پنجشنبه 24 مرداد 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اقتصاد حوزه یورو پس از ۱۸ ماه از رکود خارج شد

بنا بر تازه‌ترین آمار، طولانی‌ترین رکود اقتصادی تاریخ حوزه یورو به پایان رسید. این تحول بیش از همه مدیون رشد اقتصادی آلمان و فرانسه است. رشد اقتصادی دور از انتظار یکی از کشورهای بحران‌زده هم ناظران را غافلگیر کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


آن‌طور که اداره آمار اتحادیه اروپا روز چهارشنبه (۱۴ اوت/ ۲۳ مرداد) اعلام کرد، اقتصاد ۱۷ کشور دارنده واحد پول یورو پس از ۱۸ ماه رکود رشد کرده است. کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کردند که رکود اقتصادی این حوزه به پایان برسد، اما رقم رشد را تنها ۲/ ۰ درصد برآورد می‌کردند.

اقتصاد حوزه یورو که در آغاز سال جاری ۳/ ۰ درصد منقبض شده بود، حال ۳/ ۰ درصد رشد نشان می‌دهد.

آلمان و فرانسه، دو اقتصاد قدرتمند حوزه یورو، در دستیابی به این رشد نقش اساسی داشتند. اقتصاد آلمان در مدت یادشده ۷/ ۰ درصد رشد نشان می‌دهد. تولید ناخالص ملی فرانسه نیز نسبت به سه‌ماهه نخست سال جاری رشد دور از انتظار ۵/ ۰ درصدی را تجربه کرده است. فرانسه بدین ترتیب می‌تواند از ادامه رکود اقتصادی که بیم آن می‌رفت تا آخر سال ادامه یابد، جلوگیری کند.

از سوی دیگر رشد منفی اقتصاد ایتالیا آهنگ کندتری به خود گرفته است. تولید ناخالص ملی این کشور در فاصله آوریل تا ژوئن ۲۰۱۳ تنها ۲/ ۰ درصد کاهش یافته است. این هشتمین سه‌ماهه پی‌درپی است که تولید ناخالص ملی ایتالیا رشدی منفی را پشت سر می‌گذارد. بحران در اقتصاد این کشور، به‌عنوان یکی از اقتصادهای بزرگ حوزه یورو، نگرانی‌های فراوانی را برانگیخت.

اقتصاد اسپانیا، دیگر کشور جنوبی اروپا، نسبت به سه‌ماهه نخست سال ۲۰۱۳ حدود ۱/ ۰ درصد رشد منفی داشته است.

در این میان پرتغال شگفتی ناظران اقتصادی را برانگیخت. اقتصاد این کشور پس از حدود دو سال و نیم رکود، به رشد دور از انتظار ۱/۱ درصد رسید. اما در قبرس که مانند پرتغال از کمک‌های مالی بین‌المللی استفاده می‌کند، اقتصاد در سه‌ماهه دوم سال جاری نسبت به سه‌ماهه نخست این سال ۴/ ۱ درصد رشد منفی نشان می‌دهد.

اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و یونان در جنوب اروپا از جمله کشورهایی هستند که در شکل‌گیری رکود اقتصادی در حوزه یورو نقش اساسی داشتند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016