یکشنبه 6 اسفند 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

انتقاد دولت از قطع غیرمنتظره گفت وگوی تلویزیونی احمدی نژاد

در مصاحبه زنده تلویزیونی محمود ‌احمدی‌نژاد که شنبه شب به طور غیر منتظره‌ای قطع شده سوال یک خبرنگار و پاسخ احمدی‌نژاد به آن سانسور شد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


به گزارش ایرنا، سامانه پیامکی اطلاع رسانی دولت (پاد) در پیامکی که در ساعت ۲۳:۱۸ برای مخاطبان خود ارسال کرد، نسبت به قطع پخش تلویزیونی گفت وگوی رییس جمهوری با رسانه ها و پخش موسیقی و سریال به جای آن انتقاد کرد.

در متن پیامک پاد آمده است: ˈصداوسیما در اقدامی غیرمنتظره پخش زنده گفت وگوی رادیو تلویزیونی رییس جمهوری را به بهانه پخش آگهی، سریال و موسیقی قطع کرد.»

گزارش ها حاکی است که احمدی‌نژاد نیز از قطع برنامه مصاحبه تلویزیونی بی اطلاع بوده است.

احمدی نژاد شنبه شب از ساعت ۲۱ و ۴۵ دقیقه ابتدا حدود یک ساعت به سووالات متعدد مجری صدا و سیما پاسخ داد.

اما هنگامی که نوبت به سووالات خبرنگاران سایر رسانه‌های داخلی که در استودیوی پخش زنده این برنامه در نهاد ریاست جمهوری حضور پیدا کرده بودند رسید، صداو سیما پخش زنده را متوقف و ادامه آن را به بعد از پخش سریال از شبکه اول سیما موکول کرد. اما مدیر روابط عمومی سازمان صدا و سیما گفته است جزئیات مصاحبه و اتفاق‌های آن با دفتر ریاست جمهوری هماهنگ شده بود.

حدود یک ساعت اول مصاحبه که مربوط به سوال‌های مجری صدا و سیما و پاسخ‌های رئیس‌جمهوری ایران بود به طور زنده پخش شد، اما هنگام شروع سوال‌های خبرنگاران رسانه‌های دیگر، شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران با پخش موسیقی، در زیرنویسی اعلام کرد که قسمت دوم مصاحبه، بعد از یک مجموعه تلویزیونی پخش خواهد شد.

صدا و سیمای ایران قسمت دوم مصاحبه را به صورت ضبط شده بعد از چند آگهی بازرگانی و مجموعه تلویزیونی پخش کرده است.

اما وحید شاکری، مدیرکل امور رسانه‌های دفتر محمود احمدی‌نژاد، به سایت شبکه ایران، وابسته به روزنامه دولت گفته است "درخواست رئیس‌جمهور این بود که رسانه‌ها بتوانند آزادانه سؤال‌های خود را در زمینه اقتصادی مطرح کنند و پاسخ‌های ایشان را بشنوند. قطع مصاحبه رئیس‌جمهور به دلایل واهی همچون پخش یک سریال تکراری، خدشه‌ای بزرگ به مسئله آزادی بیان آن هم در برابر دیدگان افکار عمومی وارد آورد."

مدیر کل امور رسانه‌های دفتر ریاست جمهوری ایران می‌گوید "رویه صداوسیما این است که زمان پخش مسابقات فوتبال حتی از پخش اذان هم جلوگیری می‌کند." آقای شاکری از صدا و سیما پرسیده "در شرایطی که میلیون‌ها نفر پای گیرنده‌های تلویزیون نشسته‌اند، قطع سخنان رئیس‌جمهور چه معنایی دارد؟"
'دفتر ریاست جمهوری در جریان بود'

تقی سهرابی، مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، با رد سخنان مدیرکل امور رسانه‌های دفتر محمود احمدی‌نژاد به خبرگزاری مهر گفته "اینطور نبوده که سازمان صدا و سیما راسا دخل و تصرفی در برنامه کرده باشد و هر اتفاقی که افتاده با هماهنگی دوستان در ریاست‌جمهوری بوده است."

خبرگزاری مهر همچنین گزارش داده که سوال خبرنگار این خبرگزاری در تلویزیون ایران "سانسور" شده است.

IMG22331467.jpg

به گزارش خبرگزاری مهر متن کامل سوال خبرنگار این خبرگزاری از رئیس جمهور در گفتگوی تلوزیونی وی با رسانه ها را در زیر می خوانید:

"تشکر می کنم از اینکه به حضور رسانه های مکتوب هم حسن توجه داشتید و تلاش کردید تا گفتگوهای تلویزیونی از حالت غیرمنعطف و یکطرفه خود خارج شود.

بحثی که خدمت شما دارم ناظر به مباحث اقتصادی والبته انتقادی است. مباحثی است که دغدغه ذهن مردم است.

در ابتدای دولت فرمودید پول نفت را سر سفره مردم می آورید در حالیکه امروز شاهد این هستیم که ارزش پول و دارایی مردم به یک سوم کاهش پیدا کرده است. وعده دادید 3 میلیون شغل ایجاد می کنید، اما امروز نمایندگان در مجلس شاهد مراجعات مکرر مردم هستند که بیشترین دغدغه شان افزایش بیکاری و تعطیلی کارخانجات است.

شما در ماجرای هدفمندی یارانه ها مدعی شدید که با اجرای این طرح می خواهید پول در جیب مردم بگذارید اما نظرسنجی که از طریق تلویزیون هم پخش شد نشان داد که بیش از 80 درصد مردم می گویند پول یارانه ها را نمی خواهند و خوستار بازگشت قیمت ها به گذشته هستند.

این در حالی است که دیوان محاسبات نیز در گزارشی تاکید کرده است که نیمی از پولی که به عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت شده است از منابع غیرقانونی بوده است. با این حال اصرار دارید مرحله دوم را هم اجرا کنید و تصمیم داشتید در یک قلم بنزین را به ۲۵۰۰ تومان برسانید که البته مجلس جلوی آن را گرفت.

مهمترین شعاری که شما دادید مبارزه با مفاسد اقتصادی بود و گفتید که می‌خواهید با فساد اکبر مبارزه کنید، حال آنکه بزرگترین پرونده فساد اقتصادی یعنی همان اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در دوران شما اتفاق افتاد. قوه قضائیه را تهدید کردید که کابینه و اطرافیان شما خط قرمز هستند و حتی اجازه رسیدگی به اتهامات آنها را نمی دهید. گفتید پاک ترین دولت بعد از انقلاب هستید در حالیکه بودجه که از مهمترین اسناد انضباطی و مالی کشور است با بالاترین تاخیر در طول تاریخ انقلاب هنوز به مجلس ارائه نشده است .در مورد تحریم ها به درستی گفتید که کاغذ پاره هستند اما امروز همه مشکلات اقتصادی را گردن تحریم ها می اندازید.

همه این وعده ها و عملکرد ها در شرایطی است که امروز رفتارها و گفتارهایی دارید که وحدت شکن است. رفتارهایی که آخرین آنها از سوی رهبر انقلاب غیراخلاقی، غیرقانونی و غیر شرعی اعلام شد. مردم معتقدند که در این وضعیت این نوع رفتارها یک نوع طفره رفتن از پاسخ به مشکلات و مسائلی است که مردم با آن درگیر هستند. مردم می گویند مشکل ما الان معیشت و گرانی است اما از طرفی می بینند که شما مراسمات چند میلیاردی همچون جشن اخیر را در بندرعباس برگزار می کنید. خواهش می کنم به این انتقادات افکار عمومی پاسخ روشن دهید."

احمدی نژاد در پاسخ گفته است:

خیلی متشکرم! خبرگزاری مهر، یک خبرگزاری وابسته به سازمان تبلیغات است و با پول دولت هم اداره می شود. شما یک بیانیه خواندید اشکالی هم ندارد. من تحمل می کنم، اما مطمئنا شما پیش هیچ مسئول دیگری نمی توانید چنین بیانیه ای بخوانید. فقط پیش احمدی نژاد می توانید.

شما یک بیانیه خواندید، یکسری اتهامات به دولت وارد کردید، یک شخصی گفته دولت بزرگترین فساد اقتصادی را داشته است، در دوره ما اتفاق افتاده، بله در دوره ما 5 جنگ هم در دنیا اتفاق افتاده! ارتباطش به دولت مهم است، خیلی ها خیلی کارها می کنند، ربطش به دولت چیست؟ فساد اتفاق افتاده چه ربطی به دولت دارد؟ زلزله هم می آید ممکن است یک عده هم یکدیگر را بکشند، ارتباطش با دولت مهم است. آیا دولت نقشی داشته است؟ خیر، من همچنان می گویم پاک ترین دولت است. همه بسیج شدند که بالاخره یک چیزی پیدا کنند که دولت متهم شود. ممکن است یک کارمندی این کار را کرده باشد که این همه جای دنیا و همه دستگاه ها هست.

اما اینکه شما فرمودید یک نظرسنجی انجام شده، آقای حیدری در برنامه شان انجام دادند و ۸۰ درصد مردم گفته اند که هدفمندی را نمی خواهند. هم خود ایشان و هم خود شما می دانید که این کار غیرعلمی است. شما یک برنامه مشخص در تلویزیون می گذارید و یک عده بیننده خاص دارد، بعد اطلاعاتی می دهید و همانجا نظرسنجی می کنید. ما هم نظرسنجی می کنیم!

می شود همه مشکلات کشور را به این دولت وصل کرد. اشکالی هم ندارد، ما معتقدیم دولت پول نفت را بر سر سفره مردم آورد، چرا نیاورد؟ اینکه می‌گویید پول مردم یک سوم شده در جیب چه کسی رفته است؟ پس یک عده پولدارتر شده اند. بله، کسانیکه حقوق ثابتی می گیرند در این یکساله آسیب دیده اند، قبل از این یکسال چه؟ بازهم آسیب دیده اند؟ تمام شاخص ها و اندازه گیری هایی که تمام نهادها حتی مخالفان دولت تهیه کرده اند می گویند فاصله طبقاتی کم شده است، این یعنی چه؟ یعنی رفت سر سفره مردم.

وقتی این همه مدرسه ساخته می شود در جیب چه کسانی می رود. بیمارستان ساخته می شود، راه ساخته می شود، کارخانه ساخته می‌شود، بندر ساخته می شود. بله می شود، ما برای اینکه ما دولت را محکوم کنیم یکسری اطلاعات ناقص را بهم بچسبانیم و حرف های عامیانه بزنیم. می شود، آزاد است و مشکلی هم نیست.

دولت نهایت صرفه‌جویی را امسال انجام داده است، با ۹۰ هزار میلیارد تومان با یک بودجه ای که حداقل باید ۱۳۰- ۱۳۵ هزار میلیارد تومان خرج می شده، کشور را اداره کرده ایم، کارهای اساسی در کشور اجرا شده است من نمی گویم باید به این دولت جایزه بدهیم، اما یکی از نمادهای اصلی رفتن پول سر سفره مردم همین هدفمندی یارانه ها است که بعضی ها بدون ارائه یک سند و استدلال با آن مخالفت می کنند. نمی دانم چرا از قول مردم حرف می‌زنند. اینکه مردم می گویند ما نمی خواهیم، مردم خودشان زبان دارند، می توانند حرف بزنند. من هم با مردم در تماسم، شاید خیلی بیشتر از بسیاری از نهادها. یک نهاد با همه مجموعه اش چقدر با مردم ارتباط دارد؟ من بیش از آن ارتباط دارم.

اما آن کسی که آن کار را می کند فرض کند فردا خودش می خواهد کشور را اداره کند، آنوقت باید پاسخ دهد و راه حلی برای آن داشته باشد. از این انتقادات زیاد می شود، ما هم همه را گوش می کنیم هر کدام وارد باشد دستشان را می بوسیم و استفاده می‌کنیم.

حجم فعالیت های عمرانی در این دولت چند برابر دولت های قبلی است. متوسط فروش نفت در این دولت بیش از دولت قبل نیست، بلکه کمتر است. تولیدات علمی، نوآوری ها و فناوری ها چند برابر است. سرمایه گذاری در نفت سه برابر دوران مشابه قبل است، در وزارت نیرو و صنعت هم چنین است.

باید مقایسه کرد، برخی از حرف ها را ما هیچ وقت نگفته ایم اما به حساب ما گذاشته اند، از جمله همین بردن پول سر سفره مردم، من هرگز چنین حرفی نزده ام، من از قول کس دیگری نقل کردم منتها طبق معمول این طرف و آن طرفش را بریدند و گفتند تو گفتی، گفتم بسیار خوب من گفته ام، من هم انجام می دهم. خیلی از کارهای دیگر را هم قول دادیم که انجام دهیم که انجام دادیم.

من معتقدم شرایط اقتصادی کشور شرایط بسیار خوبی است. بله وقتی تورم می شود که همه مردم ضرر نمی کنند، فقط حقوق بگیر ثابت اگر حقوقش افزایش پیدا نکند، ضرر می کند، بقیه از تورم سود می برند. فرض کنید خانه گران شده است، آیا همه ضرر می کنند؟ یا آنها که هیچ خانه ای ندارند، ضرر می کنند. دولت مسکن مهر را راه انداخته که همه خانه دار شوند.

ساختارها را اصلاح کرده، سیستم ها را اصلاح کرده، نظارت ها را اضافه کرده ایم، ارتباطات مردم را برقرار کرده ایم و خدا را شکر می کنیم که تا الان به ما وصله ای نچسبانده اند در ادعای سیاسی، چرا این کار را کرده اند تبلیغات است اما در عمل کسی نتوانسته ثابت کند.

به نسبت من معتقدم این دولت حتی مطلق هم بگیریم، سلامتش خیلی بیشتر از جاهای دیگر است. ما کشور را به لطف خدا خواهیم ساخت ملت ایران کشور را خواهد ساخت فشار وارد شده، مشکلات درست شده، اما از این مرحله عبور خواهیم کرد همه ظرفیت های کشور را به فضل الهی فعال می کنیم با کمک همین مردم و با همین جوانان.

گفتید بیکاری، ما گفتیم سه میلیون شغل ایجاد می کنیم، با اجازه جنابعالی ۶ میلیون شغل ایجاد کرده ایم، بیش از ۶ میلیون شغل در این ۷ سال ایجاد شده است، بیش از متوسط همه سال ها و همه دولت ها در کشور. بله بسیاری از جوانان مثل جنابعالی در دوره رشد جمعیت بالا هستند و هم اکنون وارد بازار کار و ازدواج و زندگی شده اند. اینها آمار رسمی کشور است. بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این سالها وارد بازار کار، مسکن و ازدواج شده است.

در این شرایط دولت اینها را اداره کرده البته خود ملت اداره کرده است این دولت متعلق به ملت است دولت از خودش چیزی ندارد انتقاداتی هست ضعف هایی هم هست هیچ کس بدون ضعف نیست. هیچ دولتی بدون ضعف نیست، اما اینکه تمام مشکلات تاریخی و کارهای دشمن را جمع کنیم و بگذاریم روی سر دولت، فکر نمیکنم این انصاف باشد. دولت مثل سایر دولت ها اشکال دارد، تلاش می کنیم برطرف شود، هیچ وقت هم از تلاش خسته نشده ایم. از فشارها و بعضا تهمت ها هم خسته نشده ایم.

من در جلسه استانداران هم گفته ام که تا روز آخر مثل روز اول. این تعهدما به ملت است با همان سلامت و پاکی . نمی دانم چرا بعضی ها فکر می کنند اگر دولت را به ناپاکی متهم کنند، سود می برند. ضرر می کنند، چون به یک گروه پاک تهمت زده اند، انسانیت و آخرتشان مخدوش است.

چرا بعضی ها اصرار دارند یک دولت پاک را که در منظر جهان که به ایران نگاه پاک دارد، ناپاک جلوه دهند. چه سودی برایشان هست. گله آنجاست که با پول دولت هم انجام می شود این بد است. شما را نمی گویم به شما گفته اند این سئوال را بپرس و شما هم پرسیده اید. چه اصراری است چه جیزی گیرشان می آید؟ اگر می خواهند در انتخابات سودی ببرندکه این روش درستی نیست و خلاف قانون است هر کس باید خودش را معرفی کند نه اینکه دیگران را تخریب کند. اگر کسی به دولت انتقاد دارد بگوید کدام تصمیم دولت غلط است و به چه دلیل؟ اما اینکه هر اتفاقی در جامعه می افتد را گردن دولت بیندازیم، خوب دیگران مگر در تصمیم گیری دخالت ندارند؟ آیا آنها نقش ندارند؟ نمی خواستم وارد این مباحث شوم.

خبرنگار مهر در مقابل گفته: من از شما تشکر می کنم نگاهی که من به مسائل داشتم سیاسی نبود و صرفا اقتصادی بود. من که از پاسخ های شما قانع نشدم و جواب سوالاتم را دریافت نکردم، اما امیدوارم مردم قانع شده باشند.

احمدی نژاد هم جواب داده: خطاب من به جنابعالی نبود شما را هم یک همکار دولت می دانم و از همه خبرنگاران تشکر می کنم.

- فایل صوتی سوال خبرنگار مهر و پاسخ احمدی‌نژاد را از اینجا دانلود کنید.


شوک بزرگ به اقتصاد ایران

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران شنبه شب در مصاحبه تلویزیونی درباره شرایط اقتصادی و نوسان‌های ارز گفت که امسال "سنگین‌ترین شوک" به اقتصاد ایران وارد شد.

او از یک "عامل جدید خارجی" سخن گفت که به اقتصاد ایران ضربه زده است. به گفته رئیس‌جمهوری ایران، این عوامل خارجی، اقتصاد ایران و نقاط قوت و ضعف آن را به‎خوبی می‌شناسند.

رئیس‌جمهوری ایران گفت که دولت برای خنثی کردن این ضربه‌ها برنامه دارد و کسانی که مخالف برنامه‌ها هستند راه حل دیگری بدهند که دولت اجرا کند.

او با اشاره به تغییر شرایط اقتصادی ایران گفت که وضعیت را نمی‌توان اینگونه ادامه داد "چرا که ادامه این شرایط به معنای آسیب‌پذیری" است.
جبران کاهش درآمد نفت با مالیات

آقای احمدی‌نژاد دلیل تأخیر در ارائه بودجه سال آینده را "شرایط خاص اقتصادی امسال" اعلام کرد.

رئیس‌جمهوری ایران گفت که چهارشنبه این هفته بودجه سال آینده را به صورت 'سه دوازدهم' به مجلس خواهد داد. به این معنی که به جای بودجه کامل، بودجه سه ماه اول سال ۱۳۹۲ به هیئت رییس مجلس تحویل داده می‌شود.

به گفته محمود احمدی‌نژاد در بودجه سال آینده، "حداقل فروش نفت" در نظر گرفته شده و "به شدت" سهم نفت کاهش یافته است. رییس دولت ایران اعلام کرد که سال آینده، کاهش درآمدهای نفتی با افزایش مالیات جبران خواهد شد.

طبق آیین‌نامه دولت باید بودجه سال ۱۳۹۲ را آذرماه امسال تحویل مجلس می‌داد. این بودجه هم مانند سال‌های قبل در دولت آقای احمدی‌نژاد کلیک با تأخیر به مجلس می‌رود.

رئیس‌جمهوری ایران از مجلس خواست او را در اجرای بخش دوم طرح حذف یارانه‌ها یاری و بودجه را با کمترین تغییر تصویب کند. او گفت ادامه اجرای هدفمندی یارانه‌ها کسری بودجه سال ۱۳۹۱ و افزایش قیمت‌ها در سال آینده را جبران خواهد کرد.

واریز ۸۵ هزارتومان عیدی

رئیس‌جمهوری ایران همچنین از پرداخت ۸۵ هزار تومان عیدی در نظر گرفته شده برای هر ایرانی خبر داد و گفت برای افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند این رقم ۱۰۰ هزار تومان بوده که واریز شده است.

در این مصاحبه تلویزیونی، محمود احمدی‌نژاد خبر داد که افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در بودجه جدید ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است.

رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید پرداخت یارانه نقدی در سال ۱۳۹۲ افزایش خواهد یافت.

خبرگزاری مهر، هفته گذشته در گزارشی به نقل از نهادهای نظارتی اقتصادی ایران از کسری ۱۷ هزار میلیارد تومانی دولت در نیمه دوم امسال گزارش داد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016