جمعه 2 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

رای قاطع شورای حقوق بشر ماموریت احمد شهید را تمدید کرد: ۲۶ رای موافق در برابر ۲ رای مخالف

گزارشگر ویژه احمد شهید در آخرین گزارش خود که در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ ارائه شد، «شرایطی که در آن حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نادیده گرفته می‌شوند و در قوانین و درعمل نقض میشوند» را شرح داد و تلاشهای مکرر خود برای کسب همکاری از دولت ایران را توصیف کرد



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


مقامات ایرانی همچنان از دسترسی احمد شهید به کشور جلوگیری می کنند و نمایندۀ ایران در شورای حقوق بشر مجددا در بیست و دومین جلسۀ شورا به حملات شخصی علیه احمد شهید دست زد.

گزارشگر ویژۀ سازمان ملل “فرهنگ مصونیت از مجازات” را برجسته می کند

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از رای ۲۶ به ۲ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای تمدید حکم گزارشگر ویژه در امور حقوق بشر در ایران برای سومین سال پی در پی استقبال می کند. کمپین همچنین از مقامات ایران میخواهد تا با گزارشگر ویژه همکاری کنند و به وی اجازۀ بدهند که به کشور سفر کند.

هادی قائمی، مدیر اجرایی کمپین گفت: «رای امروز تصمیم قاطع جامعه بین المللی و هشدار به حکومت ایران در قبال بحران حقوق بشر در این کشور می باشد و نماینگر این است است که مسیله هسته ای تنها دغدغه جهان نیست.»

قطعنامه امروز با ۲۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۷ رای ممتنع به تصویب رسید. پاکستان و ونزوئلا تنها ۲ کشوری بودند که با آن مخالفت کردند.

HRC_vote1392.jpg
پس از اینکه در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ احمد شهید گزارش خود را به شورای حقوق بشر ارائه کرد، محمد جواد لاریجانی، رییس هیئت ایرانی و رییس شورای حقوق بشر قوۀ قضاییۀ ایران، به جای اینکه به محتوای گزارش احمد شهید بپردازد، به حملۀ کلامی به شخص گزارشگر ویژه دست زد. حملات شخصی لاریجانی باعث شد که رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به اعضاء شورا تذکر بدهد که در هنگام بحث ادب را رعایت کنند و گفت: «من نمیتوانم مورد هدف قرار گرفتن گزارشگر ویژه در این بیانات را نادیده بگیرم…هیچگونه حملات شخصی علیه گزارشگر ویژه نمیباید انجام پذیرد.»

هادی قائمی گفت: «حکومت ایران باید به فرار از پاسخگویی به سازمان ملل پایان داده و با گزارشکر ویژه همکاری و دسترسی وی به درون کشور را سریعا فراهم کند. آقای شهید نشان داده که علی رغم ممانعت سفر به ایران هم می‌تواند با گزارشگری کاملا معتبر جهان را از آنچه درون کشور می‌گذرد آگاه کند ولی حکومت با همکاری با وی و برداشتن قدمهای مثبت باید به بهبودی شرایط بپردازد.»

احمد شهید، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل جدیدترین گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ به شورای حقوق بشر ارائه کرد. این گزارش اعلام میکند که از آغاز حکم خویش در سال ۲۰۱۱، گزارشگر ویژه ۴۰۹ مصاحبه با “منابع اصلی که در داخل و یا خارج از کشور قرار دارند” انجام داده است که شامل ۱۶۹ مصاحبه که بین شهریور و دیماه ۱۳۹۱ انجام شده اند و در گزارش اسفند ۱۳۹۱ منعکس شده اند می باشد.

این گزارش تصریح می کند که: «نقض گستردۀ سیستمیک و سیستماتیک حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد… همچنین، فقدان تحقیق دولت و جبران عموما بانی یک فرهنگ معافیت از مجازات می‌شود که بیشتر باعث تضعیف تاثیر ابزار حقوق بشری می‌شود که ایران خود آن را تصویب کرده است.»

تمدید امروز حکم گزارشگر ویژه فشار بین المللی بر ایران برای رسیدگی به نقض حقوق بشر و آغاز به همکاری های معنی دار با مکانیزم های سازمان ملل متحد را تشدید می‌کند. از زمان ایجاد این حکم، گزارشگر ویژه چهار گزارش مشروح در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر کرده است. گزارشهای دیگری توسط دبیر کل سازمان ملل متحد، قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، بررسی انطباق ایران با میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی توسط کمیتۀ حقوق بشر، نظر صادر شده توسط کارگروه بازداشتهای خودسرانه، و چندین بررسی دوره ای جهانی نیز به این ارزیابی گزارشگر ویژه که «به نظر میرسد درجۀ جدیت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته باشد» می افزاید.

کمپین بین المللی برای حقوق بشر در ایران از حمایت جهانی برای ماموریت گزارشگر ویژه استقبال می کند، و از ایران می‌خواهد با کلیۀ مکانیزم های حقوق بشر سازمان ملل برای رسیدگی به وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران همکاری کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016