موفقيت حرکت مردم مصر ندانست و گفت: «اين حرکتی گمراه‌کننده از سوی حکومت است و برای ما کافی نيست.»

به نظر می‌رسد برکناری گروهی از رهبران حزب حاکم در ادامه مذاکراتی که پشت درهای بسته در مورد آينده مصر ادامه دارد انجام گرفته است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016